Piramit Haber

Mercimekli Sini Mantısı Tarifi

Mutfak

Ege mutfağından, kolayca hazırlayabileceğiniz enfes bir yemek tarifi...

Malzemeler:

Hamuru için;

3 su bardağı un 2 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar su

Harcı için;

1 su bardağı yeşil mercimek 1 adet soğan 2 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı karabiber

Sosu için;

Yoğurt Sarımsak Üstü için; 2 yemek kaşığı tereyağı Sıvı yağ

Yapılışı: 
Mercimek yıkanır ve tencereye alınarak kaynatılır. Yumuşayan mercimekler süzülür. Kıyılan soğanlarla birlikte ayrı bir kapta kara biber ve pul biberlerle baharatlanır. Bütün malzemeler karıştırılarak mantının harcı elde edilir.

Mantı hamuru için yoğurma kasesine un alınır, üç su bardağı una, tuz ve az miktar su eklenerek yoğurulmaya başlanır. Hamura azar azar su verilir ve yoğurmaya devam edilir. Hamur tepsi boyunda açılır ve küçük kareler elde edilecek şekilde kesilir. Mercimekli iç, kare yufkacıklara yerleştirilir ve yufkalar karşılıklı iki kenardan birleştirilerek kapatılır. Fırın tepsisi yağlanır ve kapatılan tepsiler ağızları açık gelecek şekilde tepsiye alınarak fırınlanır. Bir süre fırınlanan mantılara mercimeklerin haşlama suyundan dökülür ve mantılar fırından alınarak mercimekli suyu çektirilir.

Sıvıyağ tavada kızdırılır ardından tavaya iki yemek kaşığı tereyağı eklenir ve mantının üstü için yağ hazır edilir. Tepsideki mantıya sarımsaklı yoğurt eklenir ve kızan yağı üzerinde gezdirilerek servise sunulur. Afiyet olsun...

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.