Piramit Haber

Sıkan ayakkabı ile nasıl yürünür?

Sağlık

ellikle topuklu ayakkabıların ayağı vurması sonucu duyulan acı nasıl geçer?

Özellikle babet ve topuklu ayakkabıların vurması ne denli korkunçtur hepimiz biliriz. Ama artık dert etmeye gerek kalmadı. Bilim adamlarından sevindirecek haber var!

Hiking tutkunu biri veya bir topuklu ayakkabı canavarıysanız ayağınızda oluşan şişlik ve vurmalarla baş etmek zorunda kalmışsınızdır. Bilim adamları konuya el atmış ve çözüm bulmuşlar.

Standord Üniversitesi'nde yapılan araştırmalara göre vuran ayakkabının çözümü kalın çoraplar veya kat kat sürülen kremler değil, eczanelerden kolayca temin edilebilecek ameliyatlarda kullanılan geniş yara bantları.

Clinical Journal of Sports Medicine'da yayınlanan makaleye göre vuran ayaklarda geniş yara bantları kullanmak sorunların neredeyse yüzde 50 azalmasına sebep oluyor.

128 konuşu üzerinde deney yapan Standord Üniversitesi çalışanları yaptıkları deney sonucunda 81 kişinin bant yapıştırılmamış gölgelerde yaralanmalar yaşadıklarını tespit etmişlerdir.

Araştırmaya göre 128 kişiden sadece 30'unda bant yapıştırılan yerlerde yaralara rastlandı.

Araştırmanın yürütücüsü Grant Lipman'a göre yara bantları ince ve pürüzsüz oldukları için hassas alanlarda sürtünme kaynaklı stresi azalarak yara ve şişliklerin oluşmasını engelliyor.

Sıkan ayakkabı nasıl açılır? Bayılarak aldığınız ayakkabınız daha ilk giymede ayağınızı sıkıyor ve tanınmaz hale getiriyorsa bu yöntem ile sıkan ayakkabılarınızı genişletebilirsiniz.

Ayağınıza kalın bir kışlık yün çorap giyin.


Ardından zorla da olsa ayağınıza ayakkabıları geçirin.

Saç kurutma makinesini son ayarda çalıştırıp özellikle sıkan bölgeleri iyice ısıtın.

1-2 dakika çalıştırdıktan sonra ayağınızdayken soğuması için bekleyin.

işte bu kadar. Ayakkabınız yeteri kadar genişlemediyse daha kalın bir çorap ile tekrar deneyin.

Denemeden rahat ayakkabıyı bulma yolları
Gerçek şu ki ayakkabılar yanıltıcı olabiliyor. Güzelim bağcıklı sandaletler birkaç saat sonunda canınızı yakabilir ya da görünüşte sakin görünen topuklu ayakkabılar korkunç acılar verebilir. Sizi sonrasında yüzüstü bırakmayacak ayakkabıyı bulmanız için 5 kolay yöntem.

1. Dolgu topuklara yönelin

Topuk ne kadar kalın olursa, ayağınıza basıncı o kadar eşit şekilde yayacak ve ayağınızı zeminden o kadar destekleyecektir. 

2. Daha geniş şeritli ayakkabılar tercih edin
Dana geniş şeritler ayaklarınızın ayakkabının içinde daha iyi şekilde sarmalayacak ve böylece dengesini arttıracaktır. Dans edeceğiniz akşamlar veya düğünlerde bu tarz ayakkabılar tercih edebilirsiniz.

3. Yastık tabanlı ayakkabıları seçebilirsiniz

Topuklular arasında, yastık tabanlı ayakkabılar ayağınızdaki basıncın bir kısmının dağılmasını sağlar. Bu tarz ayakların topuklu olmayanları ise, sarsıntıyı azaltır ve ayakkabı tabanını kuvvetlendirir.



Süet ve deri ayaklarınızın kalıbını alacaktır.Böylece ayağınız kayarak ayakkabıdan taşmayacak ve ayakkabının materyalinden yıpranmayacaktır. Sentetiik materyaller ise, daha az hava akımı sağlar ve canınızın yanmasına sebep olabilrler.

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.