Piramit Haber

İshal tedavisine yardımcı olan doğal gıdalar

Sağlık

Pirinç ve Pirinç Suyu: İshalde dışkının sertleşmesini ve normale dönmesini sağlar. Beyaz pirinç, düşük lif içeriği sayesinde ishali bastırmak için tercih edilir.

 Esmer pirincin ise ishal sırasında tüketilmemesi gerekmektedir. İshal sırasında pirinç yemekte zorlanırsanız, yarım kase pirinci 3 kase kadar su içinde 45 dakika bekletin. Oluşan suyu içerek tüketin.

Muz: Hem hafif hem de sindirimi kolaydır. İshalle kaybedilen minerallerin geri alınmasını sağlar.

Elma Püresi: Bağırsakların normal seviyede çalışmasına yardımcı olur. Sindirim sistemini zorlamaz ve besleyicidir. İshalken, elmayı kabuklarını soyarak tüketin.

Böğürtlen: Geleneksel olarak ishal tedavisinde kullanılır. Meyve olarak ya da suyunu içerek tüketebilirsiniz. Daha etkili olması için böğürtlen suyu içine birkaç çay kaşığı yenibahar atabilirsiniz.

Limon Suyu: Taze sıkılmış limon suyu da ishali geçirme konusunda etkilidir. Günde 3-5 defa içebilirsiniz.

Elma Sirkesi: Sindirim yollarını temizleyen doğal bir antiseptik malzemedir. İçindeki pektin maddesi sayesinde ishalin hafiflemesini sağlar.

Kepek: İshal sırasında yemeklerinize 1 kaşık kepek ekleyebilirsiniz. İşlenmemiş doğal kepek olması gerekmektedir. Bağırsaklarda biriken suyu azaltır. Çorbalara katarak tüketebilirsiniz.

Keçiboynuzu Tozu: Pektin maddesi bakımından çok zengindir. Yemeklere ve bebeklerdeki mamalarına eklenebilir.

Havuç: Havuzun dış kısmını soyup kaynatın. Ardından da kaşıkla ezerek püre halinde tüketin.

Sarımsak: İshal bakterilerinin öldürülmesinde etkilidir. Yolculuk sırasında ishal oluşumunu engeller.

Bal: Bakteriden dolayı oluşan ishalin tedavisinde kullanılır. Yarım litre kadar su içine 4 yemek kaşığı bal ekleyin ve gün boyunca tüketin. Şeker hastaları tüketirken dikkatli olmalı.

Patates Çorbası: Patates kullanarak güzel bir çorba hazırlayın ve gün boyunca bu çorbayı tüketin.

Zencefil: Her yemek sonrasında bir fincan zencefil çayı içerek ishalin etkilerini hafifletebilirsiniz. Ayrıca, zencefil çayı sayesinde kaybedilen suyu da geri kazanmış olursunuz. Nane, civanperçemi, meyan kökü de ishal için etkilidir.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.