Piramit Haber

Tavuklu patates sandalları

Mutfak

Lezzetiyle birlikte görüntüsüyle de dikkat çekecek bir tarif...

Tavuklu patates sandalları
Büyük boy, düzgün ve belirli bir kalınlıkta olan patatesleri seçmiş olmanız önemli. Fırından çıkan patateslerin orta kısmını açtıktan sonra vakit kaybetmeden tereyağı ve rendelenmiş kaşar peyniriyle patatesin iç kısmını ezmelisiniz.
Malzemeler
4 orta boy patates 2 tavuk göğsü 1 çay bardağı zeytinyağı Tuz, karabiber 8 dilim kaşar peyniri
Sos için:
1 yemek kaşığı salça 1 yemek kaşığı tereyağı 1 diş sarımsak Tuz Taze fesleğen
Nasıl yapılır
Patatesleri kabuklarıyla yıkadıktan sonra bir çatal ile birkaç yerinden delin. Biraz zeytinyağı ile ovup, hafifçe tuz serpin. 180 derece fırında yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1 saat pişirin. Patates pişerken, bir tavada biraz zeytinyağı ısıtıp, orta ateşte yaklaşık 7 dakika boyunca küp doğranmış tavuk etlerini pişirin. Tuz ve taze çekilmiş karabiber serpip, ocaktan alın. Sos için de başka bir tavada tereyağı eritip, salçayı kavurun. Bir diş sarımsak ekleyip az bir su ilavesiyle yoğun bir sos hazırlayın.

Fırında yumuşayan patatesleri uzunlamasına ikiye bölüp orta kısmını bir kaşıkla dışarı çıkarın. Biraz daha yağ ile ovup tekrar fırın tepsisine yerleştirin. Pişirdiğiniz tavuk etlerini içine yerleştirin. Üzerine hazırladığınız sostan dökün. Dilimlenmiş kaşar peynirlerini üzerine kapadıktan sonra bir kaç damla daha sos ilave edin. Taze ya da kurutulmuş fesleğen serperek tekrar 180 derece fırına verin. Peynirler eriyip kızarana kadar pişirin. Dilerseniz kalan sosu ile servis yapabilirsiniz.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.