Piramit Haber

Pişi

Mutfak

Enfes bir tat..

Pişi hamuru tarifi
3 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta
1 tatlı kaşığı sirke

Pişi nasıl yapılır ?

Un yoğurma kabına koyulur. Ortası havuz gibi açılarak için yumurta, yoğurt, karbonat, tuz, sirke ve yumurta eklenir. Yavaş yavaş karıştırılarak yumuşacık bir hamur yapılır. Servis tabağı kalınlığında açılır bardakla yuvarlaklar kesilir. Kızgın yağa üç dört tanesi bırakılır. Üzerine yağ attırılarak kızartılır. Havlu kağıt üzerine alınıp sıcak olarak servis edilir. Mayasız kolay pişi tarifi hazır.

Pişi Nasıl Yapılır, Pişi Yapımında Dikkat Edilecek Püf Noktalar Nelerdir?


Hamur hazırlanırken yoğurma kabına her zaman unun bir miktarını koyun, diğer kalan kısmını yavaş yavaş ekleyin. Ölçü olarak 3 su bardağı un verdim fakat yoğurdun kıvamına ve yumurtanın büyüklüğüne göre un miktarı değişiyor. 3 buçuk su bardağı un da olabiliyor.
Hamur kızartmasının istediğiniz gibi şişkin ve güzel kızarmış olmasını istiyorsanız bol sıvı yağ kullanın ve en önemlisi de yağın iyice ısınıp ısınmadığına dikkat edin. Sıvı yağ taze daha doğrusu hiç kullanılmamış olsun.
Hamurları kızartırken tavaya 3 tanesini birden atın ve 8 sn. kadar sonra üzerine yağı attırın. Hamur çok çabuk kızarıyor başından ayrılmayın.
Çok az yağ çekiyor. Dilerseniz kızarttıktan sonra tabağın altına havlu kağıt kullanmayabilirsiniz ama İllaki kullanmalıyım diyorsanız da kullanın sakıncası yok.

Hamuru açarken ne kalın ne de ince açmayın. Normal bir kalınlıkta olsun şöyle ki inceden biraz daha kalın kıvamda ama kalın değil, kalın olursa hem fazla şişmez hem hamur kalabilir.
Hamuru açarken çok un kullanmamaya dikkat edin, bu hamurun özelliğini bozar.
Normal ocağın en yüksek ayarında olmalı ateş miktarı. Kalıp olarak genişçe bir bardak ağzı kullanabileceğiniz gibi farklı şekillerde kurabiye kalıpları da kullanabilirsiniz ama en güzeli bence bardak ağzı, tercih sizin. Hamur kızartmanızı şekerli hazırlarsanız kızarttıktan sonra üzerine pudra şekeri serpeleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.