Piramit Haber

Mısır gevrekli tavuk

Mutfak

Mısır gevreğiyle kaplanan lokmalık tavuk parçalarını akşam yemeğinde servis edebilirsiniz.

Mısır gevrekli tavuk
Pişirme işlemi öncesinde tavuk göğüslerini, arzu ettiğiniz baharatlar ve zeytinyağıyla birlikte marine edebilirsiniz.

Malzemeler
600 gram fileto tavuk göğsü 1/2 su bardağı un 1 adet yumurta 1/2 çay bardağı süt 2 yemek kaşığı krema 1 su bardağı mısır gevreği (corn flakes) 1 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Üzeri için:
1/2 su bardağı mısır gevreği (küçük parçalar halinde ufalanmış) 1/2 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
Nasıl yapılır
Fazla yağ ve derilerinden arındırdığınız fileto tavuk göğüslerini minik parçalar halinde doğrayın. Tavuk parçalarını tuz ve taze çekilmiş tane karabiberle karıştırarak çeşnilendirin. Sonrasında una buladığınız lokmalık tavukları bir kenarda bekletin. Yumurta, süt ve kremayı küçük bir kasede bir çatal yardımıyla karıştırın. 

Mısır gevreklerini elinizle ufaladıktan sonra geniş bir tabağa alın. Sırasıyla; kremalı ve yumurtalı karışıma buladığınız tavukların her tarafını mısır gevreği parçalarıyla kapladıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. 

Daha çıtır tavuklar hazırlamak için; tatlı toz kırmızı biberle harmanladığınız iyice ufalanmış mısır gevreği parçalarını tavukların üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişireceğiniz mısır gevrekli tavukları, sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.