Piramit Haber

Limon Reçeli Tarifi

Mutfak

Ben mayhoş tatlıları daha çok seviyorum. Vişne reçeli sevenler, limon reçeline bayılacaklar. Çilek, incir gibi reçeller benim şahsen içimi bayıyor. Limon reçeli ferah bir tat, kaynatırken de bütün ev mis gibi limon kokuyor, sırf bunun için bile yapılır. Burada reçeli yaparken dikkat etmemiz gereken nokta, limonların kalın kabuklu seçilmesi. Arzunuza göre sadece kabuklardan da yapabilirsiniz, ben tümden yapıyorum. Bu reçele su ialeve etmek gerekmiyor, limonun kendi suyu yeterli oluyor.

 

Limon Reçeli İçin Malzemeler :
5 -6 tane kalın kabuklu sarı limon
1 kg. Toz şeker
 

Limon Reçeli Hazırlanışı :

Limonları iyice bir güzel yıkıyoruz. Alttan ve üstten sivri tepelerini kesiyoruz. Limonları ilk olarak ortadan ikiye, sonra kesilen yarımları yine ortadan ikiye bölüp, 4 parça elde ediyoruz.
Bunların kabuklarını parçalamadan, içlerinden bölüyoruz. Ayırmış olduğumuz içlerin çekirdeklerini ayıklıyoruz ve bir kenara koyuyoruz. Kabukları kibrit çöpü biçiminde ince ince kesiyoruz, derin bir kaba alıyoruz ve üzerine kaynar su döküyoruz.
Bu uygulamayı en az 3-4 defa yeniliyoruz ki hem yumuşasın hem de acısı çıksın diye. Bu uygulamayı bitirdikten sonra limon kabuklarını bir tencereye koyuyoruz ve üzerini aşacak kadar su ilave edip kaynatıyoruz.
Güzelce yumuşamasının ardından suyunu süzüyoruz ve çekirdeklerini ayıkladığımız limon içlerini üzerine ilave ediyoruz ve ardından karıştırıyoruz.
Toz şekerini de ilave edip, biraz dinlenmeye bırakmamız gerekiyor. Şeker eriyince de, ki bu işlem çok çabuk gerçekleşiyor, ocağın altını açıyoruz.
İlk önce orta ateşte pişiriyoruz. Kaynar kaynamaz da ocaktan alıyoruz ve tamamen soğumaya bırakıyoruz. Tamamen soğumasının ardından yeniden ocağın altını açıyoruz, bu defa da kısık ateşte reçel kıvamını bulana kadar pişiriyoruz.
Ardından ocaktan alıyoruz.
Ilıdığı zaman kavanozlara alıyoruz, soğuyunca da kapağını sıkıca kapatıyoruz. Reçelimiz artık hazır, herkese afiyet olsun.
 
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.