Piramit Haber

Lahmacun Böreği Tarifi

Mutfak

Lahmacun Böreği Tarifi

Lahmacun Böreği Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

2 adet böreklik yufka 1 baş soğan (küçük boy), rendelenmiş 250 gr. kıyma 2 adet domates, küçük küçük doğranmış 2 adet çarliston biber, doğranmış 1 tutam maydanoz, ince ince kıyılmış 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber 1 tatlı kaşığı domates salçası
Üzeri için;
1 yumurtanın sarısı

Lahmacun Böreği Tarifi Yapılışı

İlk önce, kıymaya rendelenmiş soğan, doğranmış domates ve biber, ince ince kıydığımız maydanoz, tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve salçayı ilave edip iyice karıştırıyoruz.
Ardından yufkalarımızı düz bir zemine üst üste seriyoruz. Önce (+) ardından (X) şeklinde keserek her bir yufkadan 8 eşit üçgen parça sağlıyoruz.
Toplamda 16 adet üçgenimiz olacak yani. Her bir üçgenin geniş kısmına kıymalı harçtan bol bol yaklaşık olarak, 1,5 yemek kaşığı yerleştirip sigara böreği gibi sarıyoruz. Böreklerin uç kısımlarını suyla ıslatıyoruz ve yapıştırıyoruz.
Ardından yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz ve üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Böreklerin ortasına bıçak yardımıyla bir çizgi yapıyoruz ve karnıyarık görünümü veriyoruz.
Orta ısılı fırında üzeri kızarıncaya dek pişiriyoruz ve servis tabağına alıyoruz. Lahmacun böreğimizhazır, herkese afiyet, bal olsun.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.