Piramit Haber

Kolay Renkli Rulo Pasta Tarifi

Mutfak

Bugün sizlere Renkli Rulo Pasta tarifini sunuyoruz.

 Renkli Rulo Pasta Malzemeleri
4 tane yumurta

1 adet vanilya

1 adet kabartma tozu

1 su bardağı un

1 su bardağı şeker

Yarım su bardağı nişasta

Üzeri İçin Malzemeler
Krema (pasta kreması)

2 adet muz

Gıda boyası

Süt

Renkli Rulo Pasta Tarifi Yapılışı
Yumurtaların sarıları ve akları ayrı kaplara ayrılır. Sarıları bir yerde çırpılır akları diğer bir kapta çırpılır. Daha sonra sarıların içine şeker eklenerek bir kere daha çırpılır. Ana malzemelerin hepsi karıştırıldıktan sonra bir tepsiye yağlı kağıt serilir. Hazırlanan hamurun içinden az miktar alınarak içine gıda boyası karıştırılır. Mavi gıda boyası ile karıştırılan küçük hamur bezesiyle tepsinin üzerinde şeritler yapılır.

Fırına verildikten sonra 2dakika pişirilerek çıkarılır. Diğer hamura ise maviden çok az katılır ve renginin yeşil tonlarında olması sağlanır. Fırından çıkarılan tepsiye dökülerek yeniden fırına verilir. Kek tamamen piştikten sonra alınarak nemli olan bez yardımıyla rulo haline getirilir.

Bir köşede soğumaya bırakılır. Diğer tarafta krema hazırlanır ve kremanın içinden bir miktar ayrılarak içine kırmızı gıda boyası ilave edilir. Böylelikle ilave edilen kısmın pembe tonlarında olması sağlanır. Hazırlanan rulo açılarak içine sade krema sürülür. Muzlar dilimlenerek döşenir. Yeniden rulo yapılır ve servis tabağı içine alınır. Sıkma torbasına pembe renkli krema doldurularak pastanın üzerine şekiller verilir. Dolap içinde dinlenmeye alındıktan sonra servis yapılır.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.