Piramit Haber

KABAK TATLISI TARİFİ

Mutfak

Bugün sizlere kış mevsiminin en çok tercih edilen tatlı tariflerinden birisi olan kabak tatlısı tarifini anlatacağız.


Öncelikle kabak tatlısı yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktadan bahsetmek istiyorum.
Tatlınız için seçeceğiniz kabağın olgunlaşmış ve yumuşak olmasına dikkat etmelisiniz. Kabağa kürdan batırdığınızda kürdan rahat giriyorsa kabağınız yumuşak demektir.

Kabak tatlısını yapacağınız günün bir gün öncesinden gerekli şekeri üzerine ekleyerek bekletirseniz şeker kabaklara işleyecek ve tatlınızın tadı kararında olacaktır.

Her bir kilogram kabak için yarım kilogram şeker kullanmalısınız. Örneğin 4 kişi için kabak tatlısı yapacaksanız 1 kilogram kabak ve yarım kilogram şeker yeterli olacaktır.

Ayrıca tatlınızı yaparken şeker köpüreceğinden dolayı geniş ve derin bir tencere kullanmalısınız.

MALZEMELER
1 kilogram bal kabağı Yarım kilogram toz şeker 3-4 tane karanfil 1 tatlı kaşığı tarçın Üzeri için ceviz
KABAK TATLISI TARİFİ 

Kabak tatlısı için kişi sayınıza göre kabak aldıktan sonra, bu kabakları karpuz gibi diklemesine kesip, her bir parçayı 4-5 santimetre aralıklarla dilimleyin. Dilimlediğiniz kabağı tencereye bir kat dizin. Üzerine şeker serpiştirin. Eğer bir sıradan fazla kabak yapacaksanız şekerin ardından bir sıra daha kabak ve üzerine şeker şeklinde kabaklar bitene kadar yerleştirin.

Bu işlemi yaptıktan sonra 1 gece bu şekilde bekletin. Ertesi gün kabak tatlınızı hazırlamaya başlayın. Hazırladığınız tencereyi ertesi gün orta ateşe alıp, üzerine karanfil ve tarçın ekleyerek kabak tatlısı köpürene kadar kaynatın.

Eğer kabaklarınız yeterince sulanmamışsa üzerine 1 kahve fincanı su ekleyebilirsiniz. Eğer 3-4 kilogram kabak ile yapacaksanız 1 su bardağı su uygun olacaktır. Kabak tatlısı köpürmeye başladığında tencerenin kapağını yarım kapatıp ocağınızı kısık ateşe alın ve bu şekilde kabaklar iyice yumuşayana ve şurubu koyulaşana kadar (yaklaşık 45 dakika) pişirin. Kabakların yeterli yumuşayıp yumuşamadığı çatal batırarak kontrol edin. Eğer kabak tatlısını çok yapacaksanız pişirme süresi biraz uzayabilir. Kabak tatlınızı yaparken başından ayrılmasanız daha iyi olacaktır. Kabaklarınız yeterince yumuşadığında ocaktan alın ve servis tabaklarına alarak üzerine ceviz serpiştirip servis yapın. Kabak tatlısı hazır. Afiyet olsun.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.