Piramit Haber

İçinizi ısıtacak sıcacık bir çay tarifi...

Mutfak

Kış aylarının gelmesi ile birlikte, grip ve nezle gibi hastalıklar da yayılmaya başlıyor. Hasta olmadan önlem almak en doğru yöntemler arasında bulunuyor.

Evde hazırlanan doğal çay tarifleri ile birlikte, grip ve nezleden uzak duruyor ve kurtuluyoruz. Sağlıklı bir vücut için yapmamız gereken öncelikle bağışıklık sistemimizi güçlendirmek oluyor. Böylelikle ağır hastalıklar yaşamadan kış aylarını sağlıklı ve dinç bir biçimde geçiriyoruz.

Kış aylarında bağışıklık sistemimizi korumak ve güçlendirmek için evde bulunan malzemeler ile sıcacık çaylar hazırlamamız mümkün… Bir yandan soğuk kış günlerinde evimizin penceresinden kar yağışını izleyerek sıcak çayın lezzetine varırken, bir yandan da sağlığımızı koruyabiliyoruz.

Bağışıklık Sistemini Koruyan Kış Çayı Tarifi

Kış Çayı İçin Gerekli Malzemeler;

7-8 adet çubuk tarçın
2-3 halka taze zencefil
1 adet taze limon
2 yemek kaşığı bal
1,5 litre su
5-6 adet karanfil
Çayın Hazırlanışı;

Bal dışındaki tüm malzemeleri bir tencerenin içerisine alarak kaynamaya bırakın. Kaynayan karışımı ocaktan alarak süzgeçten geçirin. Sürahiye doldurduğunuz içeceğin içerisine 2 yemek kaşığı kadar bal ekleyerek ılık olarak tüketin. Günlük olarak bir veya iki bardak tüketeceğiniz çayı, diğer dünlerde ısıtarak tüketebilirsiniz. Kış çayı tüketiminizin günlük iki bardaktan fazla olmaması, enerji ve besin değerleri açısından daha doğrudur. -Çayınızı şekersiz tüketmeyi sevmiyorsanız toz şeker yerine biraz daha bal ekleyebilirsiniz.

Kış çayının diğer faydaları; Hazırladığınız kış çayı, sağlıklı bir bağışıklık sistemi oluştururken, aynı zamanda vücudunuzu toksinlerden de arındıracaktır. Detoks etkisi yaratan kış çayının kalorili olduğunu düşünüyorsanız bal miktarını azaltabilirsiniz. Ancak sağlık için oldukça faydalı olan bal, vücudun enerji ihtiyacını karşılayan besinler arasında yer almaktadır.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.