Piramit Haber

Çocuklarımızı Korumak İçin Mutfakta Alacağımız Önlemler

Mutfak

Ocak, fırın, keskin bıçaklar, kendiliğinden kapanan çekmeceler ve daha birçok görünmeyen tehlikeyi barındıran mutfak, ev kazalarının en fazla görüldüğü alanlardan biri. Bu nedenle “bir şey olmaz” demeyelim, önlemlerimizi alalım.

Çocuklar inanılmaz bir hızda ilerler ve kaşla göz arasında aklınıza bile gelmeyecek şeyleri yapabilirler. Asla uzanamaz, kaldıramaz, inemez demeyin. Siz farkında olmasanız da o minik bebeğiniz her gün büyüyor ve kendi sınırlarını zorluyor. Birkaç saniyenizi alacak basit önlemlerin, telafisi zor kazaları önleyebileceğini unutmayın. 

Çocuğunuz emeklemeye başladığı anda şu önlemleri almaya başlayın: 

1- KURUYEMİŞLERİ KALDIRIN: Çocuklar 3 yaşına kadar her bulduklarını ağızlarına, 3 yaşından sonra da burunlarına sokmaya bayılırlar. Zararsız gibi görünen kuruyemişler, özellikle leblebi ve fındık çocukların çok hoşuna gider. Siz yan odada rutin işlerinizi yaparken çocuğunuz çoktan salondaki akşamdan kalan leblebileri burnuna sokmuş olabilir. 
2- KIZARTMAYI MİNİMUMA İNDİRİN: Bir mutfaktaki en tehlikeli şey kızgın yağdır. Zira deriye değdiğinde için için yanmaya devam eder. Çocuğunuz odasında sakince oynuyor bile olsa, o evdeyken kızartma yapmayın. Acil gelen bir telefon, çalan bir kapı dikkatinizi ocaktaki kızartmadan alıkoyabilir. 
3- OCAĞIN ÖN GÖZLERİNİ KULLANMAYIN: Çocukların ocağı kullanabilmeleri için boylarının ocağa yakın olmasına gerek yok, ilgisini çekecek bir şey olursa mutlaka ona ulaşmanın bir yolunu bulacaktır. Bunu önlemek için, çocuğunuz evdeyken asla ocağın ön gözlerini kullanmayın. Arkadakiler her zaman daha güvenlidir. 
4- BIÇAKLARI KALDIRIN: Eğer bir tezgah üstü bıçak seti kullanıyorsanız hemen kaldırıp yerine kilitli bir çekmeceye koyabileceğiz bıçaklardan edinin. 
5- ÇEKMECELERE GÜVENLİK KİLİDİ TAKTIRIN: Kendiliğinden kapanan çekmeceler çocuğunuzun parmaklarının sıkışmasına neden olabilir. Bunu önlemek için çocuğunuzun ulaşabileceği çekmecelere güvenlik kilidi taktırmanız yerinde olur. 
7. BUZDOLABINDAKİ İLAÇLARI KAPALI KAPTA TUTUN: Bazı ilaçları buzdolabında saklamanız gerekebilir ama evde renkli drajeleri görünce heyecanlanan bir çocuğunuz varsa, ilaçlarınızı her gün kullanıyor olsanız bile mutlaka kilitli bir kapta tutmalısınız. 
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.