Piramit Haber

Çikolatalı Browni Tadında Kek Tarifi

Mutfak

Browni tadında enfes bir kek görüntüsü kadar kendisi de muhteşem bir tatlı... İşte Çikolatalı Browni Tarifi...

Çok uzun zamandır kaliteli brownie yapmak için tarif arayışındaydım ki bu tarife rastladığımda ‘işte bu! ‘ dedim kendi kendime ve hemen kollarımı sıvadım! Tahmin ettiğimdende enfes bir tat oldu. Sanki sırf çikolata yiyormuş hissi veriyor. Üzerinde donan sütlü çikolata ise ağzınızda eriyip ıslakmışçasına birbirini tamamlıyor. Böyle farklı bir tarifide paylaşmadan edemedim.

Çikolatalı Browni Tarifi İçin Malzemeler:

260 gr bitter çikolata 125 gr tereyağı 1 su bardağı şeker 4 adet yumurta 1 çay kaşığı vanilya 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı + 2 çorba kaşığı un 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz 170 gr sütlü çikolata 1/4 (çeyrek) su bardağı Antep fıstığı ya da tercihe göre fındık ya da cevizde konulabilir.

Çikolatalı Browni Tarifi Yapılışı:

Fırınınızı önceden 180C’de ısıtın. 20 cm’lik kare bir tepsi kullanabilirsiniz. Tereyağını ve bitter çikolatayı benmari usulü eritip, oda sıcaklığına gelmesini bekleyip sırasıyla şekeri ve teker teker yumurtaları ekleyin ve çırpmaya devam edin. Ardından vanilyayı ekleyin ve karıştırın. Un ve tuzu da bu karışıma ekleyin. Fırın kabına boşaltıp 35-40 dakika pişirin. Fırından alıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Sütlü çikolatayı benmari usulü eritin ve 5-10 dakika bekleyin. Ilık çikolatayı browniesin üzerine dökün. Tepesine de fıstıkları serpiştirin ve çikolatanın sertleşmesi için buzdolabında bekletin. Soğuk servis yapın.

Yorumlar (2)

Ceren 6 Yıl Önce

Denedim çok güzel oldu tarif için teşekkürler. Ben unu tam 1 bardak koydum, tam buğday unuyla 1 pakette kabartma tozu koydum. Ve çok çok güzel oldu, çok beğenildi.. Tekrar teşekkürler...

Demet Tureng 6 Yıl Önce

Tarifi denedim. Çok güzel oldu. Bana çok yoğun bir tat gibi geldi. Bence lokmalık kahve yanına iyi gider. :)

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.