Piramit Haber

Gürcistan'da muhalefet 'zaferini' kutluyor

Dünya

Gürcistan'da dün yapılan parlamento seçiminde resmi olmayan sonuçlar, Rusya yanlısı muhalefeti sokağa döktü.

Sandık çıkış anketine göre birinci olan Rusya yanlısı milyarder işadamı Bidzina İvanişvili'nin partisi 'Gürcistan Hayali' zaferini kutluyor. 14 parti ve 2 seçim koalisyonunun yarıştığı seçimin sandık çıkışı anketini Amerikan Edison araştırma şirketi yaptı. Buna göre ''Gürcistan Hayali'' oyların yüzde 51’ni aldı. Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin başkanlığındaki Birleşik Ulusal Hareket Partisi’ne (BUHP) oy verenlerin oranı ise yüzde 41’de kaldı.

Anket sonucundan sonra konuşma yapan İvanişvili, kendisini destekleyen seçmenlere teşekkür etti. İvanişvili, ülkenin geleceğinin bundan sonra refah ve mutluluk olacağını ifade etti. Gürcü siyasetçi, söz konusu sonuçlara göre parlamentonun 150 sandalyesinden 100’nü garantilediklerini iddia etti.
Daha sonra halka seslen Gürcistan Cumhurbaşkanı Mikail Sakaşvili ise anket ön sonuçlarının yayınlanmasının kesin sonuçlar olamayacağını ifade etti. Bazı bölgelerde seçimi kaybettiklerini kabul eden Gürcü lider, “ Resmin tamamına bakmak lazım. Resmi sonuçlar daha açıklanmadı. Herşey değişebilir. ”
dedi. Bu arada Gürcistan Merkez Seçim Komisyonu (MSK), muhalif ''Gürcistan Hayali'' koalisyonunun önde olduğunu açıkladı. İlk resmi Betkanyon açıklamayı sayfasında veren MSK, 73 seçim bölgesinde oyların henüz 26'sının hesaplandığını ve buna göre ''Gürcistan Hayali'' muhalif koalisyonunun oyların yüzde 51.6'sını, BUHP’nin ise yüzde 43'ünü aldığını duyurdu.
Gürcistan MSK Başkanı Zurab Haratişvili, oyların hesaplama işlemlerinin devam ettiğini ve sonuçların gün içinde güncelleneceğini dile getirdi.

ACARA’DA SAAKAŞVİLİ KAZANDI

Öte yanda Gürcistan’ın özerk bölgesi Acara’da yapılan parlamento seçim sonuçları açıklandı. MSK Saakaşvili’nin partisi BUHP’nin oyların yüzde 48,4’ünü aldığını duyurdu. Acara’da İvanişvili'nin partisi 'Gürcistan Hayali' ise yüzde 43,6 oy oranı ile ikinci sırada yer Yeni bahis siteleri aldı.
Daha önce Ulusal Demokrasi Enstitüsü'nün yapmış olduğu kamuoyu yoklamalarında Saakaşvili'nin partisi BUHP yüzde 37 oy oranıyla birinci parti olmuştu. Ankete göre "Gürcistan Hayali"
koalisyonun oy oranı ise yüzde 18 olarak açıklanmıştı.

Gürcistan'daki parlamento seçimi gelecek yıl yapılacak başkanlık seçiminin de kaderini belirleyecek.

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.