Kar bastırdı! Okullar tatil olacak mı?

Okullar bugün yani 14 Aralık 2016 çarşamba günü tatil mi sorusuna 20'yi aşkın ilden tatil kararı geldi.

Yaşam 14.12.2016, 09:05 14.12.2016, 09:13
Kar bastırdı! Okullar tatil olacak mı?

SAKARYA'DA OKULLAR TATİL
Sakarya'da kar yağışı nedeniyle kent genelinde taşımalı sistemle eğitim veren okullarda bugün eğitime ara verilecek. Valilikten edinilen bilgiye göre, kentte akşam saatlerinde kentte etkili olan kar yağışından dolayı herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için Adapazarı, Serdivan, Karasu, Ferizli, Söğütlü, Hendek, Akyazı, Karapürçek, Sapanca, Arifiye, Pamukova, Geyve, Erenler, Kocaali, Kaynarca ve Taraklı olmak üzere tüm ilçelerde, taşımalı sistem kapsamındaki öğrenciler için eğitime bir gün ara verildi.

TUNCELİ OKULLAR TATİL OLDU
Tunceli'deki kar yağışı sebebiyle kentin Pülümür, Hozat, Mazgirt, Ovacık ve Nazımiye ilçelerinde bugün eğitime ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kent genelinde dün gece başlayıp halen etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle öğrencilerin mağdur olmaması amacıyla Pülümür, Hozat, Mazgirt, Ovacık ve Nazımiye ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün bir gün süreyle ara verildi. Kent merkezinin yanı sıra Pertek ve Çemişgezek ilçelerinde ise eğitimin devam edeceği belirtildi.

ERZURUM TATİL EDİLDİ
Erzurum'da olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bugün ara verildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il genelinde yaşanan tipi ve kar yağışı nedeniyle anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve liselerde eğitim öğretime bugün ara verildiği bildirildi. Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de bugün idari izinli sayılacağı duyuruldu.

ELAZIĞ KAR TATİLİ HABERİ GELDİ
Elazığ'da merkeze bağlı belde ile köylerdeki okullarda kar yağışı nedeniyle bugün, bir gün süreyle eğitim ve öğretime ara verilmesi kararlaştırıldı. Valilikten yapılan açıklamaya göre, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Elazığ merkez ve merkeze bağlı belde ile köylerde 14 Aralık Çarşamba günü eğitim öğretime bir gün ara verildi. Öte yandan, Karakoçan ilçesinde de kar yağışından dolayı taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda da tatil kararı alındı. 

ORDU TAŞIMALI EĞİTİM TATİL
Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Akkuş ilçemizde 14 Aralık Çarşamba günü (bugün) taşımalı eğitim yapan okullarımızda 1 gün süre ile eğitim öğretime ara verilmiştir” denildi.
Ordu’nun Akkuş ilçesinde etkili olan kar ve soğuk hava sebebi ile taşımalı eğitim yapan okullarda eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verildiği bildirildi.

KARS'TA KAR TATİLİ
Kars'ta il genelinde okullarda eğitime yoğun kar yağışı nedeniyle bugün bir gün süreyle ara verildi.

Tunceli'de kar yağışı sebebiyle kent merkezi ile 5 ilçede bugün eğitim öğretime ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, il genelinde dün gece başlayıp halen etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle öğrencilerin mağdur olmaması için il merkezinin yanı sıra Pülümür, Hozat, Mazgirt, Ovacık ve Nazımiye ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 14 Aralık Çarşamba ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada ise kent genelinde kar yağışının etkisini sürdürdüğü belirtilerek, şu ifadelere yer verildi: "İlimiz genelinde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle yarın Tunceli merkez ve köylerinde, Ovacık, Pülümür, Nazımiye, Mazgirt, Hozat ilçe merkezleri ve köylerinde ilk ve orta dereceli okullarda bir gün süre ile eğitime ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ile hamile personel de izinli sayılacaktır."

Kent merkezinin yanı sıra Pertek ve Çemişgezek ilçelerinde ise eğitimin devam edeceği belirtildi.

Tokat'ın Başçiftlik ilçesinde okullar kar yağışı nedeniyle bugün tatil edildi. İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Tokat'ın belli yerlerinde kar yağışının devam ettiğini söyledi.

Başçiftlik ilçesinde kar yağışının etkili olduğunu dile getiren Yazıcı, Başçiftlik Milli Eğitim Müdürlüğünce alınan kararla okul öncesi, ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 14 Aralık Çarşamba (bugün) ara verildiğini belirtti.

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim gören öğrencilere okullar tatil edildi.

Karakoçan Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, "İlçede ara ara devam eden kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim kapsamında belli merkezlere taşınarak eğitim gören öğrencilerin ulaşımında sıkıntılar yaşanacağı değerlendirildiğinden dolayı sadece taşımalı eğitim kapsamında eğitim gören öğrenciler için 14 Aralık 2016 Çarşamba günü olmak üzere 1 gün süre ile tatil edilmiştir" denildi.

Tokat'ın Başçiftlik ilçesinde okullar kar yağışı nedeniyle bugün tatil edildi. İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı,Tokat'ın belli yerlerinde kar yağışının devam ettiğini söyledi.

Başçiftlik ilçesinde kar yağışının etkili olduğunu dile getiren Yazıcı, Başçiftlik Milli Eğitim Müdürlüğünce alınan kararla okul öncesi, ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 14 Aralık Çarşamba ara verildiğini belirtti.

KASTAMONU - İNEBOLU - AZDAVAY - ŞENPAZAR
Kastamonu'nun İnebolu, Azdavay ve Şenpazar ilçelerinde kar yağışı nedeniyle, taşımalı eğitim verilen okullar bugün 1 gün süreyle tatil edildi.

İnebolu ve Azdavay Milli Eğitim Müdürlüklerinden yapılan açıklamada, mahalle ve köylerden ilçe merkezine taşımayla gelen öğrencilerle sınırlı kalmak kaydıyla eğitime yarın için ara verilmesi kararı alındığı belirtildi.

BAYBURT
Bayburt'ta kar yağışı dolayısıyla eğitime bugün bir gün ara verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde tüm okullarda 14 Aralık Çarşamba eğitime ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, kamu kurumlarında görev yapan engelli personelin aynı gün idari izinli sayılacağı ifade edildi.

KARABÜK - OVACIK - EFLANİ
Karabük'ün Ovacık ve Eflani ilçelerinde kar yağışı nedeniyle, taşımalı ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün bir gün süreyle ara verildi.

Karabük Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Ovacık ve Eflani'de akşam saatlerinde başlayan kar yağışının etkisini artırdığı belirtildi.

Söz konusu iki ilçede taşımalı eğitim veren ilk ve orta dereceli okullarda bugün için eğitime ara verildiği kaydedildi.

SİVAS
Sivas'ın 5 ilçesinde olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Sivas'ta sabah saatlerinden itibaren etkisini sürdüren kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Olumsuz hava şartları nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurullarının kararı gereğinde Gölova, Suşehri, Akıncılar, Koyulhisar ve Yıldızeli ilçelerinde eğitime bugün bir gün ara verildi.

Öte yandan, kentteki olumsuz hava şartları havayolu ulaşımında da aksamalara neden oldu. İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan saat 19.15'de yapılması planlanan TK-2660 sefer sayılı uçuş ile Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan saat 21.35'de yapılması planlanan PC-4250 sefer sayılı uçak seferi Sivas'taki yoğun kar yağışı nedeniyle karşılıklı olarak iptal edildi.

BİTLİS
Bitlis merkezde ve merkeze bağlı köy okullarında kar yağışı nedeniyle bugün bir gün süreyle okullar tatil edildi. Bitlis'te dün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı akşam saatlerinde tipi ve fırtına olarak etkisini sürdürmeye devam etti. Kar yağışı ve tipi nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada Bitlis merkez ve merkeze bağlı köy okullarının bir gün süreyle tatil edildiği bildirildi.

BOLU - GEREDE
Bolu'nun Gerede ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar bir gün süreyle tatil edildi. Bolu Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, ilçede sabah saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle bugün için eğitime ara verildi. İlçede görev yapan engelli ve hamile kamu çalışanları da bugün idari izinli sayılacak.

GİRESUN - ALUCRA - ŞEBİNKARAHİSAR
Kar yağışı nedeniyle Giresun'un Alucra ve Şebinkarahisar ilçelerindeki okullarda eğitime bugün için ara verildi. Alucra Kaymakamı ve Şebinkarahisar Kaymakam Vekili Ferhat Vardar yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde başlayan kar yağışının devam ettiğini söyledi. Kar yağışının her iki ilçede de etkili olduğunu dile getiren Vardar, yarın Şebinkarahisar ve Alucra ilçelerindeki okullarda eğitime ara verildiğini belirtti.

Düzce'de kar yağışı nedeniyle il genelinde taşımalı sistemle eğitim gerçekleştirilen okulların bugün tatil edildiği bildirildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, akşam saatlerinde etkisini gösteren yoğun kar yağışının devam ettiği, olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla taşımalı sistemle eğitim gerçekleştirilen okullarda eğitim öğretime 14 Aralık Çarşamba ara verildiği bildirildi.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.

GÜMÜŞHANE
Gümüşhane’de bugün sabah saatlerinden itibaren yağmurla başlayan ve dün akşam saatlerinde etkili kara dönen yağışın ardından bazı ilçelerde ki okullar tatil edildi.

Sabah 09.00’dan itibaren başlayan ve dün akşam 17.00’a kadar devam eden yağış miktarı metrekareye 8 kilogram olarak gerçekleşirken, bu saatte başlayan kar yağışı ise 23.00 itibariyle 11 santimetreye ulaştı.

Yağışın ardından Gümüşhane Valiliği yaptığı yazılı açıklamayla Şiran, Kelkit ve Köse ilçelerindeki tüm okullarda eğitime bir gün ara verildiğini, Merkez ilçe, Torul ve Kürtün ilçelerinde ise taşımalı sistemle eğitim yapılan okullarda bugün eğitime ara verildiğini duyurdu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Valiliğimizce, meteorolojik verilere dayalı olarak yapılan değerlendirme sonucu, İlimiz merkez ve ilçelerinde yaşanan aşırı soğuklara bağlı buzlanma ve beklenen kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla, Kelkit, Köse ve Şiran ilçelerimizde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel okul öncesi, ilkokul, lise, yaygın eğitim, özel eğitim okul ve kurumlarında eğitim-öğretime 14 Aralık 2016 Çarşamba günü 1 gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür. Kelkit, Köse ve Şiran ilçelerimizde aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaklardır. Gümüşhane Merkez, Torul ve Kürtün ilçelerimizde ise; taşıma yoluyla eğitime erişimini sağlayan resmi ve özel okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim ve özel eğitim öğrencilerimizin 14 Aralık 2016 Çarşamba günü 1 gün izinli sayılmaları uygun görülmüştür. Kamuoyuna duyurulur.” Son Meteorolojik değerlendirmelere göre Gümüşhane’de hava sıcaklığında düşüş yaşanacak ve bugün kar yağışı aralıklarla devam edecek.

MUŞ
Muş merkez ile bağlı belde ve köylerdeki okullarda eğitime bir gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Muş merkez ile bağlı belde ve köylerdeki okullarda eğitime 14 Aralık Çarşamba ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, ilçelerde eğitime ara verilmesi konusunun kaymakamlıklarca değerlendirileceği kaydedildi.
Bolu'nun Mengen ilçesine bağlı Pazarköy köyünde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bir gün süreyle tatil edildi.
Bolu Valiliğinden yapılan açıklamada, ilçede sabah saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışının yanı sıra soğuk hava nedeniyle Pazarköy köyünde bulunan ilkokul ve ortaokulda taşımalı sistem kapsamındaki öğrenciler için eğitime 14 Aralık Çarşamba ara verildiği bildirildi.

BİNGÖL
Bingöl merkezde, kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime bir gün ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, meteorolojik verilere göre yapılan değerlendirme sonucunda 14 Aralık Çarşamba günü il merkezi, bağlı belde ve köylerde ilk ve orta öğretime bir gün süre ile ara verildiği bildirildi. Karlıova ilçesinde de kar yağışı nedeniyle okullar 2 gün tatil edilmişti.

YOZGAT
Yozgat il merkezinde yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim-öğretim gören öğrenciler için okullar bugün tatil edildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 14 Aralık Çarşamba günü köylerden il merkezine gelen taşımalı eğitim-öğretim gören öğrencilere bir gün süreyle okullar tatil edildi.



Yorumlar (0)
15
açık
Günün Anketi Tümü
En Çok Sevdiğiniz Renk Hangisi?
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:37
Güneş 07:02
Öğle 13:17
İkindi 16:40
Akşam 19:22
Yatsı 20:41
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 30 81
2. Fenerbahçe 30 79
3. Trabzonspor 30 49
4. Beşiktaş 30 46
5. Kasımpasa 30 43
6. Başakşehir 30 42
7. Rizespor 30 42
8. Antalyaspor 30 41
9. A.Demirspor 30 39
10. Alanyaspor 30 39
11. Sivasspor 30 38
12. Samsunspor 30 36
13. Kayserispor 30 36
14. Ankaragücü 30 33
15. Hatayspor 30 33
16. Konyaspor 30 33
17. Gaziantep FK 30 31
18. Karagümrük 30 30
19. Pendikspor 30 29
20. İstanbulspor 30 13
Takımlar O P
1. Eyüpspor 27 64
2. Göztepe 27 56
3. Sakaryaspor 27 47
4. Ahlatçı Çorum FK 27 45
5. Kocaelispor 27 45
6. Bodrumspor 27 44
7. Boluspor 27 43
8. Bandırmaspor 27 41
9. Gençlerbirliği 27 40
10. Erzurumspor 27 37
11. Ümraniye 27 33
12. Keçiörengücü 27 32
13. Manisa FK 27 31
14. Şanlıurfaspor 27 27
15. Tuzlaspor 27 27
16. Adanaspor 27 27
17. Altay 27 15
18. Giresunspor 27 7
Takımlar O P
1. Arsenal 28 64
2. Liverpool 28 64
3. M.City 28 63
4. Aston Villa 29 56
5. Tottenham 28 53
6. M. United 28 47
7. West Ham United 29 44
8. Brighton 28 42
9. Wolves 28 41
10. Newcastle 28 40
11. Chelsea 27 39
12. Fulham 29 38
13. Bournemouth 28 35
14. Crystal Palace 28 29
15. Brentford 29 26
16. Everton 28 25
17. Luton Town 29 22
18. Nottingham Forest 29 21
19. Burnley 29 17
20. Sheffield United 28 14
Takımlar O P
1. Real Madrid 29 72
2. Barcelona 29 64
3. Girona 29 62
4. Athletic Bilbao 29 56
5. Atletico Madrid 29 55
6. Real Sociedad 29 46
7. Real Betis 29 42
8. Valencia 28 40
9. Villarreal 29 38
10. Getafe 29 38
11. Las Palmas 29 37
12. Osasuna 29 36
13. Deportivo Alaves 29 32
14. Mallorca 29 30
15. Rayo Vallecano 29 29
16. Sevilla 29 28
17. Celta Vigo 29 27
18. Cadiz 29 22
19. Granada 28 14
20. Almeria 29 13