Bir Kızın Senden Hoşlandığını Beden Diliyle Nasıl Anlarsın?

İster bir kıza yıllardır vurgun ol ve bu hissin karşılıklı olup olmadığını öğrenmek için ölüyor ol, ister senden hoşlanıp hoşlanmadığını sırf meraktan bilmek iste; bir kızın senden hoşlanıp hoşlanmadığını anlamak için güvenilir sayılabilecek birkaç yol var.

Yaşam 20.10.2022, 09:45 20.10.2022, 09:45
Bir Kızın Senden Hoşlandığını Beden Diliyle Nasıl Anlarsın?

Kaçamak bakışlar atıyor, şakalarına gülüyor ve senin yanındayken gergin davranıyorsa; seninle flört mü ettiğinden, arkadaşça mı davrandığından yoksa yalnızca ilgisiz mi olduğundan emin değilsen bunu öğrenmenin birkaç yolu var. İşte bir kızın senden hoşlanadığını 3 yöntemle anlamanın yolu...

BİRİNCİ YÖNTEM: VÜCUT DİLİ İŞARETLERİNİ ANLAMAK

1) Duruşuna bak.
Bir kız senden hoşlandığında, yüzünü senin olduğun tarafa dönecektir. Eğer bir kız gövdesini açık bir şekilde sana çevirmişse bu, seninle konuşurken kendisine güvendiğini gösterir. Eğer vücudu kapalı bir pozisyonundaysa, yani kollarını bağlamış veya bacak bacak üstüne atmışsa utangaç olabilir, seninle konuşmaktan çekiniyor olabilir veya yalnızca ilgilenmediğini belirtmek için bir bariyer oluşturuyor olabilir.

  • Bacak bacak üstüne atmış halde otururken ayaklarını izle. Eğer ayakları sana doğru dönükse bu, senden hoşlandığı ve sana yaklaşmak istediği anlamına gelebilir.

2) Göz temasına dikkat et.
Eğer bir kız senden hoşlanıyorsa ya bakışlarını birkaç saniyeliğine senin üzerinde tutmaya meyilli olur ya da göz göze geldiğinizde aşağı bakar. Bu tepkilerden her ikisi de senden hoşlandığı anlamına gelebilir. Eğer çabucak uzaklaşıyorsa bu genelde onun gergin olduğu veya gerçek niyetini belli etmeye hazır olmadığı anlamına gelir; ama yine de senden hoşlanıyor olabilir.

  • Bir kız senden hoşlandığında göz bebekleri büyüyebilir; ama bunu anlamak zordur.
  • Kıza bir anlığına baktığında onun da sana uzunca baktığını görürsen, bu senden hoşlandığı anlamına gelebilir.

3) Şartları hesaba kat.
Bir kızın vücut dilini yorumlama şeklin şartlara göre değişir. Örneğin; eğer bir kızla karşılıklı konuşuyorsan, koluna birkaç saniyeliğine dokunması flörtleşme olarak düşünülebilir. Ancak, dikkatini çekmek için omzuna hızlıca dokunur ve arkadaşının seni aradığını söylerse, flört etmeye değil; gerçekten sadece yardım etmeye çalışıyor olabilir.

  • Koyu bir muhabbetteyseniz, bir kız sana göz temasını koparmadan bakabilir. Bu mutlaka senden hoşlandığı anlamına gelmez. Bu, onun diyalogsal bir davranışı olabilir. Ancak konuşmadan, uzun bir süre boyunca seninle göz teması kurarsa veya sana bakarken senin de ona baktığın anda gözlerini kaçırıyorsa seninle ilgileniyor olabilir.

4) Sana dokunursa veya yaklaşmaya çalışırsa buna dikkat et.
Bir kız senden hoşlandığında, fark edilebilir ama ince bir flört etme yolu olduğu için sana sık sık dokunmak ister. Bu, bir kızın senin ne kadar duyarlı olduğunu ölçmesini sağlar. Sen komik bir şey söylerken koluna dokunabilir. "Kazara” omuzlarını veya ellerini onunkilere dokundurabilir veya elini kibarca senin dizine koyabilir.

  • Her kız dokunarak iletişim kurarken rahat hissetmez. Böyle bir durumda, yalnızca sana dokunmaya çalışmadığı için senden hoşlanmadığını varsayma. Bunu yapmaktan çok çekiniyor olabilir. Eğer ondan hoşlanıyorsan utangaç olma; dokunma engelini kendin kaldır ve nasıl tepki vereceğine bak.
  • Ayrıca sana dokunmak için, koluna hafifçe yumruk atmak gibi başka sebepler de bulabilir. Bu “arkadaşça” hareketler, senin ve onun arkadaşlarına çok belli etmeden sana yaklaşmanın hafif gizli bir yolu olabilir.

5) Sana rastgele sarılıp sarılmadığına dikkat et.
Bu, rastgele sarılmaları sana has ise özellikle önemlidir. Sarılmak arkadaşça bir şeydir, onun gizlice flört etme yeteneklerinden ister istemez taviz vermeden sana yaklaşmanın ve dokunmanın sevecen bir yoludur. Sen de ondan hoşlanıyorsan sarılmasına karşılık ver veya yanlış bir izlenime kapılmaması için sarılma isteğini kibarca reddet.

6) Hareketlerini taklit edip etmediğine bak.
Eğer bir kız seni taklit ediyorsa –örneğin; sen parmaklarını saçında gezdirdiğinde onun da birkaç saniye sonra aynısını yaptığını fark ediyorsan- senin hareketlerini bilinçsizce taklit ediyor olabilir. Bu, senden hoşlandığının belirtisi olabilir.

7) Saçıyla oynayıp oynamadığına dikkat et.
Saç tellerini hafifçe kıvırıyorsa veya ellerini saçlarında gezdirmek gibi başka çeki düzen verme davranışları sergiliyorsa bunlar flört etmenin işaretleri olabilir.

8) Gerginlik veya telaş belirtileri ara.
Bir kız senden hoşlandığında, senin dikkatini bu bölgelere çekmek için kendi dudaklarına, köprücük kemiğine veya boynuna dokunur. Hatta senin önünde ruj sürebilir.

9) Seninleyken gülümseyip gülümsemediğine dikkat et.
Bu, sen oradayken rahat ve mutlu olduğunu belirtmesinin bir yolu olabilir. Bir kız senden hoşlandığında senin şakalarına da gülebilir (gerçekte ne kadar komik olduklarına bakmaksızın).

İKİNCİ YÖNTEM: FLÖRTÜN DİĞER İŞARETLERİNİ ANLAMAK

1) İltifatlara dikkat et.
Eğer bir kız sana iltifat ediyorsa senden pekâlâ hoşlanıyordur. Bu, sana arzulandığını hissettirmesinin bir yolu olabilir.

  • ”Harika gözlerin var” veya “çok atletiksin, spor yapıyor musun?” gibi şeyler söyleyebilir.

2) Arkadaşlarının tepkilerini gözlemle.
Eğer arkadaşlarının çoğu sana bakıp gülümsüyorsa veya kıkırdıyorsa, bu muhtemelen arkadaşlarına senden bahsettiği ve arkadaşlarının senden haberleri olduğu anlamına gelir. Bazı durumlarda bir arkadaş, sahiden sana gelip arkadaşının senden hoşlandığını söyleyecek kadar gözü pek olabilir.

  • Arkadaşlarıyla sohbet ederken sen geldiğinde konuşmayı birden bire kesebilirler. Bu, az önce biten sohbetin konusunun muhtemelen sen olduğu anlamına gelir.

3) Onun tarzını fark et.
Bir kız senden hoşlandığında seni tarzıyla sıkça etkilemeye çalışır. Hafif açık kıyafetler giymeyi veya senin dikkatini çekmek için ruj sürmeyi tercih edebilir.

  • Her kızın kendine has bir tarzı vardır ve her kız birinden hoşlandığında bahsedilen şekilde giyinmeye çalışmaz. Ancak, ilgilendiğin kızın seninleyken biraz daha güzel giyindiğini fark edersen bu, seni etkilemek istediğinin bir işareti olabilir.

4) Kibar, arkadaşça takılmalara dikkat et.
Bir kız senden hoşlandığında, yaptığın veya söylediğin belli şeyler hakkında sana biraz takılabilir. Seni aslında komik olmayan bir şakayla eleştirmesi, giydiğin bir şeyle alay etmesi veya çok fazla çabaladığını sana kibarca söylemesi takılma yollarındandır.

5) Seninle konuşmak için bahane üretip üretmediğine dikkat et.
Seni sosyal medyada “arkadaş” olarak ekleyebilir, dersten sonra her gün seninle bizzat konuşabilir veya durup dururken sana mesaj atabilir. Bunlar, bu kızın seninle ilgilendiğinin ve seni daha fazla tanımak istediğinin belirtileri olabilir.

  • Bu tek başına bir kızın senden hoşlandığının kesin bir belirtisi değildir. Yalnızca arkadaş olmak isteyen bir kız da seninle iletişime geçmeye çalışabilir. Ancak bir kız seninle sık sık konuşmaya çalışıyorsa, bir dizi cilveli vücut dili belirtileri sergiliyorsa ve sana sık sık iltifat ediyorsa senden hoşlandığını anlatmaya çalışıyor olabilir.

6) İlişki durumundan bahsedip bahsetmediğine dikkat et.
Bir kız senden hoşlandığında yalnız olup olmadığını bilmek ister, böylece seninle flört edip etmemesi gerektiğine karar verebilir. Sana bir kız arkadaşının olup olmadığını direkt olarak sorabilir veya daha üstü kapalı bir yaklaşım sergileyebilir.

  • “Eminim bu filmi kız arkadaşınla izlemişsindir.” gibi şeyler söyleyerek sana takılabilir. Eğer ondan hoşlanıyorsan, bunu flört etmek için bir fırsat olarak kullan. “Kız arkadaşım yok; ama o filmi izlemek istiyorum… Cuma gecesi birlikte izlemek ister misin?” diyebilirsin.

7) ”Başı dertte olan kadın” durumlarına dikkat et.
Bir kız senden hoşlandığında, senin tepkini ölçmek için biraz savunmasız bir durumdaymış gibi davranabilir. Örneğin; dışarıdaysan ve kız “Üşüdüm!” demeye başlarsa bu, hırkanı ona vermeni istediğinin gizli bir belirtisidir. Bunu yapman çok hoş bir davranış olur; özellikle de kıza ondan hoşlandığını göstermek istiyorsan.

  • Bazen bir kız bir şeyde çok kötüymüş gibi davranır; ödevi anlamadığını söylemek gibi. Bu, yardım teklif etmen için bir şanstır; bunu, büyük ihtimalle, yardım edeceğini umarak yalnızca tepkini ölçmek amacıyla bilerek yaptığından haberin olsun.
  • Yardım teklif ederken, eğer senden hoşlanmıyorsa ama odada hoşlandığı başka birisi varsa, yardım etmeyi ilk sen teklif edersen surat asabilir veya başka hayal kırıklığı belirtileri gösterebilir. Bu durumda, en azından nasıl hissettiğini öğrenmiş olursun ve yoluna bakabilirsin.

8) Yardım isteyerek ilgisini ölç.
Eğer ona ihtiyacın olduğunda her zaman yanındaysa, senden hoşlanıyor olabilir. Ama tek bir olaya bakarak senden hoşlandığını varsayma. Arada bir ondan sakız veya kalem gibi küçük şeyler iste ve tepkisine bak. Sana yardım etmeye hevesliyse ve başka hoşlanma belirtileri gösteriyorsa senden pekâlâ hoşlanıyor olabilir.

  • Bu davranışı çok fazla sergileme veya çok zor görünen şeyler isteme; tembel olduğunu, onu test ettiğini, hatta biraz baş belâsı olduğunu düşünebilir. Yani, senden gerçekten hoşlanıyorsa ve buna son vermek istemiyorsan bu davranışta aşırıya kaçma.

9) Başkalarının yanında nasıl davrandığına dikkat et.
Eğer bir kız seninle flört ediyorsa, bu mutlaka senden hoşlandığı anlamına gelmez. Flört etmekten yalnızca hoşlanıyor olabilir veya flört ettiğinin farkında bile olmayabilir. Seninle flört ettiğini ve bunun onun doğasındaki cilveli bir tavrı olmadığını anlamanın en iyi yolu, diğer insanlarlayken nasıl davrandığına dikkat etmektir.

  • Sana diğer insanlara davrandığından farklı davranıyorsa; mesela göz temasını, başkalarına kıyasla seninleyken daha uzun tutuyorsa veya sana takılırken kibar davranıyorsa, senden hoşlanıyor olabilir.

ÜÇÜNCÜ YÖNTEM: İLGİN HAKKINDA AÇIK OLMAK

1) Ona gülümse.
Doğal, hakiki, pervasız bir gülümseme, bir kıza onunla olmaktan hoşlandığını belirtmek için mükemmel bir yoldur. Bu ona ayrıca mutlu bir insan olduğunu gösterir ve mutluluk bulaşıcı olduğu için sana karşı olumlu duygular besler. Gülümsene karşılık verirse seninleyken rahat olduğunu düşünebilirsin.

2) Bir sohbet aç.
Bu, onun ne kadar ilgili olduğunu ölçmek için harika bir yoldur. Konuşurken sana herhangi bir işaret verip vermediğine, senden hoşlandığını belli edip etmediğine veya belli belirsiz romantik bir dil kullanıp kullanmadığına dikkat et. İlgisini, sık sık başını sallayarak veya bazı sözlerini tekrarlayarak da gösterebilir.

  • Bir sohbet açmak için ona okul, iş veya pop kültürü hakkında açık uçlu bir soru sorabilirsin. “Bu grup hakkında ne düşünüyorsun?” veya “günün nasıl geçiyor?” şeklinde basit bir şey olabilir.
  • Eğer hoşlandığın kız seninle bir sohbet açmıyorsa üzülme. Eğer senden hoşlanıyorsa çok utanıyor veya bunu yapmaktan çekiniyor olabilir! Tanıdığın en özgüvenli kız gibi görünüyor olsa bile, geçmişte kötü bir deneyim yaşamış olabilir veya sana yaklaşmak için hazır olmayabilir; yine de sen bir sohbet açarsan buna kayıtsız kalmaz.
  • Zaten arkadaşsanız, sohbet açmak kolay olur. Bu durumda, senden hoşlanıp hoşlanmadığını anlamanın en iyi yolu vücut dili belirtilerini anlamak veya sana diğer arkadaşlarına kıyasla farklı davranıp davranmadığına bakmaktır.

3) Uyanık ol.
Eğer kızdan hoşlanıyorsan, sana anlattığı şeyler hakkındaki küçük detayları hatırlamak için elinden geleni yap. Söylediği şeyleri dikkatlice dinle ki gelecekte onlardan bahsedebilesin.

  • Örneğin, sana en sevdiği grubun adını söylerse bir sonraki konuşmanızda bu grubun şarkılarının birinden bahis aç. Dikkate almış olmandan etkilenecek! Sana daha önce romantik olarak ilgi duymamış olsa bile ne kadar dikkatli olduğunu görünce bunu tekrar düşünmeye başlayabilir.
  • Konuşmak, vücut dilini gözlemlemek için başka bir fırsat daha verir; bu yüzden hafif dokunuşlar gibi fiziksel işaretlere dikkat et.

4) Ondan hoşlandığını hissettir.
Bunu, ondan yalnızca gerçekten hoşlanıyorsan ve onun da senden hoşlandığını hissettiysen yap. Bu, korkutucu görünebilen gözü pek bir hamledir; ama kızdan hoşlanıyorsan ve onun da senden hoşlanabileceğinden oldukça eminsen, gözü pek bir yaklaşım, onun da senden hoşlandığından emin olarak çıkma teklif etme kapısını açabilir.

  • İlgilendiğini “Seninle arkadaş olmayı çok seviyorum; ama arkadaştan da öte olmayı çok isterim.” gibi bir şey diyerek gösterebilirsin.
  • Yalnızca sana olan ilgisine duyduğun merakı gidermek istiyorsan ondan hoşlandığını söyleme. Bu kırıcı olabilir ve sana olan güvenini ciddi şekilde sarsabilir.

5) Çıkma teklif et.
Kızdan hoşlanıyorsan ama onun senden hoşlanıp hoşlanmadığından emin değilsen “şu film ...... hakkında harika şeyler duyuyorum. Benimle birlikte izlemek ister misin?” diyerek nabzını yoklayabilirsin. Bunu rahat bir tonda söyle. Eğer kabul ederse ilgi duyduğunu öğrenmiş olursun. Kabul etmezse de konuyu değiştirebilirsin.

6) Verdiği işaretlere dikkat et.
Eğer gerçekten senden hoşlanmadığını hissedersen geri çekil, hislerin karşılıklı olduğunu hissedersen de onunla şakayla karışık flört et.

  • Eğer hoşlandığın kız romantik hamlelerine karşı çıkarsa, onun da senden hoşlandığını düşündüğünde bile bunu kişisel olarak alma. İyi bir ilişki karşılıklı güçlü bir bağlantıyla başlar. Dahası, etrafta sana göre bir sürü kız var.

7) Çok fazla analiz yapmaktan kaçın.
Bir kızın senden hoşlanıp hoşlanmadığını anlamak tüm dikkatini tüketebilir ve kafanı karıştırabilir. Davranışlarını aşırı analiz etmen, onu bir insan olarak tanımandan ziyade bayağı “onu kazanmaya” takıntılı olmana neden olabilir.
-Senden hoşlanıp hoşlanmadığını anlamak için sürüyle zaman harcamaktansa, arada bir onunla ve arkadaşlarıyla zaman geçirmek için fırsatları değerlendir. Yalnızca niyetinin nispeten açık olduğundan emin ol (gizlice flörtleşerek); aksi halde sonsuza kadar “arkadaş” olarak görülebilirsin.

İPUÇLARI

  • Bir kız sana çıkma teklif ediyorsa ve onunla ya da başka bir çiftle bir şeyler yapmanı istiyorsa bu, seninle arkadaştan öte olmak istediğine dair mesaj vermeye çalıştığını gösteriyor olabilir.
  • Bir kız, bahsedilen tüm belirgin işaretleri göstermeden de senden hoşlanabilir. Bunu öğrenmenin en iyi yolu onunla zaman geçirmek ve aranızda zamanla ne tür bir ilişkinin geliştiğini görmektir.
  • Çok utangaçsa, seninle yüz yüze bir sohbet açamayabilir. Ancak, bunun yerine seninle çevrimiçi olarak konuşmaya cesaret etmesi mümkündür. Eğer seninle çevrimiçi olarak konuşuyorsa ama seni gördüğünde utanıyorsa, o zaman muhtemelen senden çok hoşlanıyordur ama bunu bizzat göstermekte zorlanıyordur. Gülümseyerek ve gününün nasıl geçtiği gibi basit sorular sorarak nabzını yokla.
  • Eğer bir kızdan hoşlanırsan, “herkesle” flört etme. Başka bir kıza sarıldığını veya başkaları ile flört ettiğini görürse, senin için özel olmadığını varsayabilir ve dikkatini çekmeye çalışmaktan vazgeçebilir.

UYARILAR

  • Eğer bir kız ilgisiz görünürse ve senden kaçınırsa, ondan tamamen vazgeçme; çünkü yanılıyor olabilirsin. Bunun yerine ağırdan al ve ona biraz rahat ver. Sana ilgisi olabilir; ama herkesin içinde ilgi görmekten rahatsızlık duyuyor olabilir. Böyle bir durumda muhtemelen ona duyduğun ilgiyi daha az belli etmelisin.
  • Eğer bir kız isteyerek seninle herhangi bir şekilde iletişim kurmaktan kaçınıyorsa; mesela grup halinde olsanız bile seninle konuşmaktan her fırsatta kaçıyorsa, muhtemelen ondan hoşlandığını düşünüyordur ama sana ilgi duymuyordur. Ayrıca dobra dobra atılan adımlara olumsuz tepki veriyor olabilir. Sessizliğini ve kaçınışını geri çekilmek ve ona biraz rahat vermek için bir işaret olarak algıla. Birkaç hafta sonra onunla tekrar flört etmeyi deneyebilirsin. Yine olumsuz tepki verirse, umudunu kesmek zorunda kalabilirsin.



Yorumlar (17)
Samet 4 yıl önce
Sevip de hala kavușamayanlar selam olsun
Cemil 4 yıl önce
Ulan kız utangaç ben utangaç nasıl olacak aracımı tutayım. :)
Emir 4 yıl önce
Seven sevilmiyor sevdiğin de kıymetini bilmiyor :(
Onur 4 yıl önce
Abi buradaki maddeler direk bana diyor ki; lan Beyza seni seviyor olum. Kız aklımın ucundan geçmedi. Sevdiğim kişi için geldim, Beyza’yı kazandım.
Sevgi 4 yıl önce
Ben bir kadınım ve şunu söyleyebilirim:
Eğer hoşlandığınız kadın sizin adınız konuşmada geçtiğinde birden hafifçe gülümseyip kaşlarını kaldırıyorsa ondan bir şeyler bekleyin.
İsmail 4 yıl önce
Bu hafta sevgilim oldu Allah herkese nasip etsin.
Kübra 4 yıl önce
Bence, her iki cinsin tek korkusu; sevdiği insanın ona hayır demesi..
Melis 4 yıl önce
Kızların bunu izleyip bu hareketlerden kaçmaya çalışması. fgdgfddg
Bütün Yorumları Görmek İçin Tıklayın
15
açık
Günün Anketi Tümü
En Çok Sevdiğiniz Renk Hangisi?
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:18
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 30 81
2. Fenerbahçe 30 79
3. Trabzonspor 30 49
4. Beşiktaş 30 46
5. Kasımpasa 30 43
6. Başakşehir 30 42
7. Rizespor 30 42
8. Antalyaspor 30 41
9. A.Demirspor 30 39
10. Alanyaspor 30 39
11. Sivasspor 30 38
12. Samsunspor 30 36
13. Kayserispor 30 36
14. Ankaragücü 30 33
15. Hatayspor 30 33
16. Konyaspor 30 33
17. Gaziantep FK 30 31
18. Karagümrük 30 30
19. Pendikspor 30 29
20. İstanbulspor 30 13
Takımlar O P
1. Eyüpspor 27 64
2. Göztepe 27 56
3. Sakaryaspor 27 47
4. Ahlatçı Çorum FK 27 45
5. Kocaelispor 27 45
6. Bodrumspor 27 44
7. Boluspor 27 43
8. Bandırmaspor 27 41
9. Gençlerbirliği 27 40
10. Erzurumspor 27 37
11. Ümraniye 27 33
12. Keçiörengücü 27 32
13. Manisa FK 27 31
14. Şanlıurfaspor 27 27
15. Tuzlaspor 27 27
16. Adanaspor 27 27
17. Altay 27 15
18. Giresunspor 27 7
Takımlar O P
1. Arsenal 28 64
2. Liverpool 28 64
3. M.City 28 63
4. Aston Villa 29 56
5. Tottenham 28 53
6. M. United 28 47
7. West Ham United 29 44
8. Brighton 28 42
9. Wolves 28 41
10. Newcastle 28 40
11. Chelsea 27 39
12. Fulham 29 38
13. Bournemouth 28 35
14. Crystal Palace 28 29
15. Brentford 29 26
16. Everton 28 25
17. Luton Town 29 22
18. Nottingham Forest 29 21
19. Burnley 29 17
20. Sheffield United 28 14
Takımlar O P
1. Real Madrid 29 72
2. Barcelona 29 64
3. Girona 29 62
4. Athletic Bilbao 29 56
5. Atletico Madrid 29 55
6. Real Sociedad 29 46
7. Real Betis 29 42
8. Valencia 28 40
9. Villarreal 29 38
10. Getafe 29 38
11. Las Palmas 29 37
12. Osasuna 29 36
13. Deportivo Alaves 29 32
14. Mallorca 29 30
15. Rayo Vallecano 29 29
16. Sevilla 29 28
17. Celta Vigo 29 27
18. Cadiz 29 22
19. Granada 28 14
20. Almeria 29 13