Başbakan Erdoğan'dan açıklamalar

Başbakan Erdoğan, Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattı temel atma töreninde konuşuyor. Erdoğan, CHP ile paralel yapının birlikte hareket ettiğini söyledi. Erdoğan "Bu paralel yapının yönetimi internet düzenlemesine karşı çıkıyor. Sayın Baykal'la ilgili çirkin görüntüleri yayınlayan bu yapıydı" dedi. Başbakan Erdoğan'dan Zaman yazarı Mümtazer Türköne'ye de çok sert tepki geldi. Erdoğan, internet düzenlemesiyle ilgili de açıklamalar yaptı.

Türkiye 09.02.2014, 20:08 09.02.2014, 20:12 Mehmet Berke
Başbakan Erdoğan'dan açıklamalar

 Mecidiyeköy- Mahmutbey metro hattı temel atma töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, İstanbul’da yaptıkları yatırımların neticelerini verdiğini belirterek, “2004 yılında sadece 45 kilometre olan raylı sistem uzunluğunu bugün 141 kilometreye ulaştırdık. Marmaray gibi dünya çapında projeyi tamamlayarak hizmete açtık. Boğazın altında iki katlı tüp geçiş projesinin çalışmalarını da sürdürüyoruz. Bugün temeline atacağımız hat ile birlikte İstanbul’da inşaatı devam eden metro hatları uzunluğu 110 kilometreye ulaşmış bulunuyor” dedi.

 
KAÇ KİLOMETRE METRO YAPTILAR

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Çin ile İstanbul’u mukayese ettiğini hatırlatan Başbakan Erdoğan, “Onlara verilecek cevap kolay. 1994 öncesinde 5 yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP’deydi. Sorun kaç kilometre metro yaptılar. O 5 yılda başladıkları bir metro olayı vardı. Başladıkları yerde kaldılar. Biz geldik onu tamamlama noktasına getirdik. Para bulamıyorlardı. 2.5 milyar dolar borçla devraldım, 1.2 milyar dolarla devrettim” diye konuştu.
Temeli atılan 18 kilometrelik Mecidiyeköy-Kağıthane,-Alibeyköy-Mahmutbey Metro hattının İstanbul’daki metro zincirinin sonu değil yeni bir halkası olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, "Bu hat Mecidiyeköy’deki mevcut metro istasyonu ile entegre olacak. Bu metro hattını daha sonra Beşiktaş ve Kabataş’a kadar uzatarak iş ve konut yerleşimi bakımından yoğun tüm alanlar arasında kesintisiz ulaşımı sağlamış olacağız. Günde 1 milyon kişinin yararlanabileceği bu hattın devreye girmesiyle Mecidiyeköy - Mahmutbey arasında yolculuk süresi 27dakikaya düşecek. Mahmutbey’den metroya binen bir vatandaşımız bağlantılı hatlarla Yenikapı’ya 39 dakikada, Üsküdar’a 48 dakikada, Sabiha Gökçen Havalimanı’na 95 dakikada ulaşabilecek” şeklinde konuştu.
 
201 ERGUVAN OTOBÜS HİZMETE GİRİYOR
 
-Hizmete aldığımız 201 adet erguvan otobüsü İstanbul'un hizmetine giriyor 
 
CHP PARALEL YAPIYLA BİRLİKTE
 
-'Paralel devlet' iddialarını gündeme getiren Başbakan Erdoğan, CHP'yi de birlikte çalışmakla suçladı. Erdoğan, "Şimdi de paralel yapılanmayla beraber çalışıyorlar. Düne kadar bu kadar veryansın ediyorlardı, ne oldu yahu? Ne kadar çabuk arkadaş oldunuz, dost oldunuz" dedi. Erdoğan şöyle devam etti:
 
Bu CHP'nin Genel Müdürü bugüne kadar taş üstüne taş koymadığı gibi bir zamanlar da SSK'nın Genel Müdürü'ydü. SSK Genel Müdürü olduğu zaman hastanelerin halini hatırlayın. Doktor ilaç verirdi, giderdik hastanenin eczanesine bakardık, ilaçların çoğu yok. Şimdi böyle bir sorun var mı? Yeni hastaneler açılıyor mu? 
 
PARALEL DEVLETİN UŞAKLARINDAN BİR TANESİ...
 
-"Bu paralel devletin uşaklarından biri çıkmış, AK Parti kapatılmalı diyor. Önüne de bunun bir “Prof” koymuşlar. Senin aldığın ilim buysa biz batmışız. Senin demokrasi anlayışın buysa biz batmışız. Biz bu ülkede partilerin kapatılması noktasında karşı duran tek partiyiz. Anayasa değişikliğinde de bunun kavgasını yaptık"
 
Muhalefetin destek vermediğini belirten Erdoğan şöyle devam etti: "Partimizin içinden de bazı ihanet edenler çıktı. Ne yazık ki olumsuz oy kullandılar. 330’u bulamadığımız için anayasa değişikliği reformuna o madde giremedi. Eğer girmiş olsaydı parti  kapatılması gibi bir şey kalmayacaktı.
 
RÜŞVET NEDİR BİLİYOR MUSUNUZ?
 
17 Aralık  sürecinde, "kimlerin kimlerle iş tuttuğuna özellikle dikkat etmek" gerektiğini  dile getirerek, "Hükümeti yıpratmaya çalışanlar kimler? Sokakları  hareketlendirmeye çalışanlar kimler? Yolsuzluk ve rüşvet iftirasını dillerinden  düşürmeyen kimler? Rüşvet nedir biliyor musunuz? Rüşvet bir memurla sivilin iş  tutması demektir. Onların arasındaki muamelenin adıdır" diye konuştu. 
 
Yolsuzluk karşısında bugüne kadar en büyük gücün kendileri olduğunu  belirten Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: 
 
BU İTTİFAKI ÇOK İYİ GÖRMEMİZ GEREKİYOR
 
    "Türkiye'yi, hem içeride, hem dışarıda karalamanın peşinde olanlar  kimler? Bu ittifakı çok iyi görmeniz gerekiyor. Eğer bu hükümet, yolsuzlukların  hükümeti olsaydı, milli gelirimiz 230 milyar dolardan 800 milyar dolara çıkabilir  miydi? Eğer bu iktidar yolsuzlukların iktidarı olsaydı, Türkiye'nin dış borcu,  milli gelirle orana yüzde 73'ten yüzde 35'e düşebilir miydi? Eğer bu iktidar  yolsuzlukların iktidarı olsaydı enflasyon yüzde 30'dan tek haneli rakama düşer  miydi? Eğer bu iktidar yolsuzlukların iktidarı olsaydı, devletin borçlanma faizi  yüzde 63'ten tek haneli rakamlara düşebilir miydi? Bu iktidar yolsuzlukların  iktidarı olmuş olsaydı, ah benim kardeşlerim, 36 milyar dolardan aldığımız  ihracat, 152 milyar dolara çıkabilir miydi? 
 
  Okullarımız... Göreve geldiğimizde 76 üniversite vardı. Buna biz 99  üniversite ilave ettik. Şu anda 175 üniversite ile 81 vilayetimizde hizmet  veriyoruz. Bütün yavrularımız, okullarda sıralarının üzerinden kitaplarını  ücretsiz olarak alıyorlar mı? Bu nasıl yolsuzlukların iktidarı? Göreve  geldiğimizde üniversite öğrencisinin aldığı burs neydi biliyor musunuz? 45  liracık. Şimdi her müracaat eden, burs veya kredi, 520 lira alıyor Kredi Yurtlar  Kurumuna mensup, beslenme yardımıyla beraber. Lisansüstü, doktora öğrencileri,  asgari ücrete şu anda muadil ücret alıyor. Bu hale getirdik. Bu süre içerisinde  205 bin derslik bitirdik. 
 
  Cumhuriyet tarihinde 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol varken, biz şu  10 yıl içerisinde 17 bin 100 kilometre bölünmüş yol yaptık. Yolsuzlukların olduğu  bir ülkede bunları yapabilir misiniz? 25 tane havalimanı vardı, biz göreve  geldiğimizde. Şimdi 52 tane havalimanı var Türkiye genelinde. Bunlar nasıl oldu?  Ayırt etmeksizin... Kimin aklına gelirdi 10 sene önce, Şırnak'ta havalimanı  olacak. İşte buyurun Şırnak'ta Şerafettin Elçi Havalimanı... Bunu yaptık. Ağrı'da  havalimanı, Kars'ta havalimanı... Iğdır, kimin aklına gelirdi? Havalimanını  yaptık. Hakkari'de şu anda havalimanımız bitmek üzere. Maalesef müteahhitler  tehdit altında olduğu için iş bırakıyorlar. Onun için gecikme var. Yoksa  Hakkari'de de havalimanımız bitecek. Biz böyle bir iktidarız. Yolsuzlukların  olduğu bir iktidar bunları yapabilir mi? Bunlar bitti. KÖYDES projesi ile  neredeyse köy bırakmadık köy, yolu, suyu olmayan köy bırakmadık. Bunları yaptık.  Göreve geldiğimizde 9 vilayette doğalgaz vardı, şimdi 72 vilayette doğalgaz var.  Neden? Biz size aşığız, biz size sevdalıyız. Bu sevdamızın gereği bütün bu  adımları durmaksızın atıyoruz, yerine getiriyoruz." 
 
BU İŞİN İÇİNDE BİR DE TÜSİAD VAR
 
Başbakan Erdoğan, hükümeti engellemek için önünü kesmeye yönelik aynı  malum örgütler bulunduğunu kaydederek, "Bir de kim var bunların içinde biliyor  musunuz? Bu işin içinde bir de TÜSİAD var. İşin garibi o. TÜSİAD'a bak ya. Ya sen  git işine bak be, sen git üretim yap. Sen Türkiye'de bu iktidarın döneminde  kazandığını hiçbir zaman kazanamadın. Şöyle kazandınız. Bundan önce iktidarlardan  istediğiniz gibi meşru veya farklı yollardan, farklı şeyler istiyordunuz. Ha  onlar size, onları vermiş olabilir ama bizden bunları alamazsınız. Bizden  hakkınızı alırsınız. Hakkınızı vermekte asla bizler şüpheye düşmeyiz. Fakat  hakkınız olmayanı alamazsınız. Bakkal dükkanı nasıl kontrol ediliyorsa,  vergilerde, defterlerde, sen de öyle kontrol edileceksin. Bundan önce belki sizi  belki gelip kontrol etmiyor olabilirler, ama şimdi kontrol edileceksiniz" diye  konuştu. 
 
'Her zaman olduğu gibi', bu işin içinde belli medya kuruluşları  olduğunu dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti: 
 
HER ZAMANKİ GİBİ CHP VAR, MHP VAR
 
"Yine her zaman olduğu gibi bu işin içinde CHP var, MHP var. Fakat bu  sefer, bu ittifakın içinde yeni bir örgüt daha var. Kökü dışarıda olan, Türkiye  dışındaki odaklara hizmetkarlık yapan bir örgüt, Türkiye'deki saf, temiz  kardeşlerimizi kullanarak, bu ülkenin, bu milletin çıkarlarını hedef alıyor. Bu  örgüt, arkasına aldığı bazı uluslararası çevrelerin desteğiyle, Türkiye'deki  marjinal örgütleri, sermayeyi, medyayı, özellikle de CHP'yi ve MHP'yi adeta şu  anda parmağında oynatıyor. Bunların tek bir derdi var: AK Parti'yi, hükümeti  yıpratmak. Türkiye bunların derdi değil. Millet, bunların umurunda değil. Türkiye  zarar görmüş, Türkiye kaybetmiş, Türkiye yara almış, bunların umurunda değil. Ben  şimdi buradan, İstanbul'dan soruyorum: Ey CHP, ya senin bu paralel örgütle ne  işin olur? Bu paralel örgüte savaş açan sen değil miydin ya? Bu paralel örgütü en  büyük tehlike olarak gören sen değil miydin? 
 
Ey CHP'nin genel müdürü… CHP Gençlik Kollarının karikatür sergisine  gidip, bu paralel örgütün başını sahtekarlıkla suçlayan sen değil miydin ya?  CHP'nin seçim afişlerinde, bu paralel örgütün liderini karalayan, kara bulutlar  içinde gösteren siz değil miydiniz ya? Peki şimdi size ne oldu? Niye bu kadar  yakınlaştınız? Nasıl oldu da aynı yolun yolcusu oldunuz? Nasıl oldu da ittifak  kurdunuz? Sizi bir araya getiren, sizi birbirinize yoldaş yapan ne? Buradan da  açık açık söylüyorum: Eğer CHP, bu örgütün tabanından, bu örgütün samimi  mensuplarından oy alabileceğini zannediyorsa, fena halde yanılıyor. Ben  inanıyorum ki burada, bu örgütün tabanı demeyeceğim, çünkü onları tenzih ederiz;  böyle bir örgüt yapılanması içerisinde o samimi, o temiz insanlar bu  yapılanlardan çok rahatsızlar. Onlar 11 senedir bu ülkede inanç, düşünce  özgürlüğü noktasında atılan bu adımları gayet iyi biliyorlar, gayet iyi  görüyorlar; o tepe noktada olanlar görmeseler dahi. 
 
PARALEL ÖRGÜT CHP'Yİ ELE GEÇİRMİŞ OLABİLİR 
 
    Bu paralel örgüt CHP'yi ele geçirmiş olabilir, bu paralel örgüt CHP'yi  parmağında oynatıyor olabilir ama benim samimi, hasbi ve temiz kardeşlerim bu  oyuna gelmez, bu çirkin ittifaka asla prim vermez. Yanlış hesap yapıyorlar. O  hesap da inşallah en başta İstanbul'dan, Türkiye'nin 81 vilayetinden dönecek. CHP  de o paralel örgüt de 30 Mart'ta bu milletten gereken cevabı çok net biçimde  alacaklar." 
 
BAYKAL GÖRÜNTÜLERİNİ YAYINLAYAN DA...
 
-Bu paralel yapının yönetimi internet düzenlemesine karşı çıkıyor. Sayın Baykal ile ilgili çirkin görüntüleri sergileyen de bu yapıydı.
 
ÇİRKİN GÖRÜNTÜLERİ HEMEN ENGELLEYECEĞİZ
 
-Biz internette kişilik haklarını ihlal eden yayınlara karşı bir düzenleme yapıyoruz. Ne yapıyoruz? Çirkin görüntüler, insanların mahrem konuşmaları yayınlandığında, bunlar hemen engellensin. Bir yandan mahkeme süreci devam etsin, mahkeme karar verinceye kadar hiç kimse mağdur olmasın.
 
"ÇOK ÇOK AFEDERSİNİZ, KUSURA BAKMAYIN..."
 
-İşte dün bir grup Taksim meydanına çıkıyor. Ne için? Bununla ilgili olarak. Artık Taksim Meydanı bu tür protestoların meydanı değildir. Bunun bilinmesini istiyoruz. Ayrılmış meydanlar neresiyse gider orada yaparsın. İstediğim yerde istediğim gibi miting yaparım, yok böyle bir şey. Kendi tabanlarına, temiz insanlara neyle izah edecekler böyle bir internet yayınını? Çok çok afedersiniz, Kusura bakmayın, edepsiz görüntülere dokunma diyerek, edepsizce sokağa çıkıyorlar. Allah ıslah etsin diyorum, başka da bir şey demiyorum."
 
BİR SÜRE OTOBÜS KULLANDI
 
Erdoğan, Alibeyköy Meydanı'nda düzenlenen "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mecidiyeköy-Kağıthane-Alibeyköy-Mahmutbey Metro Hattının Temel Atma ve 201 Erguvan Otobüsünün Hizmete Alım Töreni"ne katıldı. Başbakan Erdoğan, hizmete alınan otobüslerden birinin şoför mahalline geçerek bir süre sürdü.



Yorumlar (0)
15
açık
Günün Anketi Tümü
En Çok Sevdiğiniz Renk Hangisi?
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:23
Güneş 06:00
Öğle 13:07
İkindi 16:56
Akşam 20:03
Yatsı 21:34
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 34 93
2. Fenerbahçe 33 86
3. Trabzonspor 33 55
4. Beşiktaş 33 51
5. Başakşehir 33 49
6. Rizespor 33 48
7. Kasımpasa 33 46
8. Antalyaspor 33 45
9. Alanyaspor 33 45
10. Sivasspor 33 45
11. A.Demirspor 34 41
12. Samsunspor 33 39
13. Ankaragücü 33 37
14. Kayserispor 33 37
15. Konyaspor 33 36
16. Gaziantep FK 33 34
17. Hatayspor 33 33
18. Karagümrük 33 33
19. Pendikspor 33 30
20. İstanbulspor 33 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 31 69
2. Göztepe 31 63
3. Ahlatçı Çorum FK 31 55
4. Sakaryaspor 31 54
5. Bodrumspor 31 52
6. Kocaelispor 31 52
7. Bandırmaspor 31 47
8. Boluspor 31 47
9. Gençlerbirliği 31 47
10. Erzurumspor 31 42
11. Ümraniye 31 37
12. Manisa FK 31 36
13. Keçiörengücü 31 36
14. Şanlıurfaspor 31 34
15. Tuzlaspor 31 33
16. Adanaspor 31 32
17. Altay 31 15
18. Giresunspor 31 7
Takımlar O P
1. Arsenal 34 77
2. M.City 33 76
3. Liverpool 34 74
4. Aston Villa 34 66
5. Tottenham 32 60
6. M. United 33 53
7. Newcastle 33 50
8. West Ham United 34 48
9. Chelsea 32 47
10. Bournemouth 34 45
11. Brighton 33 44
12. Wolves 34 43
13. Fulham 34 42
14. Crystal Palace 34 39
15. Brentford 34 35
16. Everton 34 33
17. Nottingham Forest 34 26
18. Luton Town 34 25
19. Burnley 34 23
20. Sheffield United 34 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 33 84
2. Barcelona 32 70
3. Girona 32 68
4. Atletico Madrid 32 61
5. Athletic Bilbao 32 58
6. Real Sociedad 33 51
7. Real Betis 32 48
8. Valencia 32 47
9. Villarreal 32 42
10. Getafe 32 40
11. Osasuna 32 39
12. Sevilla 32 37
13. Las Palmas 32 38
14. Deportivo Alaves 32 35
15. Rayo Vallecano 32 34
16. Mallorca 32 31
17. Celta Vigo 32 31
18. Cadiz 32 25
19. Granada 32 18
20. Almeria 32 14