En Çok İzlenen Videolar

Popüler Videolar

Subliminal (Bilinçaltı) Mesaj ve 25.Kare Tekniği

Teknoloji 12.01.2017, 02:40

25.kare Subliminal mesaj içeren çizgi filmler cinsellik ve tüketim düşkünü nesiller yetişmesine neden oluyor.

Eğitimci-yazar Rabia Gülcan Kardaşçizgi film ve reklamlarda çocukları ve gençleri hedef alan subliminal (bilinçaltı) mesajların, cinsellik ve tüketim düşkünü nesiller yetişmesine neden olduğunu söyledi.

Çocukları ve gençleri hedef alan subliminal (bilinçaltı) mesajlar, cinsellik ve tüketim düşkünü nesiller yetişmesine neden oluyor. Subliminal (bilinçaltı) mesajlar konusunda bir çok seminer veren, yazılar yazan eğitimci-yazar Rabia Gülcan Kardaş, subliminal mesajı, bilinçaltını hedef alan dolayısıyla bilinçli olarak fark edilemeyen her türlü içerik ve reklam olarak tanımladı. Kardaş, kitlelere üstü kapalı olarak verilen mesajların doğru-yanlış, ahlaklı-ahlaksız sorgulamalarına takılmadan hedef kitleye ulaştığını söyledi.

Yorumlar (2)
Gökhan Böke 10 yıl önce
25. kare tekniği ile ilk olarak the picnic filminde 25. kare olarak ''coca cola iç'' ,''mısır ye'' sloganı yerleştirilmiştir. bu hadiseden sonra mısır tüketim artışı %58, coca cola tüketimi %21 artmış olduğu gözlenmiştir. veriler bu taktiğin karar verme ve satın alma duyularımız üzerindeki etkisini kanıtlamaktadır.
grafiker 10 yıl önce
subliminal mesaj normal gözle görülemeyen pazarlama alanında yasak olan bir yöntemdir bir diğer adı 25.kare tekniğidir bir resim yada videoya baktığımızda beyin bunu 24 kare olarak algılar ve video yada resimdeki her şeyi 24 kareye sığdırır 25.kare eklersek gözümüz bunu görür ancak beyin algılamaz bu yüzden direk bilinç altına eklenir yani normal bakılarak tespit edilmesi imkansızdır