İkinci bayrak tasavvur edilemez

EDİRNE (AA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu ülkede ikinci bir bayrağın tasavvuru düşünülemez" dedi.Erdoğan, Edirne Valiliği tarafından onuruna verilen kahvaltıda yaptığı konuşmada, ortak değerlerin istismarının hiç kimseye fayda...

Politika 08.12.2013, 13:52
İkinci bayrak tasavvur edilemez

EDİRNE (AA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu ülkede ikinci bir bayrağın tasavvuru düşünülemez" dedi.

Erdoğan, Edirne Valiliği tarafından onuruna verilen kahvaltıda yaptığı konuşmada, ortak değerlerin istismarının hiç kimseye fayda sağlamayacağını vurguladı.

Başbakan Erdoğan, parti olarak yola çıkarken, "tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" dediklerini anımsatarak, şunları kaydetti:

"Tek millet, niçin diyoruz? Çünkü, bu kavramın içinde Türk var, Kürt var, Laz var, Çerkez var, Roman var, Boşnak var, yani Türkiye'deki 36 etnik unsur bu kavramın içerisinde var. Bu ülke, ne etnik bakımından Türklerindir ne etnik bakımdan Kürtlerindir ne Gürcü'nündür, şunundur bunundur, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan 76 milyonundur. Buna böyle bakacağız. Kimse kimseye bu noktada farklı nazarla, farklı gözlerle bakamaz. 76 milyonun her biri, bu ülkede eşit vatandaştır. Olaya böyle bakacağız. Biz yaradılanı yaradandan ötürü sevmeye mecburuz. Kimse doğarken, 'ben Türküm, Kürdüm' diye bunu belirleme hakkınına sahip değil. Allah nasıl yaratıyorsa öyle. Arap ırkından da olabilir, farklı ırklardan da olabilir. Diyebilir mi ben, şöyle doğmam lazım, şu ırktan doğmam lazım veya şu dili konuşarak doğmam lazım? Böyle bir yetkisi hakkı var mı? Yok. Mevla nasıl yaratıyorsa öyle. O da doğduğu toplumda kendisi o toplumun bir bireyi, bir ferdi olarak, kendisi yaşama devam edecek, o toplum içerisinde layık olduğu yeri alacaktır."

-"Bu ülkede ikinci bir bayrağın tasavvuru düşünülemez"

Bayrağın da 76 milyonun ortak bayrağı olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Bu ülkede ikinci bir bayrağın tasavvuru düşünülemez" dedi.

 "Bizim bayrağımızın rengi belli. Şehidimizin kanı" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hilalimizin manası belli. Bağımsızlığımızın ifadesi. Yıldız, şehidimizin sembolü. Şairin o güzel ifadesiyle, 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak uğrunda ölen varsa vatandır'. Vatan, 780 bin kilometrekarelik vatan toprakları, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan 76 milyonundur. Burada kimsenin herhangi bir operasyon yapma yetkisi hakkı yoktur. İşte burada bizler Hükümet olarak, tüm enstrümanlarımızı kullanarak buna asla fırsat vermeyiz. Bu bize ecdadımızdan böyle devredildi. Bu devredilen toprakları aynen korumak durumundayız. Bedeli ne olursa olsun. Efendim şehitler geliyor. Tabii gelecek, şahadet bir makamdır. Niçin? İşte bunlar için. Buna fırsat verdiğimiz anda milletimizin bize vermiş olduğu yüzde 50'lik oy, o zaman değerini kaybeder, görevimizi yapmamış oluruz."

Şehitlerin de herkesin aynı derece saygı duyduğu kutsallar olduğunu dile getiren Erdoğan, "Hiçbir dönemde, hiçbir zaman şehidine bizler kadar sahip çıkan iktidar olmamıştır, bu ülkede" ifadesini kullandı.

Akif'in ifadesiyle, 'Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda, canı cananı bütün varımı alsın da Hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda' diyerek şehide sarıldıklarını ifade eden Erdoğan, "Çünkü ona sarılmak, bu toprağa sarılmaktır. Böyle baktık. Bu toprakla bütünleşmektir. Öyle baktık" şeklinde konuştu.

-"Madem siz milliyetçisiniz de bu millet için ne yaptınız"

"Hiç kimse çıkıp da ben bu bayrağı sizden çok seviyorum iddiasında bulunamaz. Çünkü o bayrağı seven diğerlerini siz sevmiyorsunuz diyerek rencide etmiş olur" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Kimse çıkıp da ben bu vatanı sizden çok seviyorum, sizden çok düşünüyorum iddiasında bulunamaz. Çünkü bu ortak değerlerin yarıştırıldığı anlamına gelir ve kimseye fayda sağlamaz. Aynı şekilde hiç kimse şehitlerimizi diğerlerinden daha fazla önemsediği vurgusunu yapamaz, eğer yapıyorsa bir şeyler ortaya koyması lazım. Bize kadar maalesef ne şehidin ailesine, eşi çocuklarına sahip çıkmak, onların geleceğini hazırlakmak böyle bir adımı hiçbir iktidar atmadı. Ama biz attık. Çünkü bizim manevi bir sorumluluğumuz var. Bunun gereğini yerine getirmemiz lazımdı. Biz onların yavrularına eşine sahip çıktık. Onlara birçok imkanlar sağladık. Yani maaşlarından, tutunuz da hatta hatta ileriye gideceğim, çocuklarının bir tanesi istihdam edilirken, biz onu ikiye çıkardık. Bu çocuk değil icabında kardeş olabilecek noktaya getirdik. Niye? Onların acılarını, devleti olarak sahiplenelim, bunu ortaya koyalım dedik. Onların ruhunun incinmesine fırsat vermeyelim, dedik.

Birileri çıkıyor, 'ben daha milliyetçiyim' diyor. 'Milliyetçiyim' demekle milliyetçi olunmaz. Ben 'Cumhuriyeti daha çok seviyorum' demekle Cumhuriyetçi olunmaz, vatansever olunmaz. Şehit cenaze merasimlerini, siyasi parti mitinglerine dönüştürmekle şehitlere hürmet gösterilmez. Milletini çok seven, milleti için eser ortaya koyar, eser. Cumhuriyeti, vatanı çok seven, onlar için ortaya eser koyar, hizmet koyar. Şehitlere saygı sloganla olmaz, şehitlerin uğruna can verdikleri bu toprakları ve bu milleti yücelterek olur. Slogan atmak en kolay olandır. Afiş yapıştırmak, pankart asmak en kolay yöntemdir. Zor olan bunları aşıp, kolları sıvayıp ülke için, millet için, gelecek için iş üretmek, eser üretmek Türkiye'nin her anlamda itibarını daha da yükseltebilmektir. Birileri çıkıyor 'Ben milliyetçiyim bunlar ise bölücü' diyor. Birileri çıkıyor 'Ben Cumhuriyetçiyim, bunlar Cumhuriyet düşmanıdır' diyor. Bu tasnifi, bu ayrımı ve ayrımcılığı yapanlara şunu herkesin sorması ve cevabını da ısrarla araması gerekiyor. Madem siz milliyetçisiniz de bu millet için ne yaptınız? Bunu bir söyleyin bakalım. Bunu onlara sormak lazım. Madem siz Cumhuriyetçisiniz de bu Cumhuriyet için ne yaptınız? Lütfen bunu onlara sorun."

-"11 yıldır bu iftiraları bu ithamı savuranlar var" 

Kendilerine 11 yıldır adeta parmaklarını sallayarak bu iftiraları bu ithamları savuranlar olduğunu dile getiren Erdoğan, "Onlar iftira attılar, karaladılar, tehdit ettiler, çamur attılar biz ise Türkiye'yi büyüttük" dedi. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ortaya koyduğu ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine çıkrmak hedefine işaret eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarıyoruz. Neyle? Marmaray ile çıkarıyoruz. Neyle? Yüksek hızlı trenlerle çıkarıyoruz. Neyle? Türkiyemizin dört bir yanını demir ağlarla örmek suretiyle. Neyle kardeşlerim? 79 senede 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapılan Türkiye'ye, biz 10 yılda 11 yılda 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptık, bununla. Göreve geldik, Türkiye'de 26 tane havaalanı, havalimanı vardı. Şimdi Türkiye'de 52 tane havalanı, havalimanı var. Milliyetçilik budur, Cumhuriyet'e sahip çıkmak budur. Öyle lafla peynir gemisi yürümüyor. İcraat yok, laf çok. Böyle bir yere varamazsınız. 

Göreve geldik, 230 milyar dolar milli geliri olan bir Türkiye vardı. Şimdi 782 milyar dolar milili gelire sahip olan bir Türkiye var. Milliyetçilik bu. Hep söylüyorum. İşte Merkezi Bankası, milli bankamız değil mi? Göreve geldik Merkez Bankasının kasasında döviz rezervi 27,5 milyar dolardı. Ama şu anda 135 milyar doları aştık. Onun için güçlüyüz. Bizim IMF'ye olan borcumuz, bu milliyetçi beyefendiler, Cumhuriyetçi beyefendiler, öyle geçiniyorlar ya, bize 23,5 milyar dolar borçla devrettiler. Biz ödedik be. Tamamını ödedik. 14 Mayıs'ta sıfırladık. Şimdi biz IMF'ye borç verir duruma geldik. Tablo bu. Kim milliyetçiymiş? Biz, biz. Kim Cumhuriyetçiymiş? Biz, biz. Biz yaptık bunları. Bunlar yapamadı. Çünkü Cumhuriyetçi olmak cumhura yani halka sahip olmaktır. Onun gücünü, onun değerlerini yükseltmektir. Milliyetçiyim demek, tüm milli değerlere sahip çıkmak, milletin değerlerini yükseltmek demektir. İşte biz bunu yaptık."

Görevi devraldıklarında bankaların görev zararlarıyla sıkıntılı günler yaşadığını anlatan Erdoğan, sadece Ziraat Bankasının 16 milyar lira görev zararı olduğunu söyledi. Erdoğan, "Faizleriyle değerlendirirseniz yaklaşık 45, 46 milyar lira gibi bir rakamdaydı. Şimdi aynı banka karda. Avrupa'nın en sayılı bankası haline geldi. Kim vardı iktidarda? DSP, MHP, ANAP vardı. Benim çitfçi kardeşim, köylü kardeşim, kardeşlerim Ziraat Bankasından, çok manidardır, yüzde 59 faizle kredi alıyordu, esnaf kardeşim yüzde 46 faizle kredi alıyordu. Şimdi ortalama söyleyeceğim, bakınız, ikisi de yüzde 0-7 aralığına geldi. Ortalamasını alırsan, yüzde 4-5. Buralarda faizle şimdi kredi alıyorlar. Esnaf da öyle. Çiftçi kardeşim de öyle" diye konuştu.

-"Artık bu iktidar hayvan ithal etmiyor"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Hükümetin hayvan ithalatı yaptığını söylediğini  anımsatarak, şöyle konuştu:

"Geçen gün buralara geldi, anamuhalefetin genel müdürü, aynen şu ifadeyi kullanıyor, çok manidar, diyor ki, 'Bunlar hala dışarıdan hayvan ithal ediyor.' İki kurbandır hayvan filan ithal ettiğimiz yok, tam aksine kasım ayı itibarıyla hayvan ihraç etmeye başladık. Trakya burası ya, Trakya'da hayvancılık var ya, diyor 'Biz burayı aldatırız.' Ben de diyorum ki gerçekten, hakikaten bu ülkede şu yükselen değerleri görenlerin bunu anlatması lazım. Artık bu iktidar hayvan ithal etmiyor. Eğer biz hayvan ithal ettiysek ülkenin sıkıntısı olduğu için o dönemlerde ithal ettik. Ama şimdi ihracatına başladık. Şu anda biz süt hayvancılğında da et hayvancılığında da çok iyi konumdayız. O kadar iyi konumdayız ki artık biz yavrularımıza okullarda süt veriyoruz, bedeva süt içiriyoruz ki hem piyasayı balansa edelim hem de bu noktada sütün ticaretini yapanlar, üreticiyi sömürmesin diye. Bunun adımlarını atıyoruz. Fiyatlarda belli bir dengeyi böyle meydana getirdik. Şu anda gayet iyi bir şekide devam ediyoruz. Ha arada sırada ufak tefek sıkıntılar olmaz mı tabii ki olur yani kalıbından mal üretmiyorsunuz ki normal hayatta olan doğada olan şeyler bunlar."

-"Böyle bir iktidara' yeşil düşmanı' diyecek kadar cüretsiz davrandılar"

Türkiye'nin itibarının nasıl arttığını, serhat şehri Edirne'nin her şehirden daha fazla hissettiğine olan inancını dile getiren Erdoğan, ekonominin büyüdüğünün, demokratik standartların ilerlediğinin, Türkiye'nin kardeşliğinin pekiştiğinin, Türkiye'nin dünyada saygın ve etkin bir konumda olduğunun her şehir kadar Edirne'den de görüldüğünü belirtti. 

Edirne'de Yunanistan ve Bulgaristan'dan gelen turistlerle selamlaştığını kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti: 

"Baktım bize karşı coşkuları çok farklı. Demek ki bir şey var. Bu güçlü olmanın, büyümenin alametidir. Eğer güçlü olursanız, büyürseniz herkesin size saygısı artar. Ülkemizin içinde olanların böyle bir derdi yok, ayrı mesele. Hani Türkiye'de çevreciler, geziciler vardı ya, bu geziciler, çevreciler biraz da Ergene'nin etrafından dolaşsınlar. Niçin oraları hiç dolaşmıyorlar? Oraları bir görsünler, oralardaki belediyeler acaba niçin kollektör ağlarıyla Ergene'nin çevresini dayayıp döşemediler? Hesabını bir sorsunlar.

Öyle bir adım attılar ki 'çevreciyiz, yeşilciyiz' dediler. 10 tane ağaç yerinden sökülüp bir başka yere dikiliyor ve Türkiye'de milyarlarca ki, 3-3,5 milyar fidan ve ağaç diktik biz, böyle bir iktidara' yeşil düşmanı' diyecek kadar cüretsiz davrandılar. Ve hala biz bu adımlarımız yoğun bir şekilde atıyoruz. Atmaya da devam edeceğiz. Türkiye'de yeşil, çevre, orman denince akla AK Parti iktidarı gelir. Bunu yaptık, yapıyoruz. İşte şimdi TRAGEP ile Trakya'da bu adımlarımızı atacağız. Ama dürüst olsalar, bu noktada gerçekten aklı selim sahibi olsalar, gelir Ergene'yi, Meriç'i gezerler. Buradaki hali görüp, ondan sonra da 'Biz napıyoruz' derler."

-"Biz gerekirse kaybedelim, yeter ki Edirne kazansın, millet, ülke kazansın"

Milliyetçilik ve cumhuriyetçiliğin ortak değerler olduğunu söyleyen Erdoğan, "Şehitlerimiz, kardeşlerimiz birilerinin beceriksizliğini, yolsuzluğunu, usulsüzlüğünü örtmek için kullanılıyorsa bu, o değerlerimize açık hakarettir. Ortak değerlerimize sahip çıkıyor gibi görünüp her türlü yolsuzluğu yapanlar ortak değerlerimizi incitirler. Eser, hizmet üreten, Türkiye'yi büyütenler de tam tersine ortak değerlerimizi büyütür ve yüceltirler" değerlendirmesinde bulundu. 

Yaklaşık bir yıldır, Edirne'ye ve diğer 80 kente terör nedeniyle şehit gelmediğinin altını çizen Erdoğan, bundan memnun olmak gerektiğini söyledi. Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bundan dolayı heyecanlanmak gerekiyor. Bu sürecin daha da kalıcı olması, güçlenmesi, daha ileri seviyelere gidebilmesi için destekçi, duacı olmak gerekiyor. Çıkıyorlar, 'Ne verdin, hangi tavizi verdin? Hangi pazarlığı yaptın' diye bize itham ve iftirada bulunanlar var. Hiçbir taviz vermediğimizi, hiçbir pazarlık yapmadığımızı onlar da biliyorlar. Bu Hükümet meseleyi çözeceğine, bunlara göre Edirne'ye şehit gelsin, bunu istiyorlar. Bu Hükümet başarılı olacağına Edirne'de ocaklar sönsün, anneler, babalar ağlasın, bunu istiyorlar. Yeter ki Hükümetin başarı hanesine yazılmasın. Edirne'ye, Türkiye'ye her ne olursa olsun. Maalesef anlayış, zihniyet bu. Bizse bunun tam karşısındayız. Biz gerekirse kaybedelim, yeter ki Edirne kazansın, millet, ülke kazansın." 

11 yıldır bu anlayışla hareket ettiklerini, Türkiye'nin büyümesi, şehirlerin kalkınması, kardeşliğin güç kazanması için gerekirse riski göze aldıklarını ve cesaretle ilerlediklerini belirten Erdoğan, bundan sonra da cesaret ve kararlılıkla ilerlemeye devam edeceklerini anlattı. Milletin kendilerini anladığını, desteklediğini söyleyen Erdoğan, milletin çizdiği istikamette gitmeyi sürdüreceklerini dile getirdi. Başbakan Erdoğan, "Bütün kışkırtmalar, nifaklar, fitneler milletimizin duası karşısında eriyip gidecektir. Özellikle seçimler öncesinde milli iradeyi zayıflatmak adına sahneye konan her senaryo, milletin iradesi karşısında etkisiz hale gelecektir. Millet, doğru ile yanlışı birbirinden en güzel şekilde ayırabilecek bir ferasete sahip. Hakem millet olduğu müddetçe Türkiye büyümeye devam edecek. Biz de milletin hakemlik gücünü yani milli iradeyi güçlendirmeye devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Edirne'nin 30 Mart ile yeni bir sürece başlayacağına olan inancını dile getiren Erdoğan, kente yaptıklarına çok daha fazlasını ekleyeceklerini vurguladı. 

Trakya Üniversitesinde 35 farklı ülkeden bin 500 öğrencinin öğrenim gördüğünü, üniversitenin merkez konumuna geldiğini söyleyen Erdoğan, 178 öğrenciye Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı bursu verildiğini, bunların tümünün büyümenin işareti olduğunu belirtti. 

Konuşmasının ardından AK Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Prof. Ahmet Günşen'i sahneye davet eden Erdoğan, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nu da çağırarak fotoğraf çektirdi. 

 



Yorumlar (0)
15
açık
Günün Anketi Tümü
En Çok Sevdiğiniz Renk Hangisi?
Namaz Vakti 05 Mayıs 2024
İmsak 04:09
Güneş 05:50
Öğle 13:06
İkindi 16:58
Akşam 20:12
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 35 96
2. Fenerbahçe 34 89
3. Trabzonspor 35 58
4. Başakşehir 35 55
5. Beşiktaş 35 54
6. Alanyaspor 35 49
7. Kasımpasa 35 49
8. Rizespor 35 49
9. Sivasspor 35 48
10. Antalyaspor 34 45
11. A.Demirspor 35 44
12. Samsunspor 35 42
13. Kayserispor 35 41
14. Ankaragücü 35 39
15. Karagümrük 35 37
16. Konyaspor 34 36
17. Gaziantep FK 35 35
18. Hatayspor 35 34
19. Pendikspor 34 30
20. İstanbulspor 35 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 33 72
2. Göztepe 33 69
3. Sakaryaspor 33 57
4. Bodrumspor 33 56
5. Ahlatçı Çorum FK 33 56
6. Kocaelispor 33 55
7. Bandırmaspor 33 50
8. Boluspor 33 50
9. Gençlerbirliği 33 50
10. Erzurumspor 33 44
11. Manisa FK 33 40
12. Ümraniye 33 40
13. Keçiörengücü 33 39
14. Tuzlaspor 33 37
15. Adanaspor 33 36
16. Şanlıurfaspor 33 35
17. Altay 33 9
18. Giresunspor 33 7
Takımlar O P
1. Arsenal 36 83
2. M.City 35 82
3. Liverpool 36 78
4. Aston Villa 36 67
5. Tottenham 35 60
6. Newcastle 35 56
7. Chelsea 35 54
8. M. United 34 54
9. West Ham United 36 49
10. Bournemouth 36 48
11. Brighton 35 47
12. Wolves 36 46
13. Fulham 36 44
14. Crystal Palace 35 40
15. Everton 36 37
16. Brentford 36 36
17. Nottingham Forest 36 29
18. Luton Town 36 26
19. Burnley 36 24
20. Sheffield United 36 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 34 87
2. Girona 34 74
3. Barcelona 34 73
4. Atletico Madrid 34 67
5. Athletic Bilbao 34 61
6. Real Sociedad 34 54
7. Real Betis 34 52
8. Valencia 34 48
9. Villarreal 34 45
10. Getafe 34 43
11. Osasuna 34 39
12. Deportivo Alaves 34 39
13. Sevilla 33 38
14. Las Palmas 34 37
15. Celta Vigo 34 34
16. Rayo Vallecano 33 34
17. Mallorca 34 32
18. Cadiz 34 26
19. Granada 33 21
20. Almeria 33 14