Nejat İşler ile ilgili son dakika gelişme

Nejat İşler hakkında sürpriz gelişme Nejat İşler'in tedavisinin İstanbul'da devam edilmesine karar verildi.

Manşet 22.01.2014, 17:53 22.01.2014, 19:21 Emre
Nejat İşler ile ilgili son dakika gelişme
Nejat İşler'in hastalığın adı belli oldu

6 gündür yoğun bakımda tutulan ve sabah saatlerinde ambulans uçak ile İstanbul'a sevk edilen Nejat İşler'in sağlık durumu ile ilgili hastaneden açıklama yapıldı.

İşte Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu'nun açıklamaları...

"Nejat İşler'i Bodrum hastanemizden ailemizin isteğiyle Maslak hastanemize transfer ettik. Bu transfer yoğun bakım koordinatörünün nezaretinde yapıldı. Bodrum'da yapılan testler gözden geçirildi.

Nejat'ın durumunundaki olumlu gelişmeler sürmekte. Süreç içerisinde size bilgi verilmişti. Varolan infeksiyonun tedavisi devam ediyor. Hastaya solunum desteği veriliyor. Süreci hızlandırmak için çaba harcıyoruz.

Uygulanan antibiyotik tedavinin mikroplara uygun olduğunu gözlemledik, bu sebeple antibiyorik tedavilerinde değşikliğe gerek duymadan süreci devam ettiriyoruz.

Gerek aileden gerekse bizden ziyaret istekleri oluyor. Ancak hastanın sağlığı için ve yoğun bakın prensiplerimiz gereği sadece anne ve babasının ziyaretine izin veriliyor.

Nejat Bey'in sağlığı bizim için çok önemli.

Daha sonraki süreçelerde de sağlık durumuyla ilgili bilgileri bizden almaya devam edeceksiniz.

Hastane kökenli olmayan bilgiler kafa karışıklığı yaratmasın. Sorularınız doğru bi şekilde yanıtlanacaktır şüpheniz olmasın.

Tedaviye olumlu yanıt veriyor zaten bu yüzden transfere izin verdik.
Son 2 aydır kuzey yarım kürede ciddi bir salgın var. Zatüre sebebiyle hastanelerde tedavi gören bir çok insan var. Nejat'ın ki de zatüre benzeri bir durum.

Solunum yolu infeksiyonu söz konusu. Tanısı ne derseniz zatüre sebebiyle bu duruma gelmiş durumda.

Vücudunda klebsiella denen bir mikrop üremesi var. Uygulanan antibiyotik tedavisi de bu mikropta etkili.

Virüsler hepimizin bağılşıklığını zayıflatır. Yukarıda bir sorun olur, sonra aşağıya iner. Üstünde durmadığınızda virüslerin aşağıya inmesi çok da kolay bir durum haline gelir.

İnfeksiyon çok güçlü olduğunda hastada septik şoka neden olabilir. İlk başlarda çoklu organ yetmezliği vardı. her geçen gün bazı organların yavaş, bazılarınınsa hızla düzeldiğini görüyoruz

Hastaya oksijen ve basınç desteği veriyoruz. Miktar her geçen gün azalacak. Yeterli seviyeye geldiğinde önce makinedan ayıracağız, sonra normal odaya alacağız ama bunun için gün vermem doğru olmaz.

Yoğun bakımda olduğu sürece sadece Nejat Bey değil, tüm hastalar riskli dönemdedir.

Hasta yoğun bakımda olduğu sürece risk hep vardır.

Şuur kaybı ise söz konusu değil.

Bu durudmaki hastaları uyutuyoruz. Uyutmazsak kontrolü kaybederiz. Kontrol şu anda bizde ama hastalığa bağlı bir uyutma söz konusu değil"

NEJAT İŞLER'İN İSTANBUL'A SEVKİNİ AİLESİ İSTEDİ

Acıbadem Bodrum Hastanesi Başhekimi Dr. Aydın Aksoy; Nejat İşler’in transferi İstanbul’da yaşayan ailesinin isteği üzerine gündeme gelmiş ancak hastalığının kritik bir evrede olması ve hayati riskinin yüksekliği nedeni ile transferin olumsuz sonuçlara yol açabileceği göz önüne alınarak bugüne kadar yapılmamıştır. Sanatçının yoğun bakım ünitesinde 5 günlük tedavinin sonucunda klinik ve laboratuvar belirtilerinde yaşanan olumlu gelişmeler, bugün itibarı ile transferi mümkün kılmıştır.” dedi

İŞTE UÇUŞ BİLGİLERİNİN DE YER ALDIĞI O BELGE



Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Nejat İşler'e mesaj

Yoğun bakımda tedavisi süren Nejat İşler için bir mesaj da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi.

CHP Basın Merkezinde yapılan yazılı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Nejat İşler'in rahatsızlığından büyük üzüntü duyduğu belirtilerek, sanatçının annesi Zehra İşler'i telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiği kaydedildi.

Kılıçdaroğlu, Twitter'dan da “Hayatın kurallarını değiştirecek kadar güçlü değilim ama, kurallara boyun eğmeyecek kadar güçlüyüm” demiştin. Sevgili Nejat Diren öyleyse, yine gül” diye seslendi.

Nejat İşler'in doktorundan son açıklama

Sanatçı Nejat İşler'in tedavi süreciyle ilgili Acıbadem Bodrum Hastanesi Başhekimi Dr. Aydın Aksoy, şu bilgileri verdi:

"Hastamız Nejat İşler'in sağlık durumuyla ilgili sabah saatlerinde kamuoyuyla paylaştığımız; ‘yoğun bakım tedavisinin sürdüğü ve yoğun bakım servisindeki kritik sürecin devam ettiği'bilgisini tekrarlamak istiyoruz. Yine aynı açıklamada, uygulanan yoğun bakım bölümüne özgün destek tedavilerine ve planlanan diğer tedavilere adım adım olumlu yanıt vermeye başladığını söylediğimiz Nejat İşler'in, bu durumunda bir değişiklik olmadığını belirtiyoruz.”

Nejat İşler'in sağlık durumuyla ilgili medyaya ve sosyal medyaya yansıyan bazı haberlere dikkat çeken Dr. Aydın Aksoy, kendisini takip eden doktorlardan gelmediği sürece, sanatçının sağlık durumu ile ilgili bilgilerin yeraldığı haberlere itibar edilmemesini önemle rica ederek, "Kamuoyunu ve sevenlerini doğru bilgilendirmek adına sanatçımızın sağlık durumuyla ilgili gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğiz” dedi.

'DİK DUR EĞİLME ASİ TAYFA SENİNLE'

Nejat İşler'in için bugün akşam saatlerinde Bodrumspor taraftarlar 60 kişilik gurup ile ellerinde bayraklar ve çiçeklerle hastane önüne geldi. Otobüslerle gelen Bodrumsporlu taraftarlar ellerinde 'Dik Dur Eğilme Asi Tayfa Seninle' yazılı üzerinde Nejat İşler'in fotoğrafı olan pankartı hastanenin bayrak direklerine astı. Ardından çiçekler ve Bodrumspor atkısı ile hastane içerisine giren Doğan Yıldırım ve Tamer Yaman Nejat İşler'in yakınlarına çiçek ve atkı vererek geçmiş olsun dileklerini iletti. Yıldırım açıklamada 'Nejat İşler sadece Bodrumla yaşamayıp Bodrumluların dertlerini, sıkıntılarını sevinçlerini paylaşan halkın içinde halk için olan bir sanatçıydı, onun gibi bir sanatçıya çok ihtiyacımız olduğu günlerden geçiyoruz tüm dualarımız Nejat abi ile birlikte' dedi.

Taraftarlar hastaneden ayrılışlarında 'Dik dur eğilme asi tayfa seninle', 'Diren Nejat' sloganları atarak ayrıldılar.

VİRÜS VÜCUDA HAKİM OLMUŞ

Nejat İşler'in oyuncu arkadaşı Dost Elver, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisine çok telefon geldiğini belirterek ""Sevenlerine yardımcı olmak adına burada en doğru bilgiyi biz alıyoruz. Sevenlerine şunu söylüyorum: İnternette yazan her şeye inanmasınlar, abartılı şeyler de yazılıyor. Gece itibarıyla kan değerleri normale yaklaştı. İyiye doğru bir gidişat var" diye konuştu.

Bugün güzel bir haber almayı beklediklerini dile getiren Elver, "Bugün inşallah daha güzel haberler alacağız. İstanbul'a gitmesi riskli bir durum. Taşınması sıkıntı olur. O yüzden tedavisine burada devam edilmesine karar verildi" ifadesini kullandı.
Nejat İşler'in grip virüsü ile karşı karşıya olduğunu anlatan Elver, şöyle konuştu:

"Bu, İstanbul'da olan bir grip virüsü. Virüsle ilgili bir rahatsızlıktır, başka bir rahatsızlık değil. Virüs vücuda hakim olmuş, onun tedavisi yapılıyor. Karaciğer, siroz ile bir alakası yok. Uyku hali devam ediyor ama tedavinin yöntemi buymuş. Berrak Tüzünataç dün buradaydı. İşler'i sadece ailesi görebiliyor. Organları reaksiyon gösteriyor. Gayet iyi bakılıyor, bugün daha güzel şeyler olacağına inanıyorum. Sevenleri de mutlu olsun."

Yönetmen Murat Şeker ise İşler'e uygulanan tedavinin ardından vücudunun iyi tepki gösterdiğini kaydederek, "Tedaviye vücudunun verdiği tepki pozitif yönde, o yüzden bekliyoruz. Ben kendisini göremedim. Doktorların verdiği son bilgi budur. Herkesten rica ediyorum, dualarını esirgemesin. Annesi, babası, herkes burada. Başka bir hastaneye sevki konusunda bir bilgi yok"

İŞTE AYRINTILARIYLA NEJAT İŞLER İLE İLGİLİ GELİŞMELER

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Gümüşlük beldesinde yaşayan ünlü oyuncu Nejat İşler'in dün özel bir hastanede şiddetli akciğer enfeksiyonununa bağlı solunum yetmezliği teşhisi ile yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındığı belirtildi. Nejat İşler'in hayati tehlikesinin bulunduğu açıklandı.

Bodrum'un Gümüşlük beldesinde yaşayan ünlü oyuncu Nejat İşler'in bir hafta önce döndüğü evinde Cuma günü gece yarısı aniden ateşlenmesi üzerine Özel Acıbadem Hastanesi'ne kaldırıldığı belirtildi. Arkadaşları tarafından hastaneye getirilen Nejat İşler'in durumunun ciddiyetini koruduğu ve yoğun bakım ünitesinde tedavisinin devam ettiği belirtildi.

"BİLİNCİ YERİNDE DEĞİL HAYATİ TEHLİKESİ VAR"

Acil Serviste yapılan muayene ve tetkikler sonucunda yoğun bakım servisine alınarak tedavisine devam edilen 42 yaşındaki Nejat İşler'in sağlık durumuyla ilgili, Acıbadem Bodrum Hastanesi Başhekimi Dr. Aydın Aksoy yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeler yer verdi:

“Nejat İşler, 17 Ocak 2014 tarihinde, gece 00.15 civarında hastanemizin acil servisine başvurdu. Muayene ve tıbbi tetkikler sonrasında hastamızda, şiddetli akciğer enfeksiyonuna bağlı solunum yetmezliği ve enfeksiyonun çok ilerlemiş olmasına bağlı olarak septik şok tablosu saptandı. Septik şok çoklu organ yetmezliği ile birlikte seyreden ve yüksek hayati riskin oluşabildiği klinik bir tablodur. Bu tanı sonucunda tedavisi, yoğun bakım ünitesinde devam ettirilmektedir. Hastamızda gelişen septik şok sonucunda akciğerleri çok ciddi şekilde etkilenmiştir. Aynı zamanda böbrekler, kalp ve kan hücrelerinin ve karaciğerin de bu durumdan etkilendiği tespit edilmiştir.Solunum cihazına bağlı olduğu için uyutulan hastamızın tedavisi halen yoğun bakım ünitesinde devam etmektedir. Hastamız; göğüs hastalıkları, yoğun bakım, enfeksiyon hastalıkları, gastroenteroloji ve kardiyoloji uzmanları tarafından takip edilmektedir.” dedi.


SANATÇI DOSTLARI HASTANEYE AKIN ETTİ

Yılın büyük bölümünü Gümüşlük'te geçiren ve beldedeki çevre, doğa ve siyasi eylemlere destek verip bazen de öncülük yapan ünlü oyuncu 42 yaşındaki Nejat İşler'in Bodrum'da bulunan ve İstanbul'dan uçakla bu sabah gelen sanatçı dostlarından Murat Ateş, Fikret Kuşkan, Ayşe Özyılmazel, Derya Şensoy, Aşkın Şenol, Dost Elver ile Gümüşlük'te yaşayan dostları hastaneye gelerek sağlık durumu hakkında bilgi almaya çalıştı. Kuşkan "Son durumu ile ilgili bilgi almak için geldik, dualarımız Onunla" dedi. Bu arada eski kız arkadaşı Berrak Tüzünataç'ın da Nejat İşler'in yanında, hastanede kaldığı öğrenildi.


ERKEN ÖLMEYE NİYETİM YOK

Ünlü oyuncu Nejat İşler, sosyal paylaşım sitesi facebook'taki sayfasına daha önce şöyle yazmıştı:

"Tedaviyi reddetmek, erken ölmek gibi niyetim yok. Bazen cevabını kaldıramayacağını bilsen de yine de gerçeği öğrenmek istersin. Milyon tane kazık yiyince, bedenin zarar görüyor. Çıplak geldim, çıplak gideceğim. Amacım zamanı satın almak. Mülk edinmek gibi bir derdim yok. Mülkiyet hırsızlık gibi bir şey. Sevmiyorum işte. Biz kuşak olarak böyleyiz. Bize sevmeyi, bir şeylere bağlanmayı öğretmediler. O tarafımız gelişmedi. Ben dünyanın bir parçasıyım. Şurayla ve bedenimle sınırlı değilim. Bir şeyler yanlış gidiyor, birileri acı çekiyor. Ben de çekiyorum aynı acıyı. Altıma son model bir araba çekip, güzel bir ev alınca mutlu mu olacağım yani. Hayır olmam. Aramızda mutlu olanlar varsa zekalarından şüphe ederim, bir de gözlerinden. Çünkü iyi görmüyorlardır. Siz beni yenmediniz çünkü: ben sizinle daha oynamadım. Ben gidiyorum dediğimde, `gitme' diyen birini değil, ben de geliyorum, yalnız gidemezsin diyen birini istiyorum."

NEJAT İŞLER KİMDİR?

Nejat İşler, 28 Şubat 1972 yılında İstanbul’un Eyüp semtinde doğdu. Feshane işçilerinden birinin torunu olan Nejat İşler, ilkoludan sonra eğitimine Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nde devam etti. Ortamına alışamadığı yeni okulunda popüler olmak ve derslerinden kaçmak için okulun tiyatro koluna girdi. Kısa zamanda popüler olan Nejat İşler derslerini de boşluyordu. Liseyi bitirdikten sonra üniversiteye giremeyince, para kazanmak için çay partileri düzenlemeye başladı. Nejat'ın işleri umduğu gibi gitmeyince borca girdi. Borçlarını kapatabilmek için Mahmutpaşa’dan t-shirt alıp Teşvikiye’de bu t-shirtleri satma kararı aldı. Kış aylarında ise t-shirt yerine kitap, dergi ve plak sattı.
İki sene sonra Yıldız Teknik Üniversitesi Fotoğraf bölümünü kazanan Nejat İşler iki yıllık olan bölümden askerlik için iyi olmadığnı düşünerek vazgeçdi.

On yıl kadar satış işleriyle uğraştıktan sonra Taksim’de dolaştığı (27 Mart Dünta Tiyatrolar Günü) birgün, bir tiyatro sahnesinde bedeva gösterimde olan "Danton’un Ölümü" adlı eseri seyretti. "Ben niye bu işi yapmıyorum?" diye düşünen Nejat İşler, dayısının yanına gittiği Eskişehir’de konservatuar sınavına gitmeye karar verdi ve kazandı. İstanbul’a döndüğünde, ilanını gördüğü Mimar Sinan Üniversitesi Konservatuar Bölümüne başladı. 1995 yılında Mimar Sinan Üniversitesinin devlet konservatuar bölümünden mezun olana kadar devlet tiyatrosunda ve televizyon dizilerinde rol aldı.

1995 yılında mezun olduktan sonra iki arkadaşıyla birlikte "Kahramanlar ve Soytarılar Tiyatrosu"nu kurdu. Tiyatronun kurulmasından sonra kendi oyunları için hikayeler yazmaya başladı. "Belki hiç okumayan biri de yazabilir bunları, benim yazı yazmamın nedeni yazmak değil, sadece oynayalım diye yazıyorum." dediği, "Tuhaf Şehir Hikayeleri", "Biz Zavallı Erkekler" ve"Yalnızlık Benim Gizli Sevgilim" adlı üç kitap yazdı.

41.Antalya Altın Portakal Ödülleri için Erkek Oyuncu dalında aday olarak gösterildi. Her fırsatta amacının başrol oynayıp şöhret olmak olmadığını belirten İşler, tek arzusunun yaptığı işi elinden geldiğinin en iyisi olarak yapmak olduğunu, tiyatro yaparken ölmek istediğini dile getirdi.

1994 yılında rol aldığı ilk televizyon dizisi olan Gurur’dan sonra, Deli Yürek, Şehnaz Tango, Nasıl Evde Kaldım, Dedem, Gofret ve Ben, Aşk ve Gurur, Şeytan Ayrıntıda Gizlidir dizilerinde oynadı. 1999'da ilk sinema filmi Eylül Fırtınası’nda rol aldı. Mustafa Hakkında Herşey ve Anlat İstanbul filmleri ile sinema oyunculuğuna devam etti.

2006 yılında "Çalıntı Gözler", "Yaşamın Kıyısında" ve "İki Süper Film Birden", 2007 yılında ise "Barda" ve "Yumurta" gibi filmlerde rol aldı. 2007 yılının en popüler dizilerinden biri olan "Bıçak Sırtı" adlı televizyon dizisinde rol almaktadır.


ÜNLÜ İSİMLERDEN NEJAT İŞLER'E GEÇMİŞ OLSUN MESAJLARI

Yoğun bakıma alınan ünlü oyuncu için birçok sanatçı dostu geçmiş olsun mesajı yayınladı.

Ünlü isimlerden Nejat İşler'e Twitter'dan destek

Muğla’nın Bodrum ilçesinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan ünlü oyuncu Necat İşler yoğum bakıma alındı. İşler'in durumunun ciddi olduğu öğrenildi.

Yoğun bakıma alınan ünlü oyuncu için birçok sanatçı dostu geçmiş olsun mesajı yayınladı.

İşte o mesajlardan bazıları...

İLKER İNANOĞLU
Çok geçmiş olsun en kısa zamanda inşallah sağlığına kavuşursun dualarımız seninle

İBRAHİM TATLISES
Nejat İşler kardeşime Allah’tan şifa dilerim, Yüce Rabbim Yar ve yardımcısı olsun İnşallah. Dualarımız seninle

BEHZAT UYGUR
Nejat İşler şimdi duydum güzel kalpli , kendisi gibi olan adam sakın ha..

ECE ERKEN
"Aşk ve Gurur "da abim rolündeydi, o zaman da severdim... O hep adam gibi adamdı. Nejat İşler, geçmiş olsun

YONCA LODİ
Kitap satarken de, okuldaki sohbetlerde de, ünlü bir jön olduğunda da aynı adamdın. Güzel adam, hayatımızda olmaya devam et olur mu?

ELİF KARLI
Allah yardımcın olsun Nejat İşler dualar seninle...

GONCA VUSLATERİ
An durdu. Devam etmek için Nejat abinin iyileşmesini bekliyor. Bi' iyileş, ne şebeklikler yapacağım sana Nejat abim..

HASİBE EREN
Hadi Nejat iyi direnİŞLER... Yine filmlerini izlemek, "Ot" ta yazılarını okumak istiyorum... Diren...

MESUT YAR
Nejat İşler için sağlık diliyorum. Güçlü bir aktör, delikanlı bir tavır adamıdır.

NİLGÜN BELGÜN
Senin gibi iyi yürekli insanlara ihtiyacı var bu ülkenin..

YUNUS GÜNCE
Çok üzülürüz! Aman! Sakın! Üzme bizi! Güzel haberlerini duyalım! Nejat İşler

AHU SUNGUR
Dualarımız seninle Nejat İşler

ESER YENENLER
Gencecik, yakışıklı, iyi yürekli aslan gibi bir adam için bütün dualarım Nejat İşler için...

İşte Nejat İşler'in son hali


Nejat İşler, aylardır sağlık sorunlarıyla boğuşuyor. Bir yandan sedef hastalığı, diğer yandan da karaciğerindeki sorunlar nedeniyle sıkıntılı günler geçiren ünlü oyuncu; en son 8 Kasım tarihinde İstanbul'da, tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi'nde görüntülenmişti.

BİRKAÇ KİŞİ İLE GÖRÜŞÜYOR

Hastalığı ve tedavi süreci boyunca Güven Kıraç ve Meltem Cumbul gibi çok yakın arkadaşları dışında kimseyle görüşmeyen İşler, geçen hafta Gümüşlük'te ortaya çıktı. Ünlü oyuncu, arkadaşlarıyla Gümüşlük Belediyespor'un maçını izleyip bu fotoğrafı çektirdi.

BİR HAYLİ ZAYIFLAMIŞ

Tedaviyi reddeden ama arkadaşlarının zoruyla hastaneye yatan Nejat İşler'in, hayli kilo verdiği gözlendi.



Yorumlar (0)
15
açık
Günün Anketi Tümü
En Çok Sevdiğiniz Renk Hangisi?
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 04:20
Güneş 05:58
Öğle 13:06
İkindi 16:56
Akşam 20:05
Yatsı 21:37
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 34 93
2. Fenerbahçe 34 89
3. Trabzonspor 34 58
4. Başakşehir 34 52
5. Beşiktaş 34 51
6. Kasımpasa 34 49
7. Rizespor 34 49
8. Alanyaspor 34 48
9. Sivasspor 34 48
10. Antalyaspor 33 45
11. A.Demirspor 34 41
12. Kayserispor 34 40
13. Samsunspor 34 39
14. Ankaragücü 34 38
15. Konyaspor 34 36
16. Gaziantep FK 34 34
17. Hatayspor 34 33
18. Karagümrük 33 33
19. Pendikspor 34 30
20. İstanbulspor 34 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 32 72
2. Göztepe 32 66
3. Sakaryaspor 32 57
4. Kocaelispor 32 55
5. Ahlatçı Çorum FK 32 55
6. Bodrumspor 32 53
7. Boluspor 32 50
8. Bandırmaspor 32 47
9. Gençlerbirliği 32 47
10. Erzurumspor 32 44
11. Keçiörengücü 32 39
12. Manisa FK 32 37
13. Ümraniye 32 37
14. Şanlıurfaspor 32 34
15. Tuzlaspor 32 34
16. Adanaspor 32 33
17. Altay 32 15
18. Giresunspor 32 7
Takımlar O P
1. Arsenal 35 80
2. M.City 34 79
3. Liverpool 35 75
4. Aston Villa 35 67
5. Tottenham 33 60
6. M. United 34 54
7. Newcastle 34 53
8. West Ham United 35 49
9. Chelsea 33 48
10. Bournemouth 35 48
11. Wolves 35 46
12. Brighton 34 44
13. Fulham 35 43
14. Crystal Palace 35 40
15. Everton 35 36
16. Brentford 35 35
17. Nottingham Forest 35 26
18. Luton Town 35 25
19. Burnley 35 24
20. Sheffield United 35 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 33 84
2. Girona 33 71
3. Barcelona 32 70
4. Atletico Madrid 33 64
5. Athletic Bilbao 33 58
6. Real Sociedad 33 51
7. Real Betis 33 49
8. Valencia 32 47
9. Villarreal 33 45
10. Getafe 33 43
11. Osasuna 33 39
12. Deportivo Alaves 33 38
13. Sevilla 33 38
14. Las Palmas 33 37
15. Rayo Vallecano 33 34
16. Mallorca 33 32
17. Celta Vigo 33 31
18. Cadiz 33 26
19. Granada 33 21
20. Almeria 33 14