Gece de çatışmalar sürüyor!... Harbiye savaş alanı gibi

Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylar devam ediyor. Polis İstiklal Caddesi'nde eylemcilerle müdahale ediyor. Polisle çatışan eylemciler ortalığı savaş alanına çevridi. Taksim ve çevresinde başlayan olaylar Tarlabaşı'na sıçradı. Taksim ve çevresinde çıkan olaylar Harbiye'deki Cumhuriyet Caddesi'ne sıçradı. Göstericiler Taksim Meydanı'na ulaşmaya çalışıyor. Polis ekipleri gruba gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale ediyor.Eylemcilerde polise taş ve şişelerle karşılık veriyor. Cumhuriyet Caddesi savaş alanını andırıyor. Eylemcilerle polis arasındaki olaylar devam ediyor.

Manşet 01.06.2013, 00:02 01.06.2013, 00:53
Gece de çatışmalar sürüyor!... Harbiye savaş alanı gibi
Taksim'deki olaylar İstiklal Caddesi'nde artarak devam ediyor...

Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylar devam ediyor. Polis İstiklal Caddesi'nde eylemcilerle müdahale ediyor. Polisle çatışan eylemciler ortalığı savaş alanına çevridi.
Taksim Gezi Parkı'nda 4 gündür süren olaylar akşam saatlerinde aratarak devam ediyor. Polis, meydanda slogan atan eylemcilere gaz bombası sıktı. Polisin sıktığı gazdan etkilenen eylemciler İstiklal Caddesi'ne geçti. İstiklal Caddesi'nde toplanan kalabalık bir grup polise kaldırım taşları atarak ortalığı savaş alanına çevirdi.
Polis taş atan gruba gaz bombalarıyla ve tazyikli suyla karşılık verdi. Yaşanan olaylarda çevre esnafı da zarar gördü. Esnafın büyük maddi zarara uğradığı gözlendi. Polisin eylemcilere müdahalesi devam ediyor.

İSTİKLAL CADDESİ VE TARLABAŞI'NDA POLİS MÜDAHALESİ


Bir baba ağlamasına ve korkmuş olmasına aldırış etmeden 5 yaşındaki kızıyla İstiklal Caddesi'ndeki olayların içine girmek istedi. Bu durumu fark eden bir avukat ve diğer göstericiler, babaya engel olarak geri gönderdi.
Taksim'de sabahın erken saatlerinde başlayan olaylar devam ediyor. Taksim ve İstiklal Caddesi'nde bulunan işyerlerinin çoğu kapatıldı. Tarlabaşı Bulvarı'nda atılan yanıcı maddeler nedeniyle bazı işyerlerin tabelaları tutuştu. Küçük çaplı yangın çıktı. Yangını söndürmek için olay yerine gelen itfaiye ekipleri, önce göstericilerin taşlı saldırısına uğradı. Ardından atılan gaz bombalarında etkilenen iki itfaiye eri fenalaşınca olay yerinden uzaklaştırıldı. Muharip gazi olduğunu söyleyen bir baba ise 5 yaşında olduğu tahmin edilen kızıyla birlikte savaş alanına dönen İstiklal Caddesi'ne, olaylara destek vermek için girmek istedi. Bu durumu fark eden ve avukat olduğunu söyleyen bir kişi, babaya tepki göstererek küçük kızı olayların içine sokmaması yönünde uyardı. İkna olmayan baba, diğer göstericilerin 'kızını bırak gel birlikte devam edelim' demesiyle olay yerinden uzaklaştı. Tam bu sırada atılan gaz bombalarının arasında kalan bir grup, girmek istedikleri bir lokantanın kapısının çalışanlar tarafından açılmaması üzerine ilginç görüntüler yaşandı. Dışarıda yoğun gazın etkisiyle fenalaşan grup, olay yerine gelen polis ekiplerinin lokanta çalışanlarını uyarmasıyla içeriye alındı. İstiklal Caddesi ve Tarlabaşı Bulvarı'ndaki olaylar devam ediyor.

Taksim ve çevresinde başlayan olaylar Tarlabaşı'na sıçradı. Göstericiler Tarlabaşı Bulvarı'na barikat kurarak yolu trafiğe kapattı. Göstericiler ayrıca çöp tenekelerini ateşe verdi. Çıkan olaylarda bazı iş yerlerinin tabelaları tutuştu. Bunun üzerine olay yerine itfaiye ekipleri çağırdı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken polis ekipleri de gruba biber gazıyla müdahale etti. Gruplarla polis arasındaki olaylar bir süre daha devam etti.

HARBİYE'DEKİ OLAYLARDA "PROTEZ BACAKLA" İSYAN


Taksim ve çevresinde çıkan olaylar Harbiye'deki Cumhuriyet Caddesi'ne sıçradı. Çıkan olaylarda polis ile göstericiler çatıştı. Çatışma sırasında elinde protez bacağıyla sekerek gelen bir kişi polislere tepki gösterdi. "Ben sizin verginizi ödüyorum" diyen kişi protez bacağını polislere göstererek "Benim paramla polislik yapıyorsunuz. Yeter bu zulüm nedir? Niye avmler? diyerek tepki gösterdi.
 
HARBİYE SAVAŞ ALANI GİBİ


Taksim ve çevresinde çıkan olaylar Harbiye Cumhuriyet Caddesi'ne sıçradı. Göstericiler Taksim Meydanı'na ulaşmaya çalışıyor. Polis ekipleri gruba gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale ediyor.Eylemcilerde polise taş ve şişelerle karşılık veriyor. Cumhuriyet Caddesi savaş alanını andırıyor. Eylemcilerle polis arasındaki olaylar devam ediyor.

Göstericiler Halaskargazi Caddesi'ni kapattı


Beyoğlu'nda göstericilerle polis arasında çatışmalar devam ediyor. Halaskargazi Caddesi'ni barikatlarla kapatan göstericiler, Gezi Parkı'na girmeye çalışıyor. Polis barikatları aşmakta güçlük çekiyor.
Bugün sabah saatlerinde başlayan olaylar akşam da devam etti. Halaskargazi Cadde'sini barikatlarla trafiğe kapatan eylemciler, polisle çatışmaya devam ediyor. Polisin TOMA araçları ile tazyikli su sıkarak dağıtmaya çalıştığı eylemciler, araçlara taşlarla saldırdı. Barikatları açmaya çalışan TOMA araçları grubun arasında kaldı. Eylemciler ellerine geçirdikleri her şeyi kullanarak polisin açmaya çalıştığı caddeyi tekrar kapattı. Olaylar ara sokaklarda ve İstiklal Caddesi'nde devam ediyor.

  
CHP'Lİ VEKİLER DE GAZLANDI 
Gezi Parkı'ndaki eyleme sabahın erken saatlerinde şafak operasyonu yapan polisler, CHP'li vekillerinde olduğu basın açıklaması yapan gruba da müdahale etti. Taksim'de sıkılan su ve atılan gaz bombaları nedeniyle göz gözü görmüyor. 

BÖREK YİYENLERE GAZ BOMBASI

Taksim Gezi Parkı yanında tepsilerle getirdikleri börekleri yiyen bir grup eylemciye polis tazyikli su ve gaz bombası ile müdahale etti. Polisin bariyerlerle çevirdiği alanın hemen yanındaki yeşillik alanda oturan bir grup, tepsilerle getirdikleri börekleri yedi. Eylemciler, böreklerden polislere de ikram etti. Ancak polis, ikramı geri çevirdi. Eylemciler yeşillik alanda böreklerini yemeye devam ederken bir anda ortalık karıştı. Polis eylemcilere tazyikli su ve gaz bombası ile müdahale etti. Börek yerken müdahale edilen eylemciler zor anlar yaşadı. Atılan gazlardan yoldan geçen vatandaşlar da etkilendi. Vatandaşlar, polise tepki gösterdi. 

OTELE SIĞINANLARA MÜDAHALE

Gezi Parkı'ndaki müdahalenin arından Divan Otel'e sığınan göstericilere burada da müdahale edildi. Bir gösterici başına isabet eden bir cisimle yaralanırken bir kadın da atılan gaz bombaları sonucu bayıldı. Her iki yaralı da göstericiler tarafından taksilerle hastaneye kaldırıldı.

Gezi Parkı'nda aralarında milletvekillerinin de bulunduğu gruba polis biber gazı ve gaz bombalarıyla müdahale etti. Atılan yoğu gazlardan korunmak için bir kısım gösterici parkın karşısında bulunan Divan Otel'e sığındı. Buraya gelen çevikkuvvet ekipleri TOMA'larla gruba yeniden müdahale etti. Tazyikli su ve gaz bombaları atan polis, grubu Cumhuriyet Caddesi'ne doğru püskürttü. Bu sırada bir gösterici başına isabet eden bir cisimle yaralandı. Bir kadın da atılan yoğun gazlardan dolayı nefes almakta güçlük çekerek fenalık geçirdi. Yaralılar otelin lobisinde bekletildi. Olay yerine ambulans çağrıldı ancak ambulans gelemeyince yaralılar yoldan çevrilen taksilerle hastanelere kaldırıldı.

SANATÇILAR DA GAZDAN ETKİLENDİ

Müdahale esnasında parkta Gonca Vuslateri, Rıza Kocaoğlu, Aylin Aslım'ında arasında olduğu çok sayıda sanatçı vardı. Aylin Aslım, gazlı müdahalenin ardından attığı tweette, "İTÜ'den Harbiye'ye doğru kıvrılırken orduevinde nöbet tutan erlerin elinde yarım limonlar vardı. Belki kendileri içindi ama, bize verdiler" diye yazdı.

Yalan Dünya adlı dizide "Vasfiye Teyze" karakteriyle ünlenen - Gonca Vuslateri ise "Hoş bi selam çaktı polis.. Tebrik etti oyunculuğumu.. Çok teşekkur ederim dedim.. Gülümsedik.. Girdim parka.. Gazı yedik..emir büyük yerden!" dedi.

- Polisin müdahalesi sırasında birçok kişi de yaralandı. Rapçi Ege Çubukçu suratına gelen gaz bombası fişeğiyle yaralandı. Çubukçu'nun sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Antikapitalist Müslümanlar'dan Muharrem Şaşkın Taksim İlkyardım Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi altına alındı.

- Polisin müdahalesi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin internetten izlenebilen kameraları kapatıldı. Taksim Metro Durağı da çalıştırılmadı.

SIRRI SÜREYYA ÖNDER HASTANELİK OLDU

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel ve yüzlerce İstanbullunun katıldığı basın açıklaması sırasında gerçekleşen biber gazlı saldırıda Milletvekili Sırrı Süreyya Önder hastaneye kaldırıldı.
Yaralılardan gözüne gaz bombası kapsülü isabet eden bir kadının ise kriz geçirdiği aktarıldı.
Sırrı Süreyya Önder'in ise gaz bombası kapsülüyle omzundan yaralandığı öğrenildi.

Görgü tanıkları, Taksim'de büfelerin içlerine kadar gaz bombası atıldığını aktardı. Gaz bombasından turistler ve Cuma namazından çıkanlar da etkilendi.

 Taksim ilk yardım Hastanesi'ne kaldırılan Sırrı Süreyya Önder'in kolunun kırıldığı bildirildi. Durumunun iyi olmadığı belirtilen Sırrı Süreyya Önder'in şu an hastanede tedavi gördüğü öğrenildi.

CHP'DEN BAŞBAKAN'A SUÇ DUYURUSU

Gazeteci Ahmet Şık'ın da başına gaz bombası isabet ettiği ve Taksim İlkyardım Hastanesi'ne kaldırıldığı bildirildi.

BASIN AÇIKLAMASINA MÜDAHALE

Taksim Gezi Parkı'nda sabah yapılan müdahalenin ardından aralarında Gürsel Tekin, İlhan Cihaner, Melda Okur'un da yer aldığı CHP milletvekilleri ve beraberlerindeki grup, saat 10.00'da Divan Otel önünde biraraya geldi.

Basın açıklaması yapan grup daha sonra bariyerlerle kapatılan Gezi Parkı'na doğru yöneldi. Polis, Gezi Parkı'na girmek isteyen gruba gaz bombasıyla müdahale etti. Müdahale sırasında grup biranda dağıldı. Gazdan milletvekillerinin de etkilendiği görüldü.

* Melda Onur, "İnsanların içeriye sokmuyorsunuz, elinizde bir belge var mı" diye sorunca Polis müdürü, "Vali beyin emri var" diye cevap verdi.

Taksim Gezi Parkı'ndaki yıkımı engellemek için 3 gündür eylem yapan göstericilere bugün sabaha karşı bir kez daha müdahale edildi. Müdahalenin ardından Gezi Parkı kamyonlarla getirilen polis bariyerleriyle çevrilerek kapatıldı.

CHP Milletvekili Melda Onur'un da aralarında bulunduğu bir grup polis tarafından uzaklaştırıldı. Melda Onur, bir polis müdürüne 'insanların içeriye sokmuyorsunuz, elinizde bir belge var mı' diye sorunca Polis müdürü, 'vali beyin emri var' diye cevap verdi. Parkın girişinde oturmakta direnen bazı göstericiler de çevik kuvvetin müdahalesiyle kaldırıldı.



Yorumlar (0)
15
açık
Günün Anketi Tümü
En Çok Sevdiğiniz Renk Hangisi?
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 04:21
Güneş 05:59
Öğle 13:07
İkindi 16:56
Akşam 20:04
Yatsı 21:35
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 34 93
2. Fenerbahçe 34 89
3. Trabzonspor 33 55
4. Başakşehir 34 52
5. Beşiktaş 34 51
6. Kasımpasa 34 49
7. Sivasspor 34 48
8. Rizespor 33 48
9. Antalyaspor 33 45
10. Alanyaspor 33 45
11. A.Demirspor 34 41
12. Samsunspor 34 39
13. Ankaragücü 33 37
14. Kayserispor 33 37
15. Konyaspor 34 36
16. Gaziantep FK 33 34
17. Hatayspor 34 33
18. Karagümrük 33 33
19. Pendikspor 33 30
20. İstanbulspor 33 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 31 69
2. Göztepe 31 63
3. Ahlatçı Çorum FK 31 55
4. Sakaryaspor 31 54
5. Bodrumspor 31 52
6. Kocaelispor 31 52
7. Bandırmaspor 31 47
8. Boluspor 31 47
9. Gençlerbirliği 31 47
10. Erzurumspor 31 42
11. Ümraniye 31 37
12. Manisa FK 31 36
13. Keçiörengücü 31 36
14. Şanlıurfaspor 31 34
15. Tuzlaspor 31 33
16. Adanaspor 31 32
17. Altay 31 15
18. Giresunspor 31 7
Takımlar O P
1. Arsenal 35 78
2. M.City 33 76
3. Liverpool 35 75
4. Aston Villa 35 67
5. Tottenham 33 61
6. M. United 34 54
7. Newcastle 34 53
8. West Ham United 35 49
9. Chelsea 33 48
10. Wolves 35 46
11. Bournemouth 35 46
12. Brighton 34 45
13. Fulham 35 43
14. Crystal Palace 35 40
15. Everton 35 36
16. Brentford 35 35
17. Nottingham Forest 34 26
18. Luton Town 35 25
19. Burnley 35 24
20. Sheffield United 35 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 33 84
2. Girona 33 71
3. Barcelona 32 70
4. Atletico Madrid 33 64
5. Athletic Bilbao 33 58
6. Real Sociedad 33 51
7. Real Betis 32 48
8. Valencia 32 47
9. Getafe 33 43
10. Villarreal 32 42
11. Osasuna 32 39
12. Deportivo Alaves 33 38
13. Sevilla 32 37
14. Las Palmas 33 37
15. Mallorca 33 34
16. Rayo Vallecano 32 34
17. Celta Vigo 33 31
18. Cadiz 33 25
19. Granada 32 18
20. Almeria 33 14