Başbakan açtı ağzını yumdu gözünü!

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon mitinginde Fethullah Gülen, CHP ve MHP'ye ağır eleştiriler yöneltti. Erdoğan, "Düşünebiliyor musunuz, ülkeyi yönetenlerin haremine giriyorlar" dedi.

Manşet 25.03.2014, 10:42 25.03.2014, 10:47 Emre
Başbakan açtı ağzını yumdu gözünü!

Erdoğan, "Başbakanı, Cumhurbaşkanını, Meclis Başkanını, Bakanları dinleyemezsin. Hiçbir hakim bununla ilgili karar veremez. Ama bunlar maalesef casusluk örgütü olduğu için bizi dinlemeye varıncaya kadar bu yollara başvurdular. Düşünebiliyor musunuz, ülkeyi yönetenlerin haremine giriyorlar. Bunu tehdit unsuru olarak kullanıyorlar. Ne yaparsanız yapın, elinizden ne gelirse gelsin, ininize gireceğiz, ininize. Gereği neyse onun hesabını soracağız" dedi.

İstanbul'dan özel uçakla Trabzon'a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Alanı'nda düzenlenen mitingde yaklaşık 20 bin kişiye hitap etti. Konuşmasının başında, ilçeleri selamlarken Trabzon yöresel türkülerinden alıntılar yapan Başbakan Erdoğan, "Oy Trabzon. Uşaklar sizlerin yürekten selamlıyorum. Oy Trabzon! Al şalım, yeşil şalım, dağları dolaşalım, sen yağmur ol ben bulut, Maçka'da buluşalım.

Oy benum sevdiceğum, olur mi böyle kader, Of - Sürmene Yaylası, 15 doktora bedel. Ağasar dereleri, aksa yukari aksa, vermem seni ellere Tonya üstüme kalksa. Bugün çok farklısın Trabzon, Karadeniz gibi coşmuşsun. Rabbim Trabzon'i korisun. Rabbim huzurumuzu, kardeşliğimizi, yol arkadaşlığımızı muhafaza etsin. 30 Mart seçimleri milletimiz, ülkemiz, demokrasimiz için hayırlara vesile olsun. Dün Kocaeli bir başkaydı. İstanbul bir başka. 2 milyonu aşkın insan, Türkiye, adeta İstanbul'da toplanmıştı. İstanbul Türkiye'nin özeti. Her yerden insan var. İstanbul bir tarih yazdı" dedi.

"ALİ ŞÜKRÜ BEY VE MENDERES'E YAPILAN BİZE DE YAPILMAK İSTENİYOR"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye üzerine oynanan bir oyunu Trabzonlu bir kahraman, yiğit ve şehit olan Ali Şükrü Bey üzerinden anlatmak istediğini vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Trabzonlu bir kahraman, bir yiğit, bir şehit üzerinden Türkiye'de oynanan oyunu sizlere anlatmak istiyorum. Gençler de bunu öğrensinler. Ali Şükrü Bey, Trabzon'un meclisteki ilk mebusuydu. 23 Nisan 1920'de meclis açılırken Trabzon'un temsil etmek için oradaydı. Osmanlı'nın kahraman subayı olduğu kadar ilk meclisin de en yürekli vekillerinden biriydi. Her türlü haksızlığa karşı çıkıyordu. Esarete, korkaklığa, geri adım atmaya tahammülü yoktu. Kürsüye çıkıyor, kalbinde olan neyse onu söylüyordu. Bu kahraman Trabzonlu'yu bir gece, tam 91 yıl önce 27 Mart gecesi Ankara'da alçakça şehit ettiler.

Ali Şükrü Bey'in katlinin önemli bir manası vardı. Katiller suikast düzenlerken her vekile korku salıyor, 'doğru durmazsanız, ayağınızı denk almazsanız sonunun böyle olur' diyorlardı. 1950'li yıllara kadar, demokrasiye kadar, hemen her vekilin üzerinde Trabzonlu Ali Şükrü Bey'in akıbeti tehdit olarak sallanmıştır. Merhum Menderes bu korkuya karşı geldi. Korkmadı, çekinmedi, sinmedi, cesaretle ortaya çıktı. Milletin sevgisini kazandı ve tek başına iktidara geldi. Ancak 27 Mayıs'la birlikte Menderes'i milletinden koparmak istediler. Sonra iki bakanıyla maalesef idam ettiler.

Onlar şehit oldular. Orada da mesaj var. Sonraki tüm vekillere ve bakanlara, başbakanlara mesaj veriyorlardı. 'Bizim istikametimizde yürümezseniz sizin de sonunuz Menderes gibi olur' diyorlardı. Siyasete ve hükümetlere korku salıyorlardı. Merhum Trabzonlu Ali Şükrü Bey'e, merhum Adnan Menderes'e yapılmak istenen neyse, bize de yapılmak istenen aynı."

KILIÇDAROĞLU VE SARIGÜL'E: BUNLAR ANARŞİST

Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul adayı Mustafa Sarıgül'ü de eleştirerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Adam ana muhalefetin genel başkanı, bana küfrediyor. İstanbul'daki Büyükşehir belediye başkan adayı, Trabzonlu hemşehrime el kaldırıyor. Bunları gördünüz di mi? Bunlar anarşist. Bunların her yeri terörle ortaklaşa yürüyor. Sen nasıl olur da benim bir vatandaşıma yumruk sallarsın. Bunlarda edep, adap yok. Ben diyorum ki, gerçek yumruğu benim hemşehrilerim, Trabzonlu kardeşlerim sandıkta bunlara vursun.

İstanbul vuracak ama Trabzon bir başka vursun. İnşallah Karadeniz'in dalgaları bunları bu defa çok daha farklı şekilde boğsun. Statüko istikametinde değil milletin istikametinde yürüdüğümüz için saldırıyorlar. Elitlerin, seçkinlerin, bir kısım medyanın, sermayenin çıkarı için değil, vatanın, milletin, bayrağın çıkarı için çalıştığımızdan bize yükleniyorlar. Ya Kılıçdaroğlu, kalkmış helal ve haramdan bahsediyor. Sen ne anlarsın helalden haramdan. SSK'nın genel müdürüyken helali, haramı bize gösterdin, soydun soğana çevirdin. O dönemlerde hastanelerde çektiğimiz çileleri biliyorsunuz değil mi?"

"İNİNİZE GİRECEĞİZ, İNİNİZE"

Başbakan Erdoğan, Pensilvanya'nın CHP, MHP ve BDP'yi de kiraladığını vurgulayarak şunları söyledi:

"Bir kısım medyayı da kiraladı. Onlarla birlikte bazı işveren çevrelerini de şantajlarla emir komutası altına aldı. Şimdi bizi yıpratmak için gayret içindeler. Fakat diyorum ki, bak benim abdestimden şüphem yok, namazımdan da şüphem yok. Sen abdestinden şüphesi olanlarla uğraş. Bizimle uğraşamazsın. Ama sen şu anda ülkenin milli güvenliğini tehdit eden çalışmalar içindesin. Başbakanı, Cumhurbaşkanını, Meclis Başkanını, Bakanları dinleyemezsin.

Hiçbir hakim bununla ilgili karar veremez. Ama bunlar maalesef casusluk örgütü olduğu için bizi dinlemeye varıncaya kadar bu yollara başvurdular. Düşünebiliyor musunuz, ülkeyi yönetenlerin haremine giriyorlar. Bunu tehdit unsuru olarak kullanıyorlar. Ne yaparsanız yapın, elinizden ne gelirse gelsin, ininize gireceğiz, ininize. Er veya geç. Bunun şakası yok. Bu ülkeyi, devleti sokakta bulmadık. Gereği neyse onun hesabını soracağız. Biz Ali Şükrü Bey gibi dik duracağız. Merhum Menderes gibi milletin hizmetkarı olacağız."

"TUZAKLARI BOZACAĞIZ"

Miting alanının yanındaki eski Belediye Binası'nda Menderes'in konuşma yaptığı balkonu da gösteren Başbakan Erdoğan, "Menderes'in Trabzon'a hitap ettiği kürsünün yanından size hitap ediyorum. 30 Mart inşallah Menderes'in Ali Şükrü Bey'in verdikleri mücadelenin devamı anlamında bize ayrı bir güç verecek. Ben size inanıyorum. İnanıyorum ki 30 Mart'ta CHP ve MHP'ye, Pensilvanya'ya en güzel dersi vereceksiniz. İnşallah milletimizin desteğiyle tuzakları bozacağız" dedi.

Seçimlere 5 gün kaldığını hatırlatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, miting alanındaki kadın ve erkeklere ayrı ayrı seslenerek şunları söyledi:

"Bunların ablaları varmış. Geldiler mi size. Ne yaptınız? Kovdunuz mi olari? Bi daha kapiya gelmesunlar ha, tamam mi? Bunlarda yalan çok. Bazı yerlerde ne yapıyorlar biliyor musunuz? Bizim müşahitlerimizi arıyorlar. Ya bunlar sahtekar. 'Ak Parti genel merkezinden arıyoruz. Sizin sandıklarınız değişti' diye yalan yanlış şeyler söylüyorlar. Şeytanın aklına gelmeyen bunların aklına gelir. Çünkü bunlar müfteri. Her şeyi yaparlar. Gelecekte Türkiye'yi ya şantaja boyun eğen, Pensilvanya'ya iradelerini kiralayan CHP ve MHP gibi partiler yönetecek ya da milletin partisi AK Parti yönetecek. Ya vesayet ya siyaset. Olay bu. 30 Mart'ta vesayet bir kez daha kaybedecek, siyaset kazanacak."

"NAL TOPLAMAK İÇİN SİYASET YAPILMAZ"

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun öncesi seçimlerde Bursa'da bir televizyon kanalında yaptığı açıklamaya da değinen Başbakan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ey Kılıçdaroğlu, Bahçeli, dürüst müsünüz, samimi misiniz? Zerre kadar sizde dürüstlük varsa; çünkü siyaset önde olmak için yapılır, birinci olmak için yapılır, arkada nal toplamak için siyaset yapılmaz. Tayyip Erdoğan diyor ki, 'bu seçimde eğer biz birinci parti olarak çıkmazsak, ben genel başkanlığı bırakacağım'. Ey Kılıçdaroğlu, sen birinci parti olamazsan genel başkanlığı bırakmaya var mısın? Bırakamaz, çünkü bunda yalan.

Bursa'da geçen seçimde 'yüzde 40'ın altında oy alırsam ben ve arkadaşlarım bırakacağız' dedi. Yüzde 26 aldı. Hala bırakacak. Ya bunda yalan çok. Bunda dürüstlük yok. Utanmadan sıkılmadan şunu söylüyor; hırsızdan başbakan olmaz! E doğru, zaten tek doğru lafın o. 5 senedir CHP'nin başındasın, Başbakan olamıyorsun. 3 seçime girdin. Senin SSK'da hırsızlığını biliyor bu millet. Neler yaptığın biliyor bu millet. Ya CHP; Anayasa Mahkemesi tarafından bile bu milletin hazinesini dolandırdığı için trilyonlarca lira ödemeye mahkum edildin. CHP bu parti. Trabzon, öyle bir haykır ki bütün Karadeniz seni duysun. Öyle bir haykır ki bütün Türkiye seni duysun."

"ULA BU BAYRAKTUR DA"

Ak Parti'nin Bayrak temalı reklamına da değinen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bayrak reklamını gördünüz değil mi? Nasıl buldunuz? Ya yargı taktı ona kafayı. Dedi ki; 'olmaz, öyle reklam yapamazsınız'. Ula bu bayraktur da. Bayrak, bayrak. Yeter ki CHP de böyle reklam yapsın. MHP de böyle reklam yapsın. Ama olarin aklina gelmedi. Olarin aklina başka şey vardi. Biz de bu millet yenilmez bu millet eğilmez dedik" ifadesini kullandı.

"YAZIKLAR OLSUN"

Erdoğan, Trabzon'un ve özellikle Of ilçesinin alimler, hocalar yetiştirdiğine de dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Trabzon alimler, hocalar yetiştirmiştir. Ama Pensilvanya'daki gibi değil ha. Onun kim olduğunu zaten anladınız, tanıdınız. Geçenlerde benimle ilgili söylediği ifade şu, yazıklar olsun, yazıklar olsun. 'Bu uzun bize çok hainlik yaptı' dedi. Nasıl hainlik yaptıysak. 17 üniversite kurmak için geldiler, hepsini onadım. Bu muydu hainlik? Bu ne vicdandır be. Okullar için yer istedi, verdik. Uluslararası camiada davet ettiler, devlet hükümet başkanlarına bunları refere ettik. Olimpiyat dediler, her türlü desteği verdik. Ne nankörlük bu ya? Ne istediniz de alamadınız? Ama dert başka. Hani dershaneleri reforme ettik ya.

Bunları rahatsız etti. Bunların dershanelerinden yavrularınızı alın. Dünyanın parasını alıyorlar. Ondan sonra bir de kursa git. Yetti ya. Bunlar sülük gibi emdiler, sülük. Ama sülük faziletli. Sülük, zararlı kanı emiyor. Bunlar faydalı kanı emdiler. Bunlar böyle. 1998'de 28 Şubat'ın hemen ardından bu Pensilvanya'daki zat, Mehmet Ali Birand'a konuşuyor, 28 şubat darbesini var gücüyle destekliyor. 12 Eylül'ü de zaten desteklemişti.

Ne diyor Birand'a, 'ben şu andaki Türkiye'yi çok iyi görüyorum' diyor. Neler olmuş, halden memnunum diyor. Başörtüsü yasaklanmış, imam hatiplerin orta kısımları kapatılmış. Milletin kutsal değerleri ayaklar altına alınmış. İnsanlar işten atılmış. Ama Pensilvanya hayatından memnun. O dönemin hükümetine 'beceremediniz artık bırakın' diyor. Oflu kardeşlerim, böyle hoca, alim olur mu? İnsanların telefonlarını dinleyen, kaydeden, bunları yayınlayıp şantaj yapardan alim olur mu?Her işe burnunu sokandan,yatak odalarına kadar girenden alim olur mu? İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendin bilmezsen, ya nice okumaktır'. Vaka bu."

SENİN MÜFTÜNÜN NE OLDUĞUNU MİLLET BİLİYOR

Başbakan Erdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun 'başörtüsü sorununu ben çözdüm' dediğini de hatırlatarak şunları söyledi:

"Nasıl çözdüyse. Her zaman bu işin karşısında olan sizsiniz. Artık devlet dairelerinde de başörtülü memurlarımız çalışabiliyor. Ey Kılıçdaroğlu, sen yat uyu be. Senden bir şey olmaz. Üsküdar'da oturuyorum, biliyorsunuz. Gelirken gördüm, CHP pankart asmış, 'Üsküdar'a müftü yaraşır' diye. Dini siyasete bu kadar alet etmek olur mu ya? Ne alakası var bu işin ya. Oraya müftü demekle sen neyi aldatacağını sanıyorsun. Senin müftünün de ne olduğunu bu millet biliyor, senin de ne olduğunu bu millet biliyor. Şair güzel söylüyor. 'İdraki meali bu küçük akla gerekmez, zira bu terazi bu kadar sıkleti çekmez'. Bunların idraki bu."

"CEKETİNİN ÜZERİNDEN TANSİYON ÖLÇÜYORLAR"

Başbakan Erdoğan, rekor katılımlarla mitingler yaptıklarını vurgulayarak, "Şehirlerimizde rekor katılımlarla miting yapıyoruz ya. İnanın bu mitingi Pensilvanya'daki zattan gizlemişlerdir. Çünkü tansiyonu fırlar. Ya da montaj demişlerdir. Bunu kandırmak kolay. Ceketinin üzerinden tansiyon ölçüyorlar. Hapları verişleri bile değişik. Ama dün İstanbul'u gördüyse dizlerinin bağı çözülmüştür. Tir tir titreyip 'yanlış yaptık' demiştir. CHP Genel müdürü de Bozkurt işareti yapıyor. Doğrudan Pensilvanya'nın avukatlığına da başladı. Ergenekon'un avukatıydı, şimdi de yeni Ergenekon'un avukatı oldu.

Pensilvanya'nın müridi oldu. Zaten kendisine 'Çark Kemal' derler. Türkçe olimpiyatlarına katılacakmış, katılsın. Yanına Tunceli milletvekillerini alsın. Üniversitelerde ikna odalarının mucidi olan vekilini alsın öyle gitsin. Silivri'den çıkan vekillerini de alıp gitsin. Hep birlikte Türkçe olimpiyatlarına katılsınlar. 'Pensilvanya'nın askerleriyiz, Hocam izindeyiz' desinler, tezahürat yapsınlar. Çark Kemal'e bu yakışır. MHP de Pensilvanya'dan çok çekti. Milletvekili adaylarının kasetlerini onlar ortaya döktü, ahlaksızca saldırdılar. Ama MHP şimdi Pensilvanya'nın vagonu oldu."

Erdoğan mitingin ardından helikopterle Ordu'ya hareket etti.

HAVADAN KALABALIĞA KARANFİL ATILDI

Miting öncesi paraşüt kısımlarında Ak Parti ve Recep Tayyip Erdoğan yazan iki paramotor, miting alanı üzerinde dolaşarak vatandaşlara karanfil attı. Miting alanı çevresinde özellikle Fethullan Gülen ve Gülen cemaatini hedef alan, "Ey Pensilvanya, Karadeniz kabardığında kurtaramaz seni ne İsrail ne Amerika", "Pensilvanya'da Toksun, Mavi Marmara'da yoksun, tek ceketle İsrail'e dostsun" yazılı dev pankartlar dikkat çekti. Miting öncesinde Başbakan'ın damadı Berat Albayrak ve dünürü Sadık Albayrak sahneye çıkarak miting alanını inceledi.

Başbakan'ın sahneye Trabzonspor atkısı ile çıkması dikkat çekti. Mitingin sonunda Erdoğan, boynundaki atkıyı korumasıyla bir partiliye gönderdi. Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan sahneye çıktığında çalan Dombıra şarkısının sözlerini bir grup işitme engelli öğrenci işitme engeliler için işaret diliyle çevirdi. Güneşin tam sahneye vurması nedeniyle sıcaktan etkilenen Erdoğan, mitingin 5'inci dakikasında partililerden müsaade isteyerek ceketini çıkardı.

Erdoğan, sık sık yerel şiveyle 'bir dur da, bi dinleyun uşaklar da' kelimelerini kullandı. Bu arada 22 Aralık'ta Erdoğan'ı üzerlerine giydikleri beyaz kefenlerle Trabzon Havalimanı'ndan uğurlayarak tartışma yaratan Çarşıbaşı Gençlik Kolları üyeleri, bu kez de Çanakkale savaşında giyilen üniformalarla alana geldi.

Gençlerin elindeki pankartın bir tarafında Kurtuluş Savaşı'nda çekilen bazı kareler ve "Bu vatan böyle kurtarıldı", diğer tarafında ise Gezi Parkı olaylarında çekilen ve "Böyle kaybedilmeyecek" yazıları dikkat çekti. Mitingin sonunda eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da sahneye davet edildi, diğer başkan adayları ve milletvekilleriyle halkı selamladı. Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, mitingin sonunda partililere Trabzonspor kaşkolu ve karanfil attı.



Yorumlar (0)
15
açık
Günün Anketi Tümü
En Çok Sevdiğiniz Renk Hangisi?
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:18
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 30 81
2. Fenerbahçe 30 79
3. Trabzonspor 30 49
4. Beşiktaş 30 46
5. Kasımpasa 30 43
6. Başakşehir 30 42
7. Rizespor 30 42
8. Antalyaspor 30 41
9. A.Demirspor 30 39
10. Alanyaspor 30 39
11. Sivasspor 30 38
12. Samsunspor 30 36
13. Kayserispor 30 36
14. Ankaragücü 30 33
15. Hatayspor 30 33
16. Konyaspor 30 33
17. Gaziantep FK 30 31
18. Karagümrük 30 30
19. Pendikspor 30 29
20. İstanbulspor 30 13
Takımlar O P
1. Eyüpspor 27 64
2. Göztepe 27 56
3. Sakaryaspor 27 47
4. Ahlatçı Çorum FK 27 45
5. Kocaelispor 27 45
6. Bodrumspor 27 44
7. Boluspor 27 43
8. Bandırmaspor 27 41
9. Gençlerbirliği 27 40
10. Erzurumspor 27 37
11. Ümraniye 27 33
12. Keçiörengücü 27 32
13. Manisa FK 27 31
14. Şanlıurfaspor 27 27
15. Tuzlaspor 27 27
16. Adanaspor 27 27
17. Altay 27 15
18. Giresunspor 27 7
Takımlar O P
1. Arsenal 28 64
2. Liverpool 28 64
3. M.City 28 63
4. Aston Villa 29 56
5. Tottenham 28 53
6. M. United 28 47
7. West Ham United 29 44
8. Brighton 28 42
9. Wolves 28 41
10. Newcastle 28 40
11. Chelsea 27 39
12. Fulham 29 38
13. Bournemouth 28 35
14. Crystal Palace 28 29
15. Brentford 29 26
16. Everton 28 25
17. Luton Town 29 22
18. Nottingham Forest 29 21
19. Burnley 29 17
20. Sheffield United 28 14
Takımlar O P
1. Real Madrid 29 72
2. Barcelona 29 64
3. Girona 29 62
4. Athletic Bilbao 29 56
5. Atletico Madrid 29 55
6. Real Sociedad 29 46
7. Real Betis 29 42
8. Valencia 28 40
9. Villarreal 29 38
10. Getafe 29 38
11. Las Palmas 29 37
12. Osasuna 29 36
13. Deportivo Alaves 29 32
14. Mallorca 29 30
15. Rayo Vallecano 29 29
16. Sevilla 29 28
17. Celta Vigo 29 27
18. Cadiz 29 22
19. Granada 28 14
20. Almeria 29 13