Evde Kulak kiri nasıl temizlenir

Sağlık 26.12.2015, 15:50
Evde Kulak kiri nasıl temizlenir
2/4

Kulaklar neden tıkanır?

En yaygın nedenlerden biri solunum yolları iltihabı ile bağlantılıdır. Bu durum sinüzit veya soğuk algınlığı sırasında üst-solunum yolunda oluşur. Geniz yolu ve kulak içi arasındaki bağlantıda mukus birikimi kulakların tıkanmasına sebep olur.

İkinci neden kulak kiri birikmesidir. Özellikle yoğun tıkanma çeşitli araçlar ile uzman birisi tarafından temizlenebilir. Daha önce belirttiğimiz gibi suyla temas da kulakların tıkanmasına neden olabilir. Bu yüzden yüzücüler kulak tıkacı kullanmadıkları zaman kulak içi kanallarında biriken su yüzünden bir çok problem yaşamaktadır. Bu durum insanların havuz, deniz veya derelerde yüzerken vücuda girebilecek suya (ve diğer organizmalara) dikkat etmedikleri için yaz aylarında kulaklarının tıkanmasına sebep olur.

Eğer alışkın olduğunuzdan daha yüksek bir yere çıkarsanız kulaklarınız kolayca tıkanabilir. Bu yüzden uçakla seyahat eden bir insan özellikle kalkış sırasında kulakta rahatsızlık yaşayabilir. Bu durum ayrıca deniz seviyesinden bir kaç metre veya kilometre yukarıya doğru çıkılırken yaşanabilir.