Piramit Haber

Zeytin Festivali'nde 15 yamaç paraşütçüsü aynı anda uçuş yapacak

Yerel

Hatay'ın Erzin ilçesine bağlı Gökdere köyünde 6–7 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 3. Zeytin ve Zeytinyağı Festivali'nde yamaç paraşütçüleri gösteri uçuşu yapacak. 'Köyümüzde Festival Var' sloganıyla bu yıl üçüncüsü...

Hatay'ın Erzin ilçesine bağlı Gökdere köyünde 6–7 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 3. Zeytin ve Zeytinyağı Festivali'nde yamaç paraşütçüleri gösteri uçuşu yapacak. 'Köyümüzde Festival Var' sloganıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenecek festivalde; Hatay, Osmaniye ve İskenderun’dan gelecek 15 yamaç paraşütçüsü 500 metre yükseklikten atlayacak.

İki yıl önce Erzin Kaymakamlığı, Erzin Belediyesi ve tiyatro sanatçısı Aziz Öktem önderliğinde, Gökdere köyünde yetişen ve lezzetiyle ün yapan zeytini ülke genelinde tanıtmak için düzenlenen festivalin üçüncüsü 6–7 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Festivalin sloganı olan 'Köyümüzde Festival Var' ifadelerinin birlik ve beraberliği yansıttığını ifade eden Erzin Kaymakamı İskender Yönden, gerçekleşecek festivalin zeytinin tanıtımı açısından büyük getirilerinin olacağını söyledi.

Geleneksel hale dönüştürülen festivalin bölgenin en önemli geçim kaynağı olan zeytinin tanıtımında büyük rol oynamaya başladığını belirten Yönden, ''Bölgenin en lezzetli zeytini Gökdere köyümüzde mevcut. Köylülerle iş birliği içerisinde bölgenin geçim kaynaklarının başında gelen zeytini tüm ülkeye tanıtacağız. Her zaman köylümüzle el birliği içinde olacağız. Bu cumartesi düzenleyeceğimiz festival, Hatay'da eşi benzerine rastlanmamış bir festival olacak. Bu festival bölge ekonomimize ciddi Dinamobet oranlarda katkı sağlayacak.'' dedi.

Üreticinin uzun yıllar bakımını yaptığı zeytinin zamanla marka haline dönüştürülmesi gerektiğini vurgulayan Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek ise ''Bölgemizde yetişen zeytin, Hatay'da ve tüm Türkiye'de eşi benzeri bulunmayan en lezzetli üründür. Gökdere zeytininin tanıtımı sadece festivalle kalmamalı, bölgenin en lezzetli zeytini zaman içerisinde marka haline dönüştürülmeli.'' şeklinde konuştu.

"Köyümüzün en önemli üretim ürünlerinden olan zeytin ve zeytinyağını gerek ülke genelinde, gerekse uluslararası boyutta tanıtmayı amaçlıyoruz." diyen Festival Komitesi Başkanı Aziz Öktem ise ''Festival yapma fikrini öne atan gençlerden aldığımız güçle bu yıl festivalimizin üçüncüsünü yapmaya karar verdik. Köyümüzün en önemli üretim ürünlerinden olan zeytin ve zeytinyağını gerek ülke genelinde, gerekse uluslararası boyutta tanıtmayı amaçlıyoruz. Çankaya Üniversitesi Halk Dansları Topluluğu, Bartın Belediyesi Dans Topluluğu, Mamak Belediyesi Dans Topluluğu ve birçok ses sanatçısının festivalimizde sahne alacaktır.'' diye konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.