Piramit Haber

Yörükleri büyük heyecan sardı!

Yerel

MUĞLA Büyükşehir Belediyesi ile Yörük Obaları Derneği işbirliğinde yedincisi gerçekleştirilecek 'Yörük Türkmen Kültür Şenliği' öncesi, büyük heyecan yaşanıyor.

Binlerce yörüğün katılımıyla karnaval havasına dönüşeceği beklenen şenliğe, Van'ın Erciş, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye, Kars, Konya, Hatay, Antalya, İzmir, Ankara Türk Boyları Konfederasyonu ile Isparta Toroslar Türkmen Federasyonu'ndan katılım olacağı belirtildi.

Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan, amaçlarının Yörük-Türkmen kültürünün yaşatılması ve geleneklerin gelecek kuşaklara aktarılması olduğunu söyledi.

Yörüklüğün etnik bir olgu olmayıp, geleneksel bir meslek olduğunu vurgulayan Akcan, "Kendi yaşam tarzı ve kültürünü oluşturması bakımından yörüklük, toplumsal bir olgu ve kültür olarak farklı bir hayat tarzı oluşturmuştur. Yörüklük milli bünyemizde, kültürümüzde önemli bir yer işgal etmektedir" dedi.

Yılanlı Yaylası'nda 1 Haziran tarihinde yapılacak olan şenlikte, Türk Halk Müziği sanatçıları Makbule Kaya ile Tahsin Usta'nın da konser vereceği belirtildi. Ayrıca düzenlenen oyunla yörük göçünün canlandırılacağı ifade edildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.