Piramit Haber

Yeni Çiftlik Bulvarı yıl sonuna kadar tamamlanacak

Yerel

Başkent trafiğini rahatlatacak Yeni Çiftlik Bulvarı’nın çalışmaları devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi, yıl sonuna kadar Yeni Çiftlik Bulvarı'nı tamamlamayı hedefliyor. Başkent’in batı koridorundaki trafik yüküne nefes aldıracak,...

Başkent trafiğini rahatlatacak Yeni Çiftlik Bulvarı’nın çalışmaları devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi, yıl sonuna kadar Yeni Çiftlik Bulvarı'nı tamamlamayı hedefliyor.

Başkent’in batı koridorundaki trafik yüküne nefes aldıracak, merkezden Etimesgut’a kadar uzanan 15 kilometrelik Yeni Çiftlik Bulvarı’ndaki çalışmaların gece gündüz devam ettiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, trafikte yeni can damarı olacak yolun yıl sonuna kadar hizmete girmesini hedeflediklerini söyledi. Celal Bayar Bulvarı’ndan başlayan ve Etimesgut’taki Hava Hastanesi’ne kadar uzanan 15 kilometrelik 4 gidiş - 4 geliş toplam 8 şeritli bulvar, üzerindeki 5 büyük geçit, iki adet dev viyadük ve bazı yolların genişletilmiş haliyle Ankara trafiğine rahat bir nefes aldıracak. İstanbul Yolu ile Eskişehir Yolu ortasında uzanan yüzde 60’ı tamamlanan yol, bağlantı geçitleriyle birlikte hem Ümitköy, Çayyolu, Konutkent ve Bilkent ile Sincan, Fatih, Etimesgut, Eryaman ve Batıkent’in birbirleriyle bağlantısını sağlayacak hem de tüm bu semtlerin şehir merkezine ulaşımlarını daha hızlı, konforlu ve güvenli kılacak. Çalışmaların tamamlanmasıyla Başkent’in 2 büyük arteri İstanbul ve Eskişehir yolları trafiğinde yüzde 30’lara varan bir rahatlama Kaçak İddaa sağlanacak.

Başkent trafiğinin yeni can damarı bulvarın zorlu ve hızlı çalışmalarına ilişkin bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Bu bulvarımızı, yeni başladığımız Fatih Sultan Mehmet Viyadüğü hariç, inşallah Aralık ayının sonuna kadar yetiştirmeyi planlıyoruz. Yolun hizmete açılmasıyla Batı koridorundaki trafik büyük ölçüde rahatlayacak.” dedi. Çalışmaların yüzde 60 dolaylarında tamamlandığını kaydeden Başkan Gökçek, Celal Bayar Bulvarı ile yeni yapılan AOÇ Köprüsü arasındaki bölümü önümüzdeki ayın sonuna kadar hizmete açmayı planladıklarını söyledi.

Bulvar üzerinde yapılan ve 'sanat yapısı' olarak adlandırılan üst geçit köprülerinin 'TİGEM Köprüsü' hariç hepsinin tamamlandığını kaydeden Başkan Melih Gökçek, “Orası da biterse sanat yapısı manasında hiçbir eksiğimiz kalmayacak.” diye konuştu. Yeni Çiftlik Bulvarı’nın Marşandiz Köprüsü’nün öncesi ve sonrasında kalan bölümlerinde 2 adet 'U' geçit çalışması yaptıklarını ve bunların 2 ay sonra tamamlanacağı müjdesini veren Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, “Tüm bunlar tamamlandığında geriye sadece yol açımı kalıyor. Bu da işin kolay kısmı. Özellikle Marşandiz Köprüsü ile Zırhlı Birlikler arasında gece-gündüz süren bir çalışmamız var. Bu iki bölüm arasını yıl sonuna kadar birbirine bağlamayı hedefliyoruz.” açıklamasını yaptı. Başkan Gökçek, Başkent trafiğine nefes aldıracak yol için 200 kişilik personel, 100’e yakın kamyon ve 50’yi aşkın iş makinesiyle gece-gündüz çalıştıklarını ve yıl sonunda bu yolun Başkentlilerin hizmetinde olması için yoğun bir çaba gösterildiğini sözlerine ekledi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.