Piramit Haber

Yangında evleri yanan köylülerin bütün ihtiyaçları karşılanacak

Yerel

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Göynük'ün Aşağıkınık köyünde çıkan yangında evleri ve hayvan barınakları yanan vatandaşların bütün ihtiyaçlarının karşılanacağını söyledi.         İbrahim...

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Göynük'ün Aşağıkınık köyünde çıkan yangında evleri ve hayvan barınakları yanan vatandaşların bütün ihtiyaçlarının karşılanacağını söyledi.

İbrahim Özçimen, çıkan yangında, 15 ev, bir köy konağı, 7 ahır, 15 samanlık ile 12 buğday ambarının kullanılamaz hale geldiği Aşağıkınık köyünü ziyaret ederek, yangından zarar gören köylülere moral verdi. İnceleme gezisine Göynük Kaymakamı Haluk Çakmak, Belediye Başkanı Kemal Kazan ve Kızılay Bolu Şube Başkanı Hüseyin İka ve şube müdürleri de katıldı.

Yetkililerden yangın hakkında bilgi alan Özçimen, köy meydanında yangından zarar gören vatandaşların sorunlarını dinledi. Özçimen, "Öncelikli olarak evleri yanan vatandaşların barınma ihtiyaçlarını karşılayacağız ve yapılması gereken ne ise yapılacaktır." dedi.


Evleri yanan Venüsbet yaklaşık 40 kişinin komşularının evinde barındığını, 930 küçükbaş, 109 büyükbaş hayvanın barınaklarının kullanılamayacak durumda olduğunun tespit edildiğini kaydeden Özçimen, öncelikli olarak evleri yanan vatandaşların barınma ihtiyaçlarının karşılanması için çalışma başlattıklarını söyledi. Özçimen, ahır ve ambarların yanması sonucu hayvanların yiyecek ve barınma ihtiyacı olduğunu bunu bunu gidermek için de çalışılacaklarını dile getirdi.

Özçimen, "Yangında 200 ton arpa ve buğday zayi olmuş. Hayvanların yiyecek ve korunma ihtiyacının karşılanması için komşu köylerden saman yardımı yapan vatandaşlar var. Bunlar yeterli olmayacaktır. Bunun için de köy adına kaymakamlık, belediye ve sivil toplum kuruluşları tarafından yardım kampanyaları başlatıldı. Devletin de her kademesi sosyal yardımlaşmadan özel idareye kadar her birimi yardıma hazır." dedi.

Yangının ardından bölgeye gelen Kızılay ekiplerince ailelerin ihtiyaçlarının karşılandığını belirten Özçimen, "Yangından zarar görenler 35 battaniye, 30 yatak, 20 ailenin bir aylık gıda ihtiyacını karşılayacak gıda paketleri ve 10 mutfak seti verildi." diye konuştu.

Vali Özçimen ve beraberindekiler yanan alanda inceleme yaptıktan sonra köyden ayrıldı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.