Piramit Haber

Veteriner kliniğini gezen minikler tedavisi süren hayvanları sevdi

Yerel

Dünya Hayvanları Korumu Günü etkinlikleri çerçevesinde Sakaryalı minik öğrenciler, veteriner kliniğini gezdi. Klinikte tedavisi süren hayvanları seven miniklerden bazıları, veteriner olarak hayvanlara yardım etmek istediklerini dile getirdi....

Dünya Hayvanları Korumu Günü etkinlikleri çerçevesinde Sakaryalı minik öğrenciler, veteriner kliniğini gezdi. Klinikte tedavisi süren hayvanları seven miniklerden bazıları, veteriner olarak hayvanlara yardım etmek istediklerini dile getirdi.

Arifiye ilçesinde bulunan Üzeyir Garih Dostluk İlköğretim Okulu birinci sınıf öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde ilçedeki bir veteriner kliniğini ziyaret etti. Ziyarette hasta ve yaralı hayvanların nasıl tedavi edildiğini gören öğrencilere ayrıca Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız ve Efsanebahis diğer veteriner hekimler tarafından hayvan hakları konusunda bilgi verildi. Hayvanlar ve veterinerlik mesleği ile ilgili merak ettiklerini soran öğrenciler, klinikte tedavileri süren hayvanlara da yakın ilgi gösterdi.

Öğrencilerin ziyaretinin hem veterinerlik mesleği hem de hayvanlarla ilgili bilgi sahibi olmaları bakımından çok önemli olduğunu belirten Mustafa Yıldız, "Bu bir nevi uygulamalı eğitim. Kliniğe gelen bazı çocuklar veteriner hekim olarak hayvanlara yardım etmeyi istediklerini belirti. Bu yaşlarda hayvan sevgisini çocuklara aşılamak çok önemli." diye konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.