Piramit Haber

Vadi kaymakamları Suşehri'nde buluştu

Yerel

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın başlattığı 'Ceviz, Badem ve Bal Ormanları Kurma Projesi'nden yararlanmak isteyen vadi kaymakamları, Suşehri Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda bir araya geldi

Suşehri kaymakamı Mehmet Demiral, ''Orman ve Su işleri Bakanlığı tarafından 2012 yılında başlatılan ‘Ceviz, Badem ve Bal Ormanları Kurma Projesi, vadide bulunan ilçelere büyük katkı sağlayıp, vadinin kaderini etkileyecek. Hükümetimiz tarafından başlatılan bu proje, vadimiz açısından çok önemli. Vadimizden göç var, köylerimiz boşaldı. Bu gibi projelerle köylülerimizin ekonomik gelirini artırmayı düşünüyoruz." diye konuştu.

Tespit edilecek bölgelerin köylülere tahsis Pulibet edileceğini kaydeden Demiral, bu alanlarda köylülerin, ürünlerin yetiştirme, toplama ve satış işlerini yapacağını anlattı. Kaymakam Demiral, "Köylülerimizin bu konuda bize destek olmaları gerekmektedir. Uygun arazileri tespit ederek köylerdeki göçü engelleyip, köylülerin daha çok ekonomik gelir elde etmelerini planlıyoruz. Kalkınacaksak, bölgesel olarak kalkınmalıyız. Koyulhisar Orman İşletme Müdürlüğü'nün projeyle ilgili tespit çalışmaları yapacağız." dedi.

Toplantıya Koyulhisar Kaymakamı Şenol Turan, Akıncılar Kaymakamı Mehmet Fatih Yakınoğlu, ve Gölova Kaymakamı Ömer Faruk Fidan, Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel ve diğer yetkililer de katıldı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.