Piramit Haber

Üniversitede gerçeğini aratmayan yangın tatbikatı

Yerel

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde yapılan yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı.         Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde afet planı çerçevesinde Başhekimlik,...

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde yapılan yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde afet planı çerçevesinde Başhekimlik, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Sivas Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği tatbikat nefesleri kesti.

Başhekimlik önünde yangın sirenlerinin çalmasıyla başlayan tatbikat, çalışanların hızla dışarı çıkarılmasıyla sürdü. Bina yanında çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ederken, yangından etkilenenler İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri tarafından dışarı çıkarıldıktan sonra 112 Acil Servis ekipleri ile bina bahçesinde kurulan acil servise nakledildi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri, içeride kalan hastaları halatlarla aşağı indirdi. Bazı hastalar da ekipler tarafından açılan atlama yatağı ile tahliye edildi. Ekipler bir de gösteri yaptı. Halatla binadan Romabet inen ekipler, Türk bayrağı açtı. Çok kısa bir sürede gerçekleşen tatbikat için görevli personele kask ve telsiz dağıtıldı.

Başhekim Prof. Dr. Ferhan Candan, tatbikat sonrası yaptığı açıklamada, "Afetlerde ne gibi tedbirleri önceden alabiliriz? Bir afet olduğunda ne gibi çalışmalar yapmamız gerekiyor? Bu bağlamda yaptığımız yangın tatbikatı ile ilgili çalışmada İl Afet Müdürlüğü ve İtfaiye Müdürlüğü birlikte güzel bir operasyon gerçekleştirdi. Gerçeğe yakın bir tatbikat oldu. Bu bağlamda kendimizi olası bir yangın durumunda test etmek durumunda kaldık. Bir miktar eksiklerimiz var ama hazır olduğumuzu gördüm.” dedi.

Sivas Afet ve Acil Durum Müdürü Nazif Ekinci ve İtfaiye Müdürü İbrahim Alaçam da afetlerin her an olabileceğine dikkat çekerek, bu tür tatbikatların kurumlar arasındaki iş birliği ve kendi personellerin hareket kabiliyetlerini görmeleri açısından çok önemli olduğunu ve tatbikatların devam edeceğini dile getirdi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.