Piramit Haber

Turistler, soğuk suda kalarak rafting ve kanoya hazırlanıyor

Yerel

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Beşkonak Köprülü Kanyon'a, kano ve rafting yapmaya gelen Avrupalı ve Rus turistler, su sporu yapmadan önce 5 dakika soğuk suda kalıyor. Turistler, Köprülü Kanyon'da akan suyun soğuk olması sebebiyle...

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Beşkonak Köprülü Kanyon'a, kano ve rafting yapmaya gelen Avrupalı ve Rus turistler, su sporu yapmadan önce 5 dakika soğuk suda kalıyor. Turistler, Köprülü Kanyon'da akan suyun soğuk olması sebebiyle kano ve rafting yapmaya saat 11.00'den sonra başlıyor.

Beşkonak Karabük Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Refik Armağan, bölgeye kano ve rafting yapmaya gelen turistleri su sporu yaptırmadan önce, su soğukluğuna vücudun alışması için tarihi Oluk Köprü ve Büğrüm Köprü altından akan soğuk sudan geçirdiklerini söyledi. Avrupa, İskandinav ve Rus turistlerin, Oluk ve Büğrüm Marsbahis Köprü'den akan suda en fazla 5 dakika durabildiklerini belirten Armağan, 5 dakika üzerinde duran turistlere ise ödül verdiklerini kaydetti. Armağan, "Bölgemizdeki Köprülü Kanyon su sporları parkurundan akan su çok soğuk. Su soğuk olduğu için kano ve rafting sporuna saat 11.00'den sonra başlıyoruz. Saat 13.00'de güneşin etkisiyle su soğukluğu kırılmaya başlıyor. Biz de raftingciler olarak turistlerin su soğukluğuna vücutlarının alışması için soğuk sudan geçiriyoruz." diye konuştu.

Beşkonak'a rafting yağmaya gelen Rus bankacı, rafting öncesi tarihi köprü altında akan suda en fazla 3 dakika durabildiğini, üşüyünce sudan hemen çıktığını söyledi. Norveçli doktor Ghita Petra Olsen de kano öncesi su parkurundaki suya girdiğini, su çok soğuk olduğu için 2 dakika içinde çıktığını kaydetti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.