Piramit Haber

Turhal yeni şehir mezarlığı, arazi parselizasyonundan sonra açılacak

Yerel

Tokat Turhal Belediyesi tarafından Boyacılar Mahallesi Kışla mevkiine yaptırılan yeni şehir mezarlığı, arazi parselizasyonundan sonra açılacak.    Belediye yetkilileri, şehir mezarlığına giden cadde ve sokakların yol ve...

Tokat Turhal Belediyesi tarafından Boyacılar Mahallesi Kışla mevkiine yaptırılan yeni şehir mezarlığı, arazi parselizasyonundan sonra açılacak.

Belediye yetkilileri, şehir mezarlığına giden cadde ve sokakların yol ve kaldırım çalışmalarının aralıksız olarak devam ettiğini ve sonlara gelindiği belirtti. Şehir mezarlığında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Ali Gözen, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Şehir mezarlığına giden yol ve kaldırımlarda devam eden parke döşeme çalışmalarında sona gelindiğini kaydeden Başkan Ali Gözen, en kısa zamanda mezarlığın halkın hizmetine açılacağını söyledi.

Başkan Gözen, "Yakın zamanda parselizasyon çalışmalarının tamamlanması Trbet ile birlikte aile mezarlığı olarak ayrılan kısımda tahsisler yapılacak. Bundan sonra cenazelerimizi daha sistemli, planlı ve düzenli bir şekilde buraya defnedebileceğiz. Bildiğiniz gibi şehir içerisinde kalan diğer mezarlıklarda adeta üst üste defin yapılmakta. Çalışmalarımızı yürüttüğümüz bu bölgede yeni sistemle birlikte hem cenazelerimize hem de halkımıza saygıdan dolayı böyle bir çalışmaya giriştik. Bu alanda ayrıca aile mezarlığı da olacak. Aile mezarlığından almak isteyenlere ada ve parsellerde yer verilecek. Yine burada bir de şehit mezarlığı uygulaması yapacağız. 220 dönüm alan üzerine kurulan şehir mezarlığımızda ilk etapta 2 bin adet mezarlık yeri hazırlandı. Fakat buraların yeterli olmadığı zaman bu alan içerisinde yeni mezarlık alanları da oluşturulabilecek. Bu vesile ile halkımıza daha sağlıklı ve uzun ömürlü bir yaşam diliyorum.” şeklinde konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.