Piramit Haber

TÜMSİAD Başkanlar Kurulu toplantısı yapıldı

Yerel

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (TÜMSİAD) Van'da yapılan 17. Başkanlar Kurulu toplantısına TÜMSİAD Bursa Şubesi Başkanı Cemal Balabanoğlu ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Balabanoğlu, toplantının çok verimli geçtiğini,...

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (TÜMSİAD) Van'da yapılan 17. Başkanlar Kurulu toplantısına TÜMSİAD Bursa Şubesi Başkanı Cemal Balabanoğlu ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.
Balabanoğlu, toplantının çok verimli geçtiğini, TÜMSİAD'ın 2013 yılı hedefleriyle yapılacak olan faaliyetler ve gelecek yıl gerçekleşecek olan genel kurul hakkında değerlendirmelerde bulunulduğunu ifade etti.
Toplantı münasebetiyle geçen yıl yaşanan deprem sonrasındaki Van'ın son durumunu inceleme fırsatı da bulduklarını anlatan Balabanoğlu, Betlike şunları kaydetti:
''Deprem sonrasındaki bazı sıkıntıların devam ettiğini gözlemledik. Bunların başında Van'a özel sektör tarafından yeni yatırımların yapılması geliyor. Yeni Teşvik Sistemi'nde 6. bölge durumunda olan Van'da yatırım yapmamak için hiç bir neden yok. Bölgede, devletimizin eliyle yapılan yeni inşaatlar hızla yükseliyor. Bizlerden sanayi ve ticaret konusunda yardım bekliyorlar. Van ve çevresi şu anda teşvikli yatırımlarda en çok desteklenen bölge konumunda. Ayrıca istihdam ve vergi avantajları da sağlanıyor.''
Balabanoğlu, Van'daki temasları sırasında 19. Van-Asya İpek Yolu Sanayi ve Ticaret Fuarı'nda da incelemelerde bulunduklarını sözlerine ekledi.

Muhabir: Cem Şan
Yayıncı: Haluk Yüksel
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.