Piramit Haber

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Zile’yi ziyaret etti

Yerel

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, İl Emniyet Müdürü Osman Balcı ile birlikte Zile'yi ziyaret etti.     Zile Hükümet Konağı önünde Kaymakam Nuri Özder, Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Güzel...

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, İl Emniyet Müdürü Osman Balcı ile birlikte Zile'yi ziyaret etti.

Zile Hükümet Konağı önünde Kaymakam Nuri Özder, Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Güzel ve ilçe protokolü tarafından karşılanan Vali Mustafa Taşkesen, kaymakam Özder'den ilçe hakkında bilgi aldı.

Vali Taşkesen, "Çocukluğumdan beri merak ettiğim bir ilçedeyim. Komşularımızdan dolayı Zile’yi hep merak ederdim. 40 senedir merak ettiğim, bir yerde bulunmaktan dolayı çok mutlu oldum. Zile inşallah belediye başkanımızın da ifade ettiği gibi Safranbolu, Beypazarı örneklerinde olduğu gibi oradaki tecrübelerden de yaralanarak bu birlik ve beraberliği muhafaza ettiği sürece onlardan daha ileriye gideceğinden eminim. İnşallah bu başlanmış olunan bu yapıyı bizim zamanımızda bitirmenin mutluluğunu yaşayacağız. Eskileri korumazsak tarihimizi bilmezsek geleceğimize de emin adımlarla bakamayız geçmişini bilmeyen geleceğini de kaybetmiş demektir. Çok şükür ki Zileli hemşerilerimiz birlik beraberlik içerisinde bu kültürel yapıyı kültürü ve yapısıyla birlikte büyük oranda korumuşlar." şeklinde konuştu.

Daha sonra Belediye Başkanı Lütfi Limanbet Vidinel’i de ziyaret eden Vali Taşkesen’e, belediye çalışmaları hakkında bilgilendirildi. Başkan Vidinel, "Zilemiz 3 bin 600 tarihi Türk evi ile bir Osmanlı kenti. Kültür Bakanlığımızın destekleriyle koruma amaçlı imar planı yaptırıyoruz. İnşallah sokak sağlıklaştırmasına geçtiğimizde arzuladığımız Zile’nin temellerini atmış olacağız. Oluşturduğumuz bu vizyona halkımızın da büyük bir katkısı var. Şehrimizde restorasyonlar başladı. Gelecekte bir Beypazarı, Safranbolu’dan sonra üçüncü bir marka şehir olacağız." dedi.

Vali Taşkesen, daha sonra Zile Ticaret ve Sanayi Odası'nı (TSO) ziyaret ederek Oda Başkanı Hüseyin Berberoğlu’ndan bilgi aldı.

Taşkesen ve beraberindeki heyet daha sonra sırasıyla tarihi Zile Kalesi, restorasyon çalışmaları tamamlanan Gaydaroğlu Konağı, Amasya Caddesi üzerinde bulunan tarihi mekanları gezerek bilgi aldı. Mustafa Taşkesen, inşaat çalışması devam eden Zile Organize Sanayi Bölgesi'ne de giderek çalışmalar hakkında da bilgi aldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.