Piramit Haber

Tirilye Belediye Başkanı Turan Açıklaması

Yerel

Mudanya ilçesine bağlı Tirilye Beldesi Belediye Başkanı Ali Turan, "Tirilye'yle alakası olmayan, Tirilye'de yaşamasını beceremeyen ve beldemizin kültürünü, tarihini, turizm değerlerini bilmeyenler, kendi egolarını tatmin etmek adına açtıkları"...

Mudanya ilçesine bağlı Tirilye Beldesi Belediye Başkanı Ali Turan, ''Tirilye'yle alakası olmayan, Tirilye'de yaşamasını beceremeyen ve beldemizin kültürünü, tarihini, turizm değerlerini bilmeyenler, kendi egolarını tatmin etmek adına açtıkları davalarda başarılı oldular, ancak Tirilye halkına büyük kötülük yaptıklarının farkında değiller, bu kötülüğü yapanlar güzel beldemizin kaderiyle oynadılar'' dedi.
Ali Turan, yaptığı açıklamada, belde sahilinde turizme hizmet eden çay bahçeleri ve restoranların, 1989'dan bu yana yapıldığını, bu işletmelere belediye olarak tadilat izni verdiklerini hatırlattı.
Evinin önü kapandığı gerekçesiyle bir vatandaşın İdare Mahkemesi'ne gittiğini anlatan Turan, şöyle konuştu:
''Orada davayı biz kazandık, oradan Bölge İdare'ye gitti, yine biz kazandık, usanmadan devam ettiler ve Danıştay'a gittiler. Danıştay oy birliğiyle Bursa mahkemelerinin kararlarını reddetti, kararı verdi ve 1 değil 5 işletmenin yıkılmasına hükmetti. Kültür ve Turizm Bakanlığı da konuyu üst mahkemeye taşıdı, üst mahkemede, Kültür ve Turizm Bakanlığı davayı kaybetti ve sonuç olarak gidilecek başka makam olmadığından yasa gereği devletin hüküm ve tasarrufu altında olan bu dolgu alanlarının kamuya açık olması gereği bunların kaldırılıp işletme ruhsatlarının iptal edilmesi gündeme geldi. Tabii bu kanun ve kararı uygulamamak, belediye başkanı ve encümenini hapisle yargılayacak kadar ağır hükümleri vardır, biz de bu konuda vatandaşları üzmeden Kaymakamlık yoluyla tebligatlarını yaptık ve bu merci buraların 15 gün içerisinde boşaltılmasını isteyip belediyemize teslim edecek. Tirilye için bu kötü bir uygulama olacak, çünkü gelenlerin ağırlandığı, beldemizde çay içip, balık yemeğe gelenlerin mağdur edildiği bir ortam ortaya çıkacak, bu yalnız bizde değil, tüm Türkiye'deki sahil kasabalarında bu tür yapılar mevcuttur, şikayet olmayıp bu iş mahkemeye taşınmasaydı işletmeler faaliyetlerine devam edecekler ve sorun yaşanmayacaktı.''
Turan, beldenin kaderiyle oynandığını ifade ederek, ''Tirilye'yle alakası olmayan, Tirilye'de yaşamasını beceremeyen ve beldemizin kültürünü, tarihini, turizm değerlerini bilmeyenler, kendi egolarını tatmin etmek adına açtıkları davalarda başarılı oldular, ancak Tirilye halkına büyük kötülük yaptıklarının farkında değiller, bu kötülüğü yapanlar güzel beldemizin kaderiyle oynadılar'' dedi.

Muhabir: Ömer Bilik
Yayıncı: Haluk Yüksel
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.