Piramit Haber

Tarihi taş bloklar vinç yardımıyla yerlerinden kaldırıldı

Yerel

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Gülüç beldesindeki heyelan alanındaki temizleme çalışmaları sürüyor. Sit alanı içerisinde bulunan tarihi beton bloklar ise vinç yardımı ile yerinden alındı.         Gülüç...

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Gülüç beldesindeki heyelan alanındaki temizleme çalışmaları sürüyor. Sit alanı içerisinde bulunan tarihi beton bloklar ise vinç yardımı ile yerinden alındı.

Gülüç beldesinde son yaşanan heyelan olayından sonra yetkililer, bölgede inceleme yaptı. Sit alanını içerisinde MÖ 2000 yılına ait beton bloklara rastlandı. Yapılan görüşmeler sonrasında beton blokların kaldırılmasına ve heyelan temizleme çalışmasının ardından aynı şekilde bulunduğu bölgeye konulmasına karar verildi. Numaralandırılan bloklar bu gün vinç yardımı ile bulundukları yerden kaldırıldı.

Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, çalışmalar hakkında ayrıntılı Romabet bilgiler verdi. Çalışmalarda en önemli konunun tarihi eserlerin olduğunu dikkat çeken Başkan Güngör, bölgenin turizme açık bir yer olacağını da ifade etti.

Başkan Güngör, şöyle konuştu: “Bekyeri Mahallesi'nde meydana gelen heyelan kaldırılıyor. Bilindiği gibi üç hafta oldu. Üç haftadır çalışmalar yapılıyor. İş makineleri ve kamyonlar heyelan alanını tepeden aşağıya doğru traşlamaya başladılar. Bizim için en önemlisi sit alanında bulunan tarihi eserlerdi. Bunlar MÖ 2000 yılına ait Roma devrinden kalma sütunlar. Bunlar fotoğraflandı, projesi çizildi. Biz bunları alıyoruz bir kenara koyacağız. Tekrara aynı şekilde bunları yerlerine yerleştireceğiz. Bu taşların her biri numaralandırılmış. Karışıklığa meydan vermeden bunları yine aynı düzende yerlerine koyacağız. Kültür Bakanlığının bir plaketi oraya asılacak ve turizme açık bir yer olacak.” diye konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.