Piramit Haber

Tarihi Hamza Bey Cami'sinin restorasyonu tamamlandı

Yerel

Tarihi Hamza Bey Cami'sinin ve çevresindeki türbelerin restorasyonunun tamamlandığı ve Kurban Bayramı'nın ilk gününde hizmete açılacağı bildirildi. Bursa Valisi Şahabettin Harput, restorasyonu tamamlanan tarihi Hamza Bey Cami'sinde incelemelerde...

Tarihi Hamza Bey Cami'sinin ve çevresindeki türbelerin restorasyonunun tamamlandığı ve Kurban Bayramı'nın ilk gününde hizmete açılacağı bildirildi.
Bursa Valisi Şahabettin Harput, restorasyonu tamamlanan tarihi Hamza Bey Cami'sinde incelemelerde bulundu.
Caminin imam ve müezzininden bilgiler alan Harput, inceleme sırasında yaptığı açıklamada, Hamza Bey Cami'sinin 1431-1440 yıllarında Fatih Sultan Mehmet'in komutanlarından Hamza Bey tarafından inşa edildiğini söyledi.
Yaklaşık 6 asırdır yaşayan caminin tamir ve bakıma ihtiyacı olduğunu belirten Harput, ''Buraya el atıldığında tamirat adı altında pek çok muhteşem güzelliklerin sıva altında, badana altında örtüldüğü, bazı güzelliklerin de kaybolduğu, yok edildiği görüldü'' dedi.
Restorasyon çalışmalarının yaklaşık 1 yılda ve 1 milyon liranın üzerinde bir harcama ile tamamlandığını dile getiren Harput, ''Yakında cami ve türbe, bütün asaletiyle, ihtişamıyla ve zarafetiyle hizmete sunulacak. Böylece, Hamza Bey ve burada yatan diğer büyük zatların ruhları da mesrur olacaktır. Zaman içerisinde yok olmaya, ya da kaybolmaya yüz tutan pek çok güzellikler yeniden ortaya çıkacaktır'' diye konuştu.

Muhabir: Büşra Nur Özcan
Yayıncı: İbrahim Uyar
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.