Piramit Haber

Tacikistan’daki Rus askeri üssünün görev süresi 30 yıl uzatıldı

Yerel

Rusya ile Tacikistan arasında 201’nolu Rus askeri üssünün görev süresinin 30 yıl daha uzatılmasına yönelik anlaşma imzalandı. Anlaşma, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Tacikistan’daki temasları kapsamında imzandı. Vladimir Putin...

Rusya ile Tacikistan arasında 201’nolu Rus askeri üssünün görev süresinin 30 yıl daha uzatılmasına yönelik anlaşma imzalandı. Anlaşma, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Tacikistan’daki temasları kapsamında imzandı.

Vladimir Putin ile Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman’ın hazır bulunduğu imza töreninde, Rusya Savunma Bakanı Anatoli Serdyukov ile Tacikistan Savunma Bakanı Şerali Hayrullayev arasında 201’nolu Rus askeri üssünün görev süresinin uzatılması ve statüsüne yönelik anlaşma parafe edildi. Yeni anlaşmanın geçerlilik süresi 30 yıl olacak. Üssün kullanım süresi 2042 yılında bitecek ve 5 yılda bir kez yenilenecek.
Rusya’nın askeri varlığı Tacikistan’da 2042 yılına kadar devam edecek. Supertotobet Rusya askeri üssünün görev süresinin uzatılmasına karşılık Tacikistan Silahlı Kuvvetlerinin modernizasyonuna üslenecek.

Tacikistan’daki Rus askeri üssü, Rusya’nın yurtdışındaki en büyük üssü olarak biliniyor. Askeri üste 7 bin asker görev yapıyor. Rus askeri üssü, Tacikistan’a 2004 yılında konuşlandırılmıştı. Rus asker üssünün Duşanbe, Kurgantepe ve Kulyab kentlerinde birimleri bulunuyor. İki ülke arasında askeri üssün görev süresinin uzatılmasına yönelik müzakereler 2008 yılından bu yana devam ediyordu. Eski Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev’in 2011 yılında Tacikistan’a yaptığı ziyarette, üssün bu ülkede bulunma süresini 49 yıl uzatılmasına yönelik sözde mutabakat sağlanmıştı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.