Piramit Haber

Şırnak'ta Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla seminer düzenlendi

Yerel

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla, Şırnak Orman ve Su İşleri Müdürlüğü tarafından bilinçlendirme semineri düzenlendi. İl Orman ve Su işleri Müdürü Orhan Kalay, doğayı birlikte paylaştığımız hayvanların, doğanın dengesinin...

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla, Şırnak Orman ve Su İşleri Müdürlüğü tarafından bilinçlendirme semineri düzenlendi.

İl Orman ve Su işleri Müdürü Orhan Kalay, doğayı birlikte paylaştığımız hayvanların, doğanın dengesinin korunmasında önemli bir yeri olduğunu ifade ederek, " Doğa, bütün hayvanların denge içinde yaşamasıyla güzelliğini her şeye rağmen devam ettirmektedir. İnsanların bilinçsizce müdahaleleri ile bazı hayvanların soylarının tükendiği ve bazılarının ise tükenmeye yüz tuttuğu izlenmektedir. Bu durum, hayvanların korunması için bazı ek tedbirlerin alınmasını zorunlu hale getirmektedir. Bu alanda gerçekleştirilen en önemli gelişme, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliğidir." dedi.

5199 Sayılı Kanunla bütün hayvanların Marsbahis yaşama haklarının güvence altına alındığını belirten Kalay: "Bu kanunla hayvanlara karşı her çeşit kötü muamele ve uygulamalar yasaklanmış ve kanuni müeyyidelere bağlanmıştır. Ayrıca, "il Hayvanları Koruma Kurulu" tarafından da sürecin takip edilmesi hüküm altına alınmıştır. 1931 yılında Dünya Hayvanları Koruma Federasyonu 4 Ekim tarihini, Hayvanları Koruma Günü ilan etmiş olup, gün dolayısıyla hafta boyunca ilimizdeki ilk ve ortaokullarda yeni nesillere hayvan sevgisi bilincini aşılamak amacıyla hayvan türleri, hayvanların korunması, hayvanların yaşamımızdaki rolü, doğal dengenin korunmasındaki önemi konularında eğitim çalışması yapılmaktadır. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde, doğayı bizimle paylaşan sevimli dostların yaşama haklarının güvence altına alınması ve mutluluklarının devamının sağlanması hususunda herkese sorumluluklar düşmektedir." diye konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.