Piramit Haber

Sarıkamış Sarı Koza'dan 100 çocuğa giyecek yardımı

Yerel

Sarıkamış Sarı Koza Girişimci Ev Hanımları Derneği, fakir ve yardıma muhtaç 100 çocuğa giyecek yardımında bulundu. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Sarıkamış Sarı Koza Girişimci Ev Hanımları Derneği, Sarıkamış ilçe merkezi ve köylerde...

Sarıkamış Sarı Koza Girişimci Ev Hanımları Derneği, fakir ve yardıma muhtaç 100 çocuğa giyecek yardımında bulundu.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Sarıkamış Sarı Koza Girişimci Ev Hanımları Derneği, Sarıkamış ilçe merkezi ve köylerde daha önce tespit edilen fakir ve yardıma muhtaç 100 çocuğa giyecek yardımında bulunmak için yemekli yardım programı tertipledi.
Programda konuşma yapan Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, eğitim sorunlarının devlet-vatandaş işbirliğiyle aşılabileceğini belirtti. Ermiş, şunları söyledi: “Devletimizin yapmış olduğu yardımlarla artık sokaklarda kimsesiz insan kalmadı. Herkes kendi çocuğuna, anasına, babasına sahip olur hale geldi. Eğitim konusunda geçen yıl fakir ve yardıma muhtaç 100’e yakın öğrencimizi SBS ve üniversiteye hazırlık kurslarına gönderdik. Bu yıl ise 130 civarında öğrencimizi gönderiyoruz. Bütün masraflarını Kaymakamlık olarak Vakıf’tan karşılıyoruz. Derya Hanımefendi başta olmak üzere tüm dernek üyelerini tebrik ediyorum, kutluyorum.”

Belediye Başkan İlhan Özbilen ise fakir ve yardıma muhtaç çocuklara giyecek yardımı yapılmasının, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde çocuklar için önemli ve yerinde bir uygulama olduğunu vurguladı.

Dernek Betorder Başkanı Derya Sadi de “Bizim rutubetli evlerde yaşayan yoksul çocuklarımız var. Babasının eve gelişini sokağın en başında bekleyen, koşarak ona giden ve elindeki torbadan kendisi için bir şeyler bekleyen yoksul çocuklarımız. Bayram nedir bilmeyen, pırıl pırıl gözleri olan, evet bizim kocaman bir gerçeğimiz var. Adı yoksul çocuklar. Bu anlamlı günde yanımızda olduğunuz ve bize destek verdiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Programın sonunda, Kars Oteller ve Lokantalar Derneği (KARSOD) Başkanı Halit Özer, ayrıca 25 çocuğu giydirme sözü verdi.
Ce-Mar Toprak Otel’de düzenlenen programa Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Şener Şen, İlçe Emniyet Müdürü Cem Boçkay, Sarıkamış Sarı Koza Girişimci Ev Hanımları Derneği Başkanı Derya Sadi ve dernek üyeleri, daire amirleri, Kars Oteller ve Lokantalar Derneği (KARSOD) Başkanı Halit Özer, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ile esnaflar katıldı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.