Piramit Haber

SAM - TARIM 2012 Fuarı kapılarını açtı

Yerel

Bu yıl 6'ncısı düzenlenen Samsun Tarım-Hayvancılık ve Zirai Donanım Fuarı (SAM–TARIM) 92 firmanın katılımıyla başladı. Sevgi Gölü Park alanı içinde kurulan ve 4-7 Ekim tarihlerine kadar açık olacak olan fuar kapılarını düzenlenen...

Bu yıl 6'ncısı düzenlenen Samsun Tarım-Hayvancılık ve Zirai Donanım Fuarı (SAM–TARIM) 92 firmanın katılımıyla başladı.

Sevgi Gölü Park alanı içinde kurulan ve 4-7 Ekim tarihlerine kadar açık olacak olan fuar kapılarını düzenlenen törenle açtı. Törende konuşan Samsun Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, tarım sektöründe kullanılan araçları ve ekipmanları sergileyen firmaların, tarıma katkısının yadsınamaz olduğunu söyledi. Açılışa katılan Samsun Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise tarımın ve fuarcılığın Samsun ilindeki öneminden bahsederek, “Bir fuar kenti olan Samsun'a Tekkeköy'de yapımı devam eden Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'ni SAM-TARIM fuarını yetiştiremedik. Umarız önümüzdeki yıl yeni fuar alanı yetişir Deneme Bonusu ve yeni fuarlara Samsun ilimiz daha iyi ve daha güzel bir şekilde hazırlanır." dedi.

Fuara 25 bini uzman 100 bini tarım sektörü ile ilgilenen ziyaretçi beklediklerini ifade eden SAM-TARIM 2012 Fuar Müdürü Soner Altun amaçlarının sadece ticari etkinlik olarak kalmayıp, şehrin kültürel dokusunu da ön plana çıkaracak bir etkinlik yapmak olduğunu vurguladı. Soner Altun,“Fuar alanımız 150 bin metrekare olup 70 bin metre kare teşhir için ayrılmıştır. Fuarımıza beklediğimiz katılımcı profili seracılıktan arıcılığa, traktör ve tarım araçlarından, zirai ilaçlara, sulama tekniklerinden hayvancılığa, meteorolojiden çevreyle ilgili tarıma, finanstan arıcılığa kadar geniş bir yelpazeyi kapsamaktadır.” diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.