Piramit Haber

Rus turistler, turlarla Selçuklu ve Osmanlı eserlerini yerinde görüyor

Yerel

Antalya'da şehir ve kültür turuna çıkan Rus turistler, Anadolu Selçuklu ve Osmanlı dönemi eserlerini yerinde görerek bilgi alıyor.        Turist rehberleri, Antalya'da kültür turuna çıkardıkları Rus...

Antalya'da şehir ve kültür turuna çıkan Rus turistler, Anadolu Selçuklu ve Osmanlı dönemi eserlerini yerinde görerek bilgi alıyor.

Turist rehberleri, Antalya'da kültür turuna çıkardıkları Rus turistlerin, Anadolu Selçuklu ve Osman dönemi eserlerine hayran kaldıklarını belirtiyor. Sunrice Tour Turizm Seyahat Acentesi Turist Rehberi Ayşegül Bozbeyoğlu, kültür ve şehir turunda Anadolu Selçuklu ve Osmanlı dönemi eserlerine ilgisinin yüksek olduğunu söyledi. Günlük 100 entelektüel Rus turisti, Antalya'da şehir ve kültür turuna çıkardıklarını anlatan Bozbeyoğlu, tur kapsamında Anadolu Selçuklu dönemi eseri olan Yivli Minare ile Osmanlı eserleri Tekeli Mehmet Paşa, Murat Paşa Camii, Ömer Paşa Camii ve yeni yapılan 4 minareli Manavgat Külliye Camii'ni gezdirdiklerini kaydetti.

Bozbeyoğlu, "Günlük 100 Rus turisti Antalya'da kültür ve şehir turuna çıkarıyoruz. Ruslar, en fazla Anadolu Selçuklu Devleti Sultanı Alaaddin Keybubat ile Osmanlı Padişahı Goldenbahis Kanuni Sultan Süleyman'ın hayatını ve bıraktığı eserleri merak ediyor. Antalya, hem Anadolu Selçuklu ve hem de Osmanlı dönemi eserleri bakımından çok zengin." diye konuştu.

Rus turist rehberi Levent Mustafaoğlu da kültür ve şehir turlarının ülke tanıtımına katkı sağladıklarını söyledi. Antalya Kaleiçi'nin Anadolu Selçuklu ve Osmanlı dönemi eserlerinin kesiştiği yer olduğunu belirten Mustafaoğlu, turlardan Ruslar memnun kaldığı için talebin yüksek olduğunu kaydetti.

Rus mimar bonus veren siteler Olga Ahmetova ise Osmanlı dönemi eserleri hakkında araştırma yaptığını ve Kanuni Sultan Süleyman döneminin mimarı olan Mimar Sinan'ın yaptığı eserlerin birçoğunu İstanbul'da yakından gördüğünü söyledi. Ahmetova, Selçuklu eseri olan Yivli Minare'nin mimari yapısı ve minarenin yapımında kullanılan kırmızı tuğlaların sağlamlığına hayran kaldığını kaydetti.


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.