Piramit Haber

Ömer Faruk Kara Erenler'de bir aday adayı

Yerel

Ak Parti Erenler Belediye Başkan Aday Adayı Ömer Faruk Kara'nın bilinmeyenleri.

 1966 Sakarya doğumlu olan Ömer Faruk Kara, il eşraflarından Lütfü Kara ve Zeynep Kara'nın 6 çocuğundan biridir.
İlkokulu Mehmet Nuri İlkokulu'nda, ortaokulu Ali Dilmen Ortaokulu'nda, lise eğitimini ise Atatürk Lisesi'nde tamamladı. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

İş Dünyasında Kara?
1992 yılından bu yana müteahhitlik mesleği ile uğraşan Ömer Faruk Kara, Adagrup İnşaat Ltd. Şti.'nin Yönetim Kurulu Başkanıdır. Ömer Faruk Kara, mesleğine başladığı ilk günden bu yana içinde bulunduğu inşaat sektöründe Sakarya'da önemli işlere imza attı. 

Gerek kamusal alanlar, gerek yap-sat modeli yapılar , gerekse de özel imarlar alanında ilimizde ilk ve önemli çalışmaları yürüttü. Özellikle yaşanan büyük Marmara Depremi'nin ardından kalan yıkıntılar ve kayıplar, Sakarya'nın Kara gibi müteahhit iş adamlarına ihtiyacı olduğunu gösterdi. O dönem Faruk Kara tarafından inşa edilen kooperatif yapıların yaşanan felaketten sağlam çıkması, herşey bir yana, kendisine olan güvenin yersiz olmadığını da gösterdi. 

Sakarya'ya fayda için birikim?
"Ben iş yaşamımda her zaman en iyisini sunmayı hedefledim. Ekibimle birlikte, ?Yaptım oldu değil, daha iyisini yapmalıyım' gayreti ile çalışıyoruz. Çünkü mevzubahis insan yaşamı ve yaşam alanı olunca işimize ciddiyetimiz bir kez daha artıyor. Bence başarı detaylarda gizlidir"diyen Ömer Faruk Kara 2005-2013 yılları arasında iki dönem Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Meclis Üyeliği ve yine aynı dönemlerde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Üst Kurul Delegeliği görevlerinde yer aldı. 

Halen, 2009 yılında girdiği Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şube Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir. Sakarya Müteahhitler Birliği Üyesi olarak sektörel gelişmeleri de yakından takip etmektedir. 

Siyaset'ten yana?
İş dünyasında başlayan başarılı çalışmalarını 2003 yılında girdiği siyaset yaşamı ile taçlandıran ve AK Parti'nin Sakarya'daki ilk yapılanmasından bu yana, bu başarılı siyasi oluşumun gönül verenlerindendir. 
2003 -2009 yılları arasında AK Parti Sakarya İl Başkan Yardımcılığı ve AK Parti Sakarya İl Başkanlığı bünyesinde Medya Tanıtım Başkanlığı görevlerinde yer alan Ömer Faruk Kara, gerek siyasi, gerek sektörel birçok platformda çeşitli eğitim, seminer ve çalıştaylara katılarak değişim ve gelişimleri yakından izliyor.

Ve Erenler?
Erenler Faruk Kara için "Doğduğum ve doyduğum yer"dediği Sakarya'nın önemli ilçelerinden biridir. Erenlerde doğup büyümüş ve hala Erenlerli olan Ömer Faruk Kara'nın, Erenlerin il ekonomisi, stratejik konumu, sosyo kültürel yapısını yakından takip edip doğru okumuş biri olarak ilçemizi bir adım daha öne çıkarmak adına hedefleri var. "Erenler; Sakarya sanayiinin kalbi, esnafının merkezi, kentin dışarı açılan kapısı, şehrin vitrinidir."diyor. Erenler'de birlikte büyüdüğü, birlikte yürüdüğü, Erenlerin geleceğine katkı sağlamak isteyen herkesle, her kesimle ortak aklın etrafında daima ileriye bakarak birlikte ilerlemek hedefinde.

Şahsa dair? 

Şehrimizin diğer bölgelerinde ve özellikle Erenler'de ilk modern yapılaşmanın öncüsü olan Ömer Faruk Kara; realist ve gelişime açık bir iş adamı, başarılı bir siyasetçi, geleceği gören bir işletmeci ve özgüvenli bir yöneticidir? Bugünlere gelebilmenin geldiği yeri unutmamaktan geçtiğini bilen, zenginliği aslında yürekten, sahip olduğu duygusal zekadan, özverisinden, vefasından gelen biri, aslında sizden, aranızdan biri Faruk Kara, Türkiye gibi biraz, Sakarya gibi, yani iş dünyasının lugatından sağlam bir insan.

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.