Piramit Haber

Okula gitmeyen öğrenci varsa bundan rahatsızlık duymalıyız

Yerel

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü, çevresinde okula gitmeyen çocukların varlığından haberdar olanların bundan rahatsızlık duyması gerektiğini söyledi.

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü salonunda gerçekleştirilen okul müdürleri toplantısına katıldı. Öz değerleri kaybetmeden ilim irfan sahibi gençlik yetiştirilmesi gerektiğini belirten Başak, "Mevki ve makamlarımızın hakkını verip vermediğimizi emekli olduktan sonra daha iyi anlayacağız. İnsan, insana yardım ettiği müddetçe vardır. Eğer bir yerde başarı, mutluluk, huzur istiyorsak; o ailede, o toplulukta, birlik ve beraberlik esas olması lazım, paylaşım olması lazım, istişare olması lazım. İstişare ve paylaşımdan önemli bir diğer etken de aradaki ihtilafların aşılması, küskünlüklerin ve fikir ayrılıklarının giderilmesiyle mümkün olabilir." dedi. 

Çocukların, okul çağına gelip de okula gitmemesinin Superbahis kabul edilebilir olmadığını savunan Başak, şöyle konuştu: "Çevremizde okula gitmeyen çocukların varlığından haberdarsak bundan rahatsızlık duymalıyız. Eğitilmemiş, insanın her boyutuyla farklı alanlara girebilir. Dolayısıyla çevresine, topluma hatta ailesine zarar verebilir. Çocuklarımız, sağlıklı toplumun teminatıdır. Sağlıklı toplum eğitimle olur. Eğitim hakkı da en temel insan haklarından biridir. Hiçbir anne baba çocuğunu bu haktan mahrum etmemelidir." 

Toplantı, okul müdürlerinin okullarda sürdürdükleri çalışmalar, mevcut sıkıntılar ve talepleri gibi konuların görüşülmesi ile sona erdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.