Piramit Haber

Öğrenciler organ bağışının önemini makaleleri ile anlattı

Yerel

Bursa’da öğrenciler arasında düzenlenen ‘Organ Bağışı’ konulu liseler arası makale yarışmasında dereceye girenler ödüllerini aldı.        Mart 2012’de duyurusu yapılan ve Haziran ayında il müdürlüğünde...

Bursa’da öğrenciler arasında düzenlenen ‘Organ Bağışı’ konulu liseler arası makale yarışmasında dereceye girenler ödüllerini aldı.

Mart 2012’de duyurusu yapılan ve Haziran ayında il müdürlüğünde kurulan değerlendirme komisyonunda dereceye girenlerin belirlendiği yarışma tamamlandı. Öğrenciler arasında organ nakli konusunda duyarlılığın artırılmasını hedefleyen organ bağışı konulu makale yarışması ödül töreni, BTSO Oğuz Kaan Köksal Çok Amaçlı Salonu'nda yapıldı.

Ödül töreninde konuşan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Nebahat Sezgin, proje ile günümüzün önemli sağlık konularından Arzbet birini oluşturan organ nakli hakkında öğrencilerin farkındalıklarını artırmayı amaçladıklarını belirtti. Sezgin, yarışmanın sivil toplum kuruluşları ile birlikte gerçekleştirilmesinin, toplumun konuya daha da fazla sahip çıkmasını sağlayacağını belirtti. Finale kalan eserleri okuduğunu belirten Sezgin, öğrencilerin çok başarılı çalışmalar ortaya koyduklarını belirtti.

Yarışmada birinciliği “Sönmeden Bir Meşale Yak” isimli makalesiyle Osmangazi ÇPL’den Merve Gülbeycan, ikinciliği “Rüya’nın Umudu” isimli makalesiyle Zeyep Günalmış, üçüncülüğü de “Nar Taneleri” isimli makalesiyle BTSO Ali Osman Sönmez Sosyal Bilgiler Lisesi'nden Tuğçe Çetin elde etti. Konuşmalardan sonra ödül alan öğrenciler makalelerini dinleyenlere okudu.




Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.