Piramit Haber

Nevşehir Atıksu Arıtma Tesisi'nde 16 buçuk milyon metreküp atıksu arıtıldı

Yerel

Nevşehir Belediyesi tarafından AB finansman desteğiyle kurulan Atıksu Arıtma Tesisi ilde önemli bir ihtiyacı karşılıyor. Saniyede 200 litre su arıtan tesis, faaliyete geçtiği 2010 yılından bu yana 16 milyon 500 bin metreküp su arıttı. Yıl...

Nevşehir Belediyesi tarafından AB finansman desteğiyle kurulan Atıksu Arıtma Tesisi ilde önemli bir ihtiyacı karşılıyor. Saniyede 200 litre su arıtan tesis, faaliyete geçtiği 2010 yılından bu yana 16 milyon 500 bin metreküp su arıttı. Yıl sonuna kadar bu rakamın 18 milyon metreküpü aşacağı tahmin ediliyor.

Aralarında Çevre Mühendisi, Scada(elektronik haberleşme uzmanı) elektrik -elektronik, mekanik teknikeri ve teknisyenlerden oluşan Kaçak İddaa 15 kişilik bir personelin görev yaptığı Nevşehir Atık Su Arıtma Tesisi, bilgisayar yazılımlı elektronik bir sistemle sürekli kontrol altında tutuluyor.
Türkiye’nin bu alanda en modern tesislerinden biri olan Nevşehir Belediyesi Arıtma Tesisi çevresinde kişileri rahatsız edici hiçbir kokunun bulunmaması, bölgeyi de adeta çiçeklerle bezeli bir yeşil alanlar zinciri haline getiriyor. 25 bin metrekarelik yeşil alanın bulunduğu tesiste, sulama suyu ihtiyacı da tesisten karşılanıyor.



Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.