Piramit Haber

Manisa'da okullarda çalıştırılmak üzere 60 geçici işçi alındı

Yerel

Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği, Toplum Yararına Çalışma Programları (TYÇP) kapsamında okullarda çalıştırılmak üzere 60 geçici işçi istihdam edildi....

Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği, Toplum Yararına Çalışma Programları (TYÇP) kapsamında okullarda çalıştırılmak üzere 60 geçici işçi istihdam edildi. İşçiler, Manisa Öğretmenevi’nde çekilen kurayla belirlendi. Başvuran 328 kişi arasından belirlenen 60 işçiden 15’i ise Roman ve Roman gibi yaşayan vatandaşlardan alındı. 31 Aralık 2012 tarihine kadar okulların temizlik işlerinde çalışacak Betlike işçiler, 8 Ekim Pazartesi günü işbaşı yapacak.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı Ayla Bozkurt, işsizlerin kısa süreli istihdamını ve eğitimini amaçlayan, kuruma kayıtlı işsizlerin çalışma hayatından uzun süreli ayrı kalarak ekonomik sıkıntıya düşmemesini hedefleyen TYÇP kapsamında, 60 kişinin üç ay süreyle istihdam edildiğini söyledi. Bozkurt, önümüzdeki pazartesi günü işe başlayacak bu kişilerin okulların temizlik işlerinde çalışacağını, asgari ücret olan maaşlarının ve sigorta primlerinin İş-Kur tarafından ödeneceğini kaydetti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.