Piramit Haber

Manisa'da beş köylü aileye süt sığırcılığı kredisi verildi

Yerel

Orman ve Köy İşleri Genel Müdürlüğü tarafından, Orman Köylerinin Kalkındırılması Projesi kapsamında Manisa’nın Pelitalan köyünde beş aileye, aile başına 13 bin 500 lira süt sığırcılığı kredisi verildi. Toplam 67 bin 500 lira...

Orman ve Köy İşleri Genel Müdürlüğü tarafından, Orman Köylerinin Kalkındırılması Projesi kapsamında Manisa’nın Pelitalan köyünde beş aileye, aile başına 13 bin 500 lira süt sığırcılığı kredisi verildi. Toplam 67 bin 500 lira krediyi kullanarak inek alan söz konusu ailelere, ineklere ait resmî belgeleri Manisa Orman İşletme Müdürü Yalçın Akın tarafından verildi.

Müdür Kalebet Yalçın, teşkilat olarak ormanların korunması, bakımı, bozuk alanların iyileştirilmesi ve ormanların çoğaltılması çalışmalarının yanısıra ormana komşu köylülere de destek olduklarını söyledi. Bunun en güzel örneklerinden birinin Pelitalan'da yaşandığını belirten Yalçın, “Bu krediyle her aile, her biri en az 400 kg. gelen özel cins ineklerden ikişer adet aldı. Bu ineklerin çiftçilerimize hayırlı uğurlu olmasını ve bol kazanç getirmesini diliyorum.” dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.