Piramit Haber

Mamak Bilgi Evleri, başarı için velilerle işbirliğini artırıyor

Yerel

Mamak Belediyesi Bilgi Evleri, yeni eğitim yılı içerisinde bilgi evlerinden faydalanan öğrencilerinin başarısını daha da artırmak için oldukça sistemli bir çalışmayı hayata geçirecek. Bilgi evleri bu yıl öğrenci aileleriyle düzenli olarak...

Mamak Belediyesi Bilgi Evleri, yeni eğitim yılı içerisinde bilgi evlerinden faydalanan öğrencilerinin başarısını daha da artırmak için oldukça sistemli bir çalışmayı hayata geçirecek. Bilgi evleri bu yıl öğrenci aileleriyle düzenli olarak veli toplantısı düzenleyerek aileleri bilinçlendirecek. Öğrencilerin başarısının daha da artırılması için ailelerin çocuklarına nasıl yaklaşması gerektiği, çocukların yaşadıkları sorunları daha doğru şekilde aşması için ailelerin yaklaşımı gibi konularda aileler bilinçlendirilecek. Ayrıca veli toplantılarında düzenli olarak öğrencilerin ders ve sınav durumlarının takibi yapılarak velilere aktarılacak.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, yeni eğitim öğretim yılında da Mamaklı öğrencilere her türlü eğitim desteği vereceklerini dile getirerek, "Her geçen yıl daha kurumsal bir şekilde hareket etmeye başlayan bilgi evleri yalnızca Mamaklı miniklerimize eğitim desteği sunmakla kalmıyor. Öğrencilerimizin bireysel başarısının daha da artması için Betkanyon çeşitli programlar düzenleyen bilgi evleri sistemli olarak ailelerle de iletişim içerisinde olacak. Eğitim kurumu, aile ve öğrenci arasında kurulan sistemli bir çalışmayla birlikte öğrenci başarısının daha da artacağı muhakkak." dedi.

BİLGİ EVLERİNE TALEP HER GEÇEN YIL ARTIYOR

Mamak’ta 11 adet bilgi evi hizmet veriyor. Yapımı tamamlanan yeni bilgi evlerini de Mamaklıların hizmetine sunmak için Mamak Belediyesi hızlı bir çalışma yürütüyor. Alanında uzman kadrosuyla hizmet veren bilgi evleri Mamak’ın en ücra noktalarına kadar eğitim hizmeti götürüyor. Her yıl 5 binden fazla Mamaklı öğrencinin kaydının gerçekleştirildiği bilgi evlerinin ayrıca kütüphane, internet, bilgisayar gibi hizmetlerini kullanan yaklaşık 5 bin Mamaklı öğrenciyle birlikte buralardan doğrudan ve dolaylı olarak faydalanan öğrenci sayısı 10 bini geçiyor. Son derece kaliteli bir eğitim hizmeti sunan bilgi evlerinde öğrencilerden hiçbir ücret alınmıyor. Mamaklı öğrenciler okulda gördükleri derslerde eksik kaldıkları, takıldıkları noktalarda bilgi evi öğretmenlerinden bire bir eğitim desteği alabiliyor.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.