Piramit Haber

Kumru'daki sel felaketinin yaraları sarılıyor

Yerel

Ordu’nun Kumru ilçesinde dün öğleden sonra etkili olan sağanak yağışın ardından meydana gelen sel felaketinin yaraları sarılıyor.         Karacalı Mahallesi'ndeki derenin taşmasıyla ilçe merkezi...

Ordu’nun Kumru ilçesinde dün öğleden sonra etkili olan sağanak yağışın ardından meydana gelen sel felaketinin yaraları sarılıyor.

Karacalı Mahallesi'ndeki derenin taşmasıyla ilçe merkezi sel suları altında kalmıştı. Şehir merkezinin selin getirdiği moloz ve çamur yığını ile dolduğu olayda, çok sayıda iş yerini ve bazı okulları su basmış, sel sularına kapılan araçlar da hasar görmüştü. Maddi hasarın ciddi olduğu felakette can kaybının olmaması ise teselli kaynağı oldu. Afetin ardından başlatılan ve gece boyunca süren çalışmalar, bugün de devam etti. Yerel yöneticiler ilçe merkezinin temizlenmesi ve hasar tespit çalışmasını yürütürken, Onwin esnaf ve vatandaşlar da işyerlerini temizlemeye çalışıyor.

Kumru Kaymakamı Ahmet Özkan, ilçe merkezinde önemli bir zarar neden olan sel ve taşkının, 15 araç ve 20 civarında iş yerinde hasara yol açtığını söyledi. Olayda can kaybı olmamasının ise sevindirici olduğunu ifade eden Özkan, “Kısa süreli ve etkili sağanak sonrası meydana gelen sel ve taşkın sonrası suların getirdiği moloz ve çamur şehir merkezini kapladı. Sel suları kaldırım taşlarını yerinden söktü. Bir okulumuzun yemekhanesini su bastı. Selin sürüklediği 15 araç ve suların bastığı 20 civarında iş yerinde ciddi manada hasar oluştu.” dedi.

Kaymakam Özkan, olayın ardından başlatılan onarım ve temizlik çalışmalarının gece boyu sürdüğünü ve halen devam ettiğini bildirdi. Afet nedeniyle yaşanan elektrik kesintisinin de kısa sürede giderildiğini kaydeden Özkan, ilçeye şu anda enerji verilebildiğine değindi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.